İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu 13.01.2022

13 Ocak Perşembe akşamı İddaa fikstüründeki 3 güvendiğim mücadeleyi kupon olarak hazırladım. Değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Milan – Genoa: H1, 1.70 (iddaa) – 1.92 (Bets10) ; Milan ile Genoa, İtalya Kupası Son 16 Turu’nda karşı karşıya geliyor. 13 Ocak Perşembe günü İddaa fikstüründe yer alan mücadele, TRT Spor ekranlarından Türkiye saati ile 23:00’te naklen yayınlanacak. Milan, İtalya Serie A Ligi sahnesinde harika bir sezon geçiriyor. Stefano Pioli yönetiminde şampiyonluk yarışının içerisinde kalmayı başaran ev sahibi, bildiğimiz gibi ilk 12 haftadan namağlup çıkmıştı. İtalya Serie A Ligi’nde ele geçirdiği liderliği sadece 1 hafta korumayı başarsa da, yarıştan asla kopmayan ev sahibi, lider İnter’in 1 puan gerisinde yoluna devam ediyor. Liderin en yakın takipçisi son 3 haftadan 3 galibiyetle çıktı. Son olarak deplasmanda Venezia’yı 3-0 mağlup eden Milan, sezonun ikinci yarısına 2’de 2 yaparak başladı. İki kulvarda birden şampiyonluğun güçlü adayları arasında yer alan ev sahibi, ligde 3-0 mağlup ettiği Genoa karşısında İtalya Kupası serüvenine galibiyetle başlamak istiyor. Genoa, İtalya Serie A Ligi sahnesinde küme düşme tehlikesini yakından hisseden takımlardan birisi. Konuk ekip en son galibiyetini tam 18 hafta önce alırken, ilk 21 haftada ligin en zayıf performanslarından birini ortaya koydu. Bu sezon sadece 1 maçtan galip çıkmayı başaran Genoa, kötü gidişata çare olarak göreve Andriy Shevchenko’yu getirirken, yeni hocasıyla son 9 haftayı 6 mağlubiyet, 3 beraberlikle noktaladı. Son olarak geçtiğimiz hafta evinde Spezia’yı konuk eden Genoa, en yakın rakibine 1-0 mağlup olurken, son sıradaki Salernitana ile birlikte zayıf halka olmaktan kurtulamadı. Teknik adam değişikliği dahi konuk ekibin kötü gidişatına çare olamazken, Genoa bu hafta Milan deplasmanında güven vermiyor. İtalya Serie A Ligi’nin en formda takımları arasında yer alan Milan, iki kulvarda birden şampiyonluğun güçlü adayları arasında yer alırken, ligde rahat mağlup ettiği Genoa karşısında bir kez daha rahat bir galibiyet alacaktır.

Napoli – Fiorentina: MS 1, 1.63 (iddaa) – 1.85 (Bets10) ; TRT Spor ekranlarından 13 Ocak Perşembe akşamı naklen yayınlanacak olan İtalya Kupası Son 16 mücadelesinde, Napoli ile Fiorentina karşı karşıya gelecek. Maçın başlama saati 20:00. İtalya Serie A Ligi’nde ilk 12 haftaya namağlup performansıyla damga vuran Napoli, liderlik koltuğunu son haftalardaki puan kayıplarıyla kaybetse de, yarışın içerisinde kalmayı başardı. Devre arasına Spezia mağlubiyetiyle giren, sezonun ikinci yarısını ise 1-1’lik Juventus beraberliğiyle açan Napoli, geçtiğimiz hafta evinde ağırladığı Sampdoria’yı 1-0 mağlup ederek, puan kayıplarına son verdi. 3 kulvarda birden yoluna devam eden Luciano Spalletti’nin öğrencileri, İtalya Serie A Ligi’nde şampiyonluk yarışı verirken, UEFA Avrupa Ligi ve İtalya Kupası’nda ise Son 16 mücadelesi verecek. Ligde 2-1 mağlup ettiği Fiorentina ile karşılaşacak olan Napoli, deplasmanda mağlup ettiği rakibini iç sahada yeniden mağlup etmek istiyor. İtalya Serie A Ligi’nde sezonun ilk yarısını ilk 6 içerisinde kapatan Fiorentina, Dusan Vlahovic kozunu iyi kullanarak üst sıra yarışının içerisinde kalmayı başarmıştı. Vlahovic attığı 16 golle ligin en iyi gol performansını ortaya koyarken, konuk ekip hücum hattındaki etkisiyle dikkat çekiyordu. Sezonun ikinci yarısına ise geçtiğimiz hafta Torino deplasmanında merhaba diyen Vincenzo Italiano ve öğrencileri, bu sezonki en etkisiz futbolunu ortaya koyarken, deplasmandan 4-0’lık mağlubiyetle döndü. İlk kez bir maçtan 4 farklı mağlubiyetle ayrılan Fiorentina, sezonun ikinci yarısına kabus gibi bir başlangıç yaptı. İtalya Kupası Son 16 Tur kapsamında zorlu Napoli deplasmanına konuk olacak olan Fiorentina, sezonun ikinci yarısına yaptığı başlangıçla güven vermekten uzak kaldı. İtalya Serie A Ligi’nde harika bir sezon geçiren Napoli, 3 kulvarda birden yoluna emin adımlarla devam ediyor. Ev sahibi İtalya Kupası hayallerinden Fiorentina karşısında vazgeçmeyecek ve 90 dakikayı galibiyetle noktalayacaktır.

Liverpool – Arsenal: KGVAR, 1.42 (iddaa) – 1.60 (Bets10) ; İngiltere Lig Kupası Yarı Final Turu’nun ilk maçında, Liverpool sahasında Arsenal’ı konuk edecek. 13 Ocak Perşembe günü fikstüründe yer alan mücadele, beIN SPORTS HD 2 ekranlarından Türkiye saati ile 22:45’te naklen yayınlanacak. Liverpool cephesinde eksikler can sıkıyor. İngiltere Lig Kupası Yarı Final Turu’nun ilk ayağında Arsenal ile evinde karşı karşıya gelecek olan Liverpool cephesinde Mohamed Salah, Naby Keita, Sadino Mane ve Thiago karşılaşmada forma giymeyecek. İlk maçı kazanarak avantajı rakibinden almak isteyen ev sahibi, İngiltere Premier Lig kapsamında rakibini 4-0 mağlup etmeyi başarmıştı. İngilter Premier Lig sahnesinde Manchester City ve Chelsea ile şampiyonluk mücadelesi veren Jürgen Klopp’un öğrencileri, son 3 haftada kaybettiği 7 puanla liderin 11 puan gerisinde kaldı. Son olarak 2. sıradaki Chelsea karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen, 2-2’lik beraberliğe razı gelerek, büyük bir avantajı kaçıran Liverpool, ligde zor günler geçirirken İngiltere FA Cup’ta rahat bir galibiyet aldı. 3. Tur kapsamında Shrewsbury’i 4-1 mağlup eden ev sahibi, İngiltere Lig Kupası Yarı Final öncesi güven tazeledi. Arsenal önce İngiltere Premier Lig ardından İngiltere FA Cup’ta üst üste mağlubiyetler aldı. İngiltere Premier Ligi’nde lider Manchester City karşısına 4 haftalık galibiyet serisiyle çıkan Arteta ve öğrencileri, lider karşısında devre arasına 1-0 önde girmeyi başarsa da, ikinci yarıda etkisini kaybetti ve 2-1 mağlup oldu. Lider karşısında büyük bir fırsatı kaçıran Arsenal, İngiltere FA Cup 3. Tur kapsamında Nottingham Forest’e deplasmanda 1-0 kaybetti. Championship ekibi karşısında alınan mağlubiyet, Arsenal’da moralleri bozdu. İngiltere Lig Kupası Yarı Final Turu’nun ilk maçında Liverpool deplasmanına konuk olacak olan Arsenal, ezeli rakibinden ilk maçta avantajı almak istiyor. Eksiklerle boğuşan Liverpool karşısında fırsatları değerlendirmek isteyen konuk ekip, ligde rakibine 4-0 mağlup olmuştu. Ancak bu hafta çok daha formda bir Arsenal ile karşı karşıyayız. Karşılaşmaya önemli eksiklerle çıkacak olan Liverpool ve Arsenal, turun ilk maçında avantajı ele geçirmek istiyor. İki takımında bu zorlu mücadelede gol bulacağı fikrindeyim.

Toplam İddaa Oranı: 3.93

Bets10 Bahis Oranı: 5.68