İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu (2) 15.01.2022

15 Ocak Cumartesi gününün bülteninde güvendiğim maçlardan oluşan 3 maçlık kuponum hazır. Herkese bol şans. 

Fatih Karagümrük – Çaykur Rizespor: MS1, 1.67 (iddaa) – 1.91 (Bets10) ; Fatih Karagümrük, geçtiğimiz haftayı mağlubiyet ile kapatan takımlardan biriydi. Konuk oldukları Gaziantep FK deplasmanında 3-1 kaybettiