İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu (2) 09.01.2022

Fransa Ligue 1 sahnesinde 9 Ocak Pazar günü sahne alacak 3 mücadeleyi kupon olarak derledim. Değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Metz – Strasbourg: KGVAR, 1.68 (iddaa) – 1.83 (Bets10) ; 9 Ocak Pazar günü Türkiye saati ile 17:00’de, Metz ile Strasbourg karşı karşıya gelecek. Fransa Ligue 1’in 20. haftası kapsamında bizleri bekleyen mücadele, beIN SPORTS HD 4 ekranlarından naklen yayınlanacak. Metz cephesinde küme düşme tehlikesi devam ediyor. Fransa Ligue 1’de sezonun ilk yarısında Frederic Antonetti yönetiminde boy gösteren ev sahibi, 3 galibiyet, 7 beraberlikle 16 puan toplamayı başarırken, ligin en az maç kazanan takımlarından biri oldu ve Play Out hattında yer aldı. Son 2 hafta önce Lorient’i 4-1 mağlup etmeyi başaran, ardından Lyon deplasmanından 1 puanla dönmeyi başarsa da, Metz tehlike hattından kurtulamadı. Ligi moralli ve formda kapatan ev sahibi, devre arasından Fransa Kupası Son 32 Turu’nda geri dönerken, amatör olarak mücadele eden Bergerac’a penaltılar sonucunda mağlup oldu. Rotasını ligde kalma hedefine çeviren Metz, Strasbourg karşısına galibiyet hedefiyle çıkıyor. Konuk ekip Strasbourg, Fransa Ligue 1’de son haftayı 1-0’lık Marsilya mağlubiyetiyle kapatırken, devre arası dönüşü Fransa Kupası Son 32 Turu’nda Montpellier’e 1-0 kaybetti. Üst üste mağlubiyetler alan konuk ekip, Marsilya maçı öncesi Ligue 1’de 6 haftalık yenilmezlik serisi elde etmiş ve alt sıralardan kurtulmayı başarmıştı. 10. sırada yer alan ve tek kulvarda yoluna devam edecek olan Julien Stephane ve öğrencileri, Ligue 1’de eski günlerine kısa sürede geri dönerek, alt sıralardan uzak kalmayı hedefliyor. Konuk ekip 20. haftada sezonun ilk yarısında 3-0 mağlup ettiği Metz ile karşılaşacak. Fransa Ligue 1’de sezonun ikinci yarısı başlarken, düşme hattından kurtulmak isteyen Metz ve iyi performans grafiğine kısa sürede geri dönmek isteyen Strasbourg’un, 90 dakika sonunda gol bulacağını düşünüyorum.

Nantes – Monaco: MS 2, 1.93 (iddaa) – 2.20 (Bets10) ; beIN SPORTS HD 2 ekranlarından 9 Ocak Pazar günü Türkiye saati ile 19:05’te naklen yayınlanacak olan Fransa Ligue 1’in 20. hafta mücadelesinde, Nantes ile Monaco karşı karşıya gelecek. Karşılaşmaya ev sahipliği yapacak olan Nantes, Fransa Ligue 1’de sezonun ilk yarısı sona ererken, üst sıraların sürpriz takımlarından biri olmayı başardı. Sezon başı kadrosunda küçülmeye giden ev sahibinin bu sezon kümede kalma mücadelesi vermesi beklenirken, Antoine Kombouare yönetiminde 19 haftadan 28 puan topladı ve 7. sıraya yükseldi. Son 3 haftada Lorient, Lens ve Saint Etienne galibiyetlerine imza atan Nantes, geçtiğimiz hafta boy gösterdiği Fransa Kupası Son 32 Turu’nda ise Vitre’yi 2-0 mağlup ederek, lige Son 16 biletiyle dönmeyi başardı. Ev sahibi bu hafta Monaco karşısına formda ve moralli çıkacak. Monaco cephesinde Niko Kovac ile yolların ayrılmasının ardından, göreve bu hafta itibariyle Philippe Clement geldi. Yeni hocasıyla ilk sınavına Nantes deplasmanında çıkacak olan konuk ekip, ilk 6 içerisinde kalmak istiyorsa, en yakın rakibine kaybetmemek zorunda. 19 haftadan 8 galibiyet, 5 beraberlikle 29 puan toplamayı başaran Monaco, UEFA Avrupa Ligi B Grubu’ndan ise lider çıkmayı başarırken, Avrupa başarısı teknik adamı kurtaramadı. Bu hafta kazanması halinde 2 sıra birden yükselme fırsatına sahip olan Monaco, kaybetmesi halinde ise 6 sıra birden geriye düşme tehlikesiyle karşı karşıya. Kritik bir maça çıkacak olan Monaco’da, tek hedef galibiyet. Monaco yeni hocası Clement yönetiminde ilk maçından galip çıkmak istiyor. Konuk ekip bu kritik maçta galibiyet hedefine ulaşacak ve ilk 3 sıra takibini kayıpsız sürdürecektir.

Lyon – PSG: MS 2, 1.66 (iddaa) – 1.92 (Bets10) ; Lyon ile PSG‘nin, 9 Ocak Pazar günü vereceği 3 puan mücadelesi beIN SPORTS HD 2 ekranlarından naklen yayınlanacak. Türkiye saati ile 22:45‘te start alacak Fransa Ligue 1’in 20. hafta mücadelesine Parc Olympique Lyonnais Stadı ev sahipliği yapacak. Fransa Ligue 1’de sezonun ilk yarısı sona ererken, 19 haftadan 6 galibiyet, 7 beraberlik, 5 mağlubiyetle 24 puan toplamayı başarabilen Lyon, düşme hattından 8 puan uzaklıkta, 13. sırada kendisine yer buldu. Sezon başında göreve gelen Peter Bosz’un tahtı sallanırken, Avrupa performansı ev sahibine teselli verdi. UEFA Avrupa Ligi A Grubu’ndan namağlup lider çıkmayı başaran Lyon, Ligue 1’de ise galibiyet adına fazlasıyla zorlandı. Attığı 26 gole karşılık, kalesinde 26 gole engel olamayan ev sahibi, lider PSG karşısına moralsiz çıkacak. Son 4 haftanın tamamında puan kaybeden Lyon, derbide güven vermeyen taraf. PSG, Fransa Ligue 1’de sezonun ilk yarısını lider kapattı. 19 haftalık fikstürden 14 galibiyet, 4 beraberlik, 1 mağlubiyetle 46 puan toplamayı başaran ve en yakın rakibiyle puan farkını 10’a yükselten PSG, adım adım şampiyonluğa yürüyor. UEFA Şampiyonlar Ligi ve Fransa Kupası’nda ise Son 16 biletini almayı başaran Mauricio Pochettino’nun öğrencileri, Neymar’ın sakatlığıyla birlikte hücum hattında güç kaybetse de, Messi ve Mbappe ikilisi takımının gol yükünü sırtladı. Fransa Ligue 1’in en iyi performansına sahip olan PSG, son 10 haftadan namağlup çıkmayı başardı. Şampiyonlar Ligi’nin başlamasına sayılı günler kala, Ligue 1’deki avantajını korumak isteyen konuk ekip, bu hafta Lyon derbisine çıkacak. PSG rakibinin geçirdiği zor günleri fırsata çevirmek istiyor. Fransa Ligue 1’in en formda takımı PSG, zor günler geçiren Lyon karşısında fırsatları iyi değerlendirecek ve en yakın rakibinin 10 puan üzerinde lider girdiği haftadan 3 puanla ayrılacaktır.

Toplam İddaa Oranı: 5.38

Bets10 Bahis Oranı: 7.72