2018 Rusya Dünya Kupası Fransa

Namı değer horozlar. Fransız Milli Takımı 2018 Rusya Dünya Kupasında C grubunda Avustralya , Peru ve Danimarka ile aynı grupta kıyasıya bir yarışın içine girecek.

Takımın başında Fransa Milli takımı ile 1998 Dünya Kupası ve 2000 yılındaki Avrupa Şampiyonasını kazanan  takımın efsanevi kaptanı Didier Deschamps var. Hepimiz o efsanevi kadroyu ve Fransız milli takımını hatırlarız. Bu Turnuvada 26 yaş ortalaması ile genç Fransız Milli takımından oldukça bahsedeceğiz.

2018 Rusya Dünya Kupası Fransa

Dünya Kupası kazanan Avrupa Ülkelerinden biri olan Fransa Milli takımı 2018 Rusya Dünya Kupasına da genç ve yetenekli oyuncuları ile birlikte geldi. Bana göre turnuva boyunca adlarından oldukça sık bahsedeceğiz.

2018 Dünya Kupası Hazırlık Aşaması

Didier Dechamps 6 yıldır Fransa Milli takımını yönetiyor. Onlar için bu 6 yılın en kötü anısı ise Euro 2016’da finalde kaybetmeleri oldu. 2018 Dünya Kupası elemelerinde ise 9 maçın 7 sini kazanarak grup lideri olarak, 2018 Rusya Dünya Kupasına katılma hakkı kazandılar. Bu süreçte İsveç ve Hollanda gibi zorlu rakiplerini geride bıraktılar.

2018 Rusya Dünya Kupası Kadrosu

Kaleci: Hugo Lloris (Tottenham), Alphonse Areola (PSG), Steve Mandanda (Marsilya).

Defans: Djibril Sidibe (Monaco), Benjamin Pavard (Stuttgart), Raphael Varane (Real Madrid), Samuel Umtiti (Barcelona), Adil Rami (Marsilya), Presnel Kimpembe (PSG), Benjamin Mendy (Manchester City), Lucas Hernandez (Atletico).

Orta Saha: Paul Pogba (Manchester United), N’Golo Kante (Chelsea), Corentin Tolisso (Bayern Münih), Blaise Matuidi (Juventus), Steven N’Zonzi (Sevilla).

Forvet: Kylian Mbappe (PSG), Antoine Griezmann (Atletico), Ousmane Dembele (Barcelona), Olivier Giroud (Chelsea), Thomas Lemar (Monaco), Florian Thauvin (Marsilya), Nabil Fekir (Lyon)

Tamini ilk 11’leri

Kalede – Hugo Lloris

Defans (Soldan sağa) – Benjamin Mendy  – Samuel Umtiti  – Raphael Varane – Djibril Sidibe

Orta Saha – Blaise Matuidi – N’Golo Kante – Paul Pogba

Forvet –  Kylian Mbappe –  Antoine Griezmann – Dembele

Fransa Milli Takımı Oyun Anlayışı

Fransa takımı çok yetenekli oyunculardan kurulu bir takım ancak sahaya enerjilerini ve tempolarını bir türlü ortaya koyamıyorlar. Didier Deschampsta bu konuda oldukça eleştiriliyor. Genelde 4 – 4 -3 formasyonu ile sahaya çıkıyorlar. Maçın belirli dönemlerinde ise etkili oynayıp maçı kopara biliyorlar.

Genel Değerlendirme

Benim Fransa milli takımında en çok merak ettiğim konulardan biride Zidane , Viera gibi bu kadroya liderlik edebilecek bir oyuncunun çıkıp çıkmayacağı olacak. Sahada onlara liderlik edebilcek bir oyuncu çıkarsa bu takım çok daha farklı noktalara gelebilir. Dediğim gibi çok yetenekli bir takımlar eğer belli dönemlerde oyunu forse ettikleri performansı 90 dakikaya yapabilirlerse oldukça etkili bir takım olacaklardır. Bu turnuvada onlardan sıkça bahsedebiliriz.