İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu 08.01.2022

8 Ocak Cumartesi günü için Fransa Ligue 1 ve Almanya Bundesliga mücadelelerini kupon olarak derledim. 3 güvendiğim mücadeleyle hafta sonunda kazanmanızı dilerim.

Lille – Lorient: MS 1, 1.38 (iddaa) – 1.55 (Bets10) ; İddaa fikstüründe 8 Ocak Cumartesi günü bizleri bekleyen Fransa Ligue 1’in 20. hafta mücadelesinde, Lille sahasında Lorient’i konuk edecek. Türkiye saati ile 19:00’da başlama düdüğü çalınacak karşılaşmayı, beIN SPORTS HD 2 ekranlarından canlı olarak izleyebilirsiniz. Fransa Ligue 1’de devre arasına 7 haftalık yenilmezlik serisiyle girmeyi başaran Lille, Jocelyn Gourvennec yönetiminde performansının zirvesine çıktı. Sezonun en etkili performans grafiğiyle devre arasına giren son şampiyon, aynı zamanda UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu’ndan lider çıkmayı başardı. Devre arasından yeşil sahalara Fransa Kupası Son 32 Tur kapsamında dönen ve geçtiğimiz hafta Lens deplasmanına konuk olan Lille, Onana’nın golleriyle ilk yarıda 2-0 öne geçmeyi başarsa da, üstünlüğünü koruyamadı ve seri penaltılara kadar giden maçtan mağlup ayrıldı. Ligue 1’e yorgun dönen Lille, bu hafta sezonun ilk yarısında 2-1 mağlup olduğu Lorient karşısına çok daha formda çıkacak. Fransa Ligue 1’de sezonun ilk yarısı sona ererken, konuk ekip Lorient düşme hattında kendisine yer bulan 3 takımdan 1’i oldu. Saint Etienne’nin ardından ilk 19 haftanın en zayıf performansını ortaya koyan Lorient, son 12 haftanın tamamında puan kaybı yaşarken, devre arasına moralsiz girdi. Kötü gidişata rağmen teknik adam Christophe Pellissier görevine devam ederken, konuk ekip transfer döneminde de henüz kadrosuna takviye yapmadı. 19. hafta Ligue 1’in lideri PSG’ye geçit vermemesine rağmen, 1-1’lik beraberlik ve konuk ekibin maç boyunca kalesinde verdiği önemli gol fırsatları, Lorient adına güven vermemeye devam etti. Fransa Ligue 1’in son haftalarında vites yükseltmeyi başaran Lille, düşme hattındaki Lorient’e puan şansı tanımayacak ve sezonun 2. yarısına galibiyetle start verecektir.

Lens – Rennes: KGVAR, 1.54 (iddaa) – 1.68 (Bets10) ; beIN SPORTS HD 2 ekranlarından 8 Ocak Cumartesi akşamı Türkiye saati ile 23:00’te naklen yayınlanacak olan Fransa Ligue 1 mücadelesinde, Lens sahasında Rennes’i konuk edecek. Fransa Ligue 1’in 19. haftasında Nice deplasmanına konuk olan Lens, maça iyi başlayan taraftı. İlk yarıyı Arnaud Muinga’nın golüyle 1-0 önde kapatmayı başaran ev sahibinde, ikinci yarı yeniden savunmada bireysel hatalar ön plana çıktı ve 2-1’lik mağlubiyetle birlikte, son 6 haftanın tamamında puan kaybetti. 2. sıradaki Nice ile puan farkını kapatma fırsatını iyi değerlendiremeyen ve rakibinin 6 puan gerisinde kalan Lens, 9. sıraya kadar geriledi. Fransa Ligue 1 serüvenine iyi başlayan ancak, son haftalarda düşüşe geçen ev sahibi, devre arasına moralsiz girdi. Sezonun 2. yarısına Fransa Kupası Son 32 Turu’nda verdiği Lille sınavıyla başlayan Lens, 2-0 geriden gelerek ezeli rakibini seri penaltılarda mağlup ederek, güven tazeledi. Fransa Ligue 1’de devre arasına girilirken 19. haftada Monaco deplasmanına konuk olan Rennes, ezeli rakibine deplasmanda 2-1 kaybetti ve liderin 15 puan gerisine düşerek, 4. sırada yer aldı. UEFA Konferans Ligi G Grubu’ndan namağlup lider çıkmayı başaran konuk ekip, Fransa Ligue 1’de ise sezonun ilk yarısı zirve yarışının içerisinde kalmayı başardı. Bruno Genesio yönetiminde harika bir sezon geçiren Rennes, son 4 haftada düşüşe geçse de, ilk 15 haftadaki etkili performansıyla üst sıraları bırakmadı. Fransa Kupası Son 32 Turu’nda Nancy’e seri penaltılar sonucunda mağlup olarak lige dönecek olan Rennes, en yakın rakiplerinden Lens karşısında kazanarak, lider ile puan farkının açılmasına engel olmak istiyor. Konuk ekip sezonun ilk yarısında Lens ile 1-1 berabere kalmıştı. Üst sıraların iki iddialı takımı sezonun 2. yarısı başlarken, açılış haftasında karşı karşıya geliyor. Taraf bahsinin güç olduğu bu zorlu mücadelede, tarafların sezonun ilk yarısındaki gibi rakip fileleri havalandıracağını düşünüyorum.

