2018 Rusya Dünya Kupası Brezilya

Evet Arkadaşlar sizlere 2018 Rusya Dünya Kupasına katılacak olan 32 milli takımı da analiz etmeye çalışacağım. Özellikle takımların ve oyuncularının son durumları hakkında detaylı bilgiler vereceğim. Bu analizlere başlarken Dünya Kupası tarihinde tek bir kupa bile kaçırmayan ve kazandığı 5 Dünya Kupası ile turnuvanın en başarılı takımı olan Brezilya’dan başlamak istedim.

2018 Rusya Dünya Kupası Brezilya

Öncelikle 2018 Rusya Dünya Kupası, Dünya Kupaları tarihinin 21. turnuvasıdır. Brezilya Milli takımı bu turnuvaya da katılarak. 21 Turnuvanın da tamamına katılan Dünya üzerindeki tek takımdır. En son Kupalarını ise 2002 yılında Güney Kore ve Japonya’da düzenlenmiş olan Dünya Kupasında kazandılar.

 

2018 Dünya Kupasına Hazırlık Aşaması

Onlar için bu süreci ikiye ayırmamız daha doğru olur. Dunga’nın Brezilyası ve Tite’nin Brezilyası çünkü iki teknik adam dönemlerini kıyaslayacak olursak Brezilya milli takımını ak ve kara olarak ayırabiliriz. Dunga’nın Breziya’sı ak ve karanın kesinlikle kara olan tarafıydı. Çünkü Copa America’da grup aşamasını bile geçemeyen bir takım izledik ve bu kötü sonucun ardından Dunga’nın görevine son verildi.

Tite’nin gelmesi ile rüzgar tamamen terse döndü ve Brezilya takımının oyuncularının adeta yüzleri gülmeye başladı. Pozitif ortamın bir anda sahaya da yansıdığı gözlerden kaçmadı. Dünya Kupası elemelerinde ise Brezilya Millli takımı rüzgarı izledik ve oynadıkları 12 maçta, 10 galibiyet ve 2 beraberlik alarak  grubu 32 puanla lider olarak tamamladılar. En çarpıcı olanı ise 30 gol atıp sadece 3 gol yemeleri oldu. Dünya’da ev sahibi Rusya hariç, 2018 Dünya Kupasına katılmaya hak kazanan ilk takım oldular.

 

2018 Rusya Dünya Kupası Kadrosu

Kadrolarında 2014 Dünya Kupasında yer alan 6 oyuncu bulunuyor.

Kaleci: Alisson (Roma), Ederson (Manchester City), Cassio (Corinthians)
Defans: Danilo (Manchester City), Fagner (Corinthians), Thiago Silva (PSG), Marquinhos (PSG), Miranda (Inter), Pedro Geromel (Gremio), Marcelo (Real Madrid), Filipe Luis (Atletico Madrid)
Orta Saha: Casemiro (Real Madrid), Fernandinho (Manchester City), Paulinho (Barcelona), Fred (Shakhtar Donetsk), Renato Augusto (Beijing Guoan)
Forvet: Philippe Coutinho (Liverpool), Willian (Chelsea), Douglas Costa (Bayern Münih), Taison (Shakhtar Donetsk), Neymar (PSG), Roberto Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City)

Tahmini ilk 11’leri

Kalede – Alison

Defans (Soldan sağa) – Marcelo – Miranda – Tiago Silva – Danilo

Orta Saha – Ranato Augusto , Casemiro – Paulinho

Forvet – Neymar, Jesus, Coutinho

Brezilya Milli Takımı Oyun Anlayışı

Brezilya’nın teknik direktörü Tite Takımı geldiği günden beri 4 – 3 – 3 formasyonu ile sahaya çıkartıyor. Top onlarda iken özellikle sağ ve sol beklerini her zaman hücuma yollayan teknik adam genelikle sahada takımını 2 – 5 – 3 şeklinde oynatıyor. Top rakipte iken Sahaya 4 – 1 – 4- 1 şeklinde diziliyorlar.

Takımda Bir çok yıldız isim bulunsa da tüm gözler Neymar’ın üzerinde olacaktır. Ancak Neymar’ın uzun bir sakatlık süreci geçirdiğini unutmamak gerekiyor ve yetişebilirse sadece 1 hazırlık maçında forma giyebilecek. Ancak Tite ve Brezilya halkının bu turnuvada yıldızının parlamasını beklediği en önemli isimse Manchester City’li yıldız Gabriel Jesus.

Genel Değerlendirme

2014 Dünya Kupası Brezilya’da düzenlendi ve kendi evlerindeki turnuvada Yarı Final mücadelesinde Almanya’ya tarihi farkla yenilerek çok trajik bir şekilde veda ettiler. Dünya’da yaşayan tüm futbol severler bilirler ki Brezilya tam bir futbol ülkesidir. Pele, Socrates, Zico, Ronaldinho, Ronaldo gibi döneminin en iyi futbolcuları bu ülkeden çıkmıştır. Son üç Dünya Kupasında da turnuvaya yarı finalde veda ettiler. Bana göre bu turnuvaya oldukça iddialı geldiler. Bu harika takımın turnuva boyunca neler yapabileceğini dört gözle bekliyorum.