2018 Rusya Dünya Kupası Belçika

Belçika Milli Takımı 2018 Rusya Dünya Kupasında G grubunda yer alacak ve İngiltere Milli takımı ile kıyasıya bir liderlik savaşı verecek. 

 

2018 Rusya Dünya Kupası Belçika

Bakalım Belçika Milli  takımı 13. kez katıldığı Dünya Kupasına bu sefer uzanabilecek mi ? Çok yetenekli ve güçlü oyunculardan kurulu olan Belçika takımını hep birlikte inceleyelim.

2018 Dünya Kupasına Hazırlık Aşaması

İspanyol teknik adam Roberto Metinez’in başında olduğu Belçika takımı Dünya Kupası Avrupa elemelerinde H grubunda yer aldı. Yunanistan , Bosna Hersek, Estonya, Kıbrıs Rum Kesimi ve Cebelitarık’ın olduğu grupta 9 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 28 puan topladılar ve lider olarak 2018 Dünya Kupasına katılmaya hak kazandılar.

2018 Rusya Dünya Kupası Kadrosu

Kaleciler: Thibaut Courtois (Chelsea), Simon Mignolet (Liverpool), Koen Casteels (Wolfsburg)

Savunma: Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur), Thomas Meunier (Paris Saint-Germain), Thomas Vermaelen (Barcelona), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur), Dedryck Boyata (Celtic), Vincent Kompany (Manchester City)

Orta saha: Marouane Fellaini (Manchester United), Axel Witsel (Tianjin Quanjian), Kevin De Bruyne (Manchester City), Eden Hazard (Chelsea), Nacer Chadli (West Bromwich Albion), Leander Dendoncker (Anderlecht), Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach), Youri Tielemans (Monaco), Mousa Dembele (Tottenham Hotspur)

Forvet: Michy Batshuayi (Chelsea), Yannick Carrasco (Dalian Yifang), Adnan Januzaj (Real Sociedad), Romelu Lukaku (Manchester United), Dries Mertens (Napoli)

Maç Takvimleri

18 Haziran (TSİ: 18.00): Belçika – Panama (Fisht Stadı – Soçi)

23 Haziran (TSİ: 15.00): Belçika – Tunus (Spartak Stadı – Moskova)

28 Haziran (TSİ: 21.00): İngiltere – Belçika (Kaliningrad Stadı – Kaliningrad)

Tahmini ilk 11’leri

Kalede – Courtois

Defans (Soldan sağa) – Vertonghen – Kompany – Alderweireld

Orta Saha – Carrsco – Witsel – Bruyne – Manuer

Forvet –  Hazard – Lukaku – Mertens

Belçika Milli Takımı Oyun Anlayışı

Belçika Milli takımı çok yetenekli ve üst düzey oyunculardan kurulu bir  takım sahaya formasyon olarak 3 – 4 – 3 şeklinde çıkmayı tercih ediyorlar ve genellikle topun kendilerinde olmasını seven bir takım.

Genel Değerlendirme

Deminde belirttiğim gibi son derece kusursuz ve yetenekli oyunculara sahipler bu turnuvada şampiyon olup Dünya Kupasını ilk kez kendi ülkelerine kazandırmak isteyeceklerdir. Courtois, Kompany, De Bruyne, Hazard ve Lukaku, gibi her an maçın kaderini değiştirebilecek harika oyunculara sahipler. Özellikle De Bruyne İngiltere’de kendi takımında harika bir sezon geçirdi. Bana göre sürpriz yapma şansları küçükte olsa var.  Ancak oynayacakları her maçta bize keyif verecekleri de kesin.