F1 Macaristan Grand-Prixi 19.07.2020 iddaa Tahmini

Formula 1’de bu sezon corona salgını sebebi ile sessiz sedasız bir şekilde başladı. İlk iki yarışta Avusturya ve Steiermark GP’lerine konuk olduk. Sırada Macaristan Grand prix’i var. Büyük yarışım sıralama turları 18 Temmuz Cumartesi günü 13:00’da başlayacak. Yarış ise 19 Temmuz Pazar günü TSİ 16:10’da start alacak. Tüm yarış sekanslarını S Sport ekranlarından canlı olarak takip edebilirsiniz.

Geçmiş iki yarışı değerlendirerek analizime başlamak isterim.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton

Avusturya Grand-Prix’si 2020

Kaos dolu inanılmaz bir yarış izledik. Hani derler ya beklediğimize değdi diye. Sezon büyük hayal lırıklığı ile başladı. Özellikle Ferrarilerin pist üzerindeki durumları içler acısıydı. Kırmızılar bu sezon podyumu zor görür derken, Charles Leclerc bir anda yarışı 2. sırada tamamlayarak podyuma çıktı. Ancak bunu asla Ferraririn başarısı olarak düşünmemeliyiz. Son bölümde Leclerc harika ataklarla Lando Norris ve Sergio Perez’i geçmeyi başardı ve 3. sıraya kadar tırmandı..Tam 9 sürücü yarışı tamamlayamadı. Vettel ise, Ferrarisi ile 10’lıktan öteye geçemedi.

Daniil Kvyat (Puncture), Alexander Albon ( Güç Ünitesi), Kimi Raikkonen ( Tekerlek), George Russell ( Benzin Basıncı) , Romain Grosjean (Fren), Kevin Magnussen (Fren), Lance Stroll (Güç Ünitesi), Daniel Ricciardo (Aşırı Isınma) ve Max Verstappen (Hidrolik) problemleri yüzünden yarışı tamamlayamadı.

Gelelim üst basamaklara, Geçen sezonun Şampiyonu ve rekor avcısı Lewis Hamilton karşılaşmayı 2. sırada tamamlasa da rakibinin geçişi sırasında onu engellediği ve temas olduğu için 5 saniyelik bir ceza aldı. Bunun neticesinde yarışı 4. sırada tamamlayabildi.

Leclerc bu ceza ile 2. sıraya yükseldi. Norris ise son turda yarışın en hızlı turuna imza attı ve ilk podyumunu kazanmış oldu.

Gelelim yarışın kazanan ismine Fin Pilot Valteri Bottas harika bir sürüş ile Avusturya Grand Prix’sini kazandı ve damalı bayrağı gören ilk pilolt oldu. Mersedeslerin yarış boyunca vites kutusu sorunu yaşadığını da belirtmek isterim. Takım Patronu Toto Wolf ise yarış boyunca oldukça endişeli gözüktü.

Tüm yarış boyunca Güvenlik aracı piste defalarca girdi.

Yarış Sonucu

  1. Valtteri Bottas
  2. Charles Leclerc
  3. Lando Norris
  4. Lewis Hamilton
  5. Carlos Sainz Jr.
  6. Sergio Perez
  7. Pierre Gasly
  8. Esteban Ocon
  9. Antonio Giovinazzi
  10. Sebastian Vettel
  11. Nicholas Latifi
  12. Daniil Kvyat
  13. Alexander Albon
  14. Kimi Raikkonen
  15. George Russell
  16. Romain Grosjean
  17. Kevin Magnussen
  18. Lance Stroll
  19. Daniel Ricciardo
  20. Max Verstappen
Steiermark GP 2020
Steiermark GP 2020

Steiermark GP 2020

Avusturya Grand Prix’ine oranla oldukça sıkıcı bir yarış izledik diyebilirim. Sıralama turlarında ustalığını tamamıyla piste yansıtan Hamilton yarışa pol pozisyonundan başladı ve Pis stoplar dışında yerini asla kaybetmedi. Yarışa 4. başlayan bir önceki yarışın galibi Valteri Bottas 4. olarak başladığı yarışı 2. sırada tamamladı ve Pilotlar sıralamasındaki liderliğini sürdürdü. Verstappen’in 8 saniyesinde olmasına rağmen lastik avantajını fazlası ile kullandı.

Yarışın yıldız ismi ise yarışa 17. sırada başlamasına rağmen 5. sıraya kadar yükselen Perez oldu. Ancak yarışın sonlarına doğru bir temas yaşadı ve ön kanadını kırdı. Bu yüzden yarışı 6. sırada tamamladı. İnanılmaz ataklarla zevksiz olan bu yarışı renklendirdi.

Norris ise bu yarışı 5. sırada tamamladı ve geçen haftaki başarısının tesadüf olmadığını gösterdi.

Charles Leclerc yarışın başında Sebastian Vettel ile temas kurarak iki Ferrari’ninde yarış dışında kalmasını sağladı. Ferrari’nin kabusu devam ediyor.

Yeni bir araç güncellemesi üzerinde çalışsalar da bu güncellemenin yeterli olmayacağını Vettel birinci ağızdan bizlere bildirdi.

Yarış Sonucu

  1. Lewis Hamilton
  2. Valtteri Bottas
  3. Max Verstappen
  4. Alexander Albon
  5. Lando Norris
  6. Mexico Sergio Perez
  7. Lance Stroll
  8. Daniel Ricciardo
  9. Carlos Sainz Jr.
  10. Daniil Kvyat
  11. Kimi Raikkonen
  12. Kevin Magnussen
  13. Romain Grosjean
  14. Antonio Giovinazzi
  15. France Pierre Gasly
  16. George Russell
  17. Nicholas Latifi
  18. Esteban Ocon
  19. Charles Leclerc
  20. Sebastian Vettel

Pilotlar Sıralaması

Macaristan GP 2020

Macaristan GP’si bu sezon Formula 1 takviminin 3. yarışı olacak. Bugün itibarı ile antrenman turları ile bu dev heyecan start aldı. Macaristanda ilk olarak piste Haus sürücüleri çıktı. İlk seans itibarı en iyi turları Mercedes pilotları Hamilton ve Bottas attı.

Bu arada antrenman turlarının yağış altında geçtiğini biliyoruz. Gasly güç ünitesi sorunu ile henüz piste çıkamadı. İlk viraj sürücülerin başına ciddi şekilde dert açacak gibi görünüyor.

Sıralama turları belirleyici bir etken olsa da. Yarışta iki Mercedes’in kapışmasını izleyeceğiz gibi duruyor. Yağmur etkisi devam ederse ibre Lewis Hamilton tarafına dönecektir.

Yarış Detayları

Yarış Ne Zaman ?

Macaristan Grand Prix’i 18 Temmuz Cumartesi günü 13:00’da başlayacak. Yarış ise 19 Temmuz Pazar günü TSİ 16:10’da start alacak.

Hangi Kanalda?

Tüm bu heyecana S Sport ekranlarından ulaşabilirsiniz.

Seyirci Var mı ?

Bu sene gerçekleşecek olan tüm yarışlar seyircisiz olacak.

Britanya GP Ne zaman ?

Formula 1‘de sıradaki durak Britanya. Sezonun 3. yarışı Britanya Gp’si 07 Ağustos ve 09 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

F1 Pilotlar Sıralamasında Kim Lider?

Mersedesin Finli yarış pilotu Valteri Bottas 43 puan ile liderliğini sürdürüyor.

Yarışı Kim Kazanır?

Yarışın en büyük favorileri Mersedes pilotları Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas olacak.

Tahmin

Bottas ve Hamilton sonuna kadar savaşacaktır. Onları kağıt üzerinde zorlayabilecek tek isim Max Verstappen olacak.

İddaa tercihim Lewis Hamilton kazanır olacak. Ancak yarışı bitiren sürücü sayısının 17.5 alt olacağını düşünüyorum.

İddaa Oranı: Under 17.5, Oran Yok
Jetbahis Oranı
: Under 17.5, 1.40 (Yarışı bitiren toplam sürücü sayısı)

Yarış Sonucu: Bekleniyor…

Yarış Sonucu Editör Yorumu: Bekleniyor…