Bayer Leverkusen – Union Berlin: KGVAR, 1.54 (iddaa) – 1.68 (Bets10) ; 8 Ocak Cumartesi akşamı Almanya Bundesliga sahnesinde, Bayer Leverkusen ile Union Berlin kozlarını paylaşacak. Türkiye saati ile 17:30’da başlama düdüğü çalınacak mücadeleyi beIN SPORTS HD 3 ve tivibu SPOR 5 ekranlarından naklen izleyebilirsiniz. Bayer Leverkusen, Almanya Bundesliga’da son 3 haftayı 8 puan kaybıyla geçirirken, zirvenin 15 puan gerisine düştü ve 4. sırada yer aldı. Sezona Gerardo Seoane yönetiminde merhaba diyen ev sahibi, UEFA Avrupa Ligi G Grubu’ndan lider çıkmayı başarırken, Almanya Bundesliga’da ise zaman zaman liderin en yakın takipçisi olmayı başardı. Üst sıra mücadelesini bırakmayan Bayer Leverkusen, lider Bayern Münih ve en yakın takipçisi Dortmund’un ardından 17 haftada bulduğu 40 golle ligin en iyi hücum performanslarından birini sergilerken, savunmadaki zafiyetler ev sahibini puan kayıplarına sürükledi. Kalesinde tam 28 gole engel olamayan Bayer Leverkusen, hücum performansıyla güven vermeyi başarırken, savunma performansıyla ilse ilk 10 sıra içerisinde en zayıf performansa sahip. UEFA’nın yeni organizasyonu Konferans Ligi sahnesinde mücadele eden Union Berlin, E Grubu’na son maçta veda etti ve evinde ağırladığı Slavia Prag ile 1-1 berabere kalarak, rotasını tamamen Almanya Bundesliga’ya çevirdi. Avrupa macerası kısa süren Urs Fischer’in öğrencileri, Almanya Bundesliga’da ise sezonun ilk yarısı sona ererken, 7 galibiyet, 6 beraberlik, 4 mağlubiyetlik bir performans grafiği ortaya koydu. 7. sırada kendisine yer bulan Union Berlin, zaman zaman düşüşe geçse de, üst sıraları bırakmıyor. Son 5 haftanın 3’ünde puan kaybeden konuk ekipte, hücum hattında başlayan düşüş pahalıya mal oldu. 3 haftada sadece 1 gol atabilen Union Berlin, üst sıra savaşında ağır yara alsa da, bu hafta kazanarak 4.’lüğe yükselme fırsatına sahip. Almanya Bundesliga’da üst sıra savaşının içerisinde kalarak sezonun ilk yarısını kapatan iki takımın mücadelesinde, taraf bahsi oldukça güç. İyi bir sezon geçiren tarafların, bu kritik maçta gol bulacağını düşünüyorum.

Toplam İddaa Oranı: 3.27

Bets10 Bahis Oranı: 4.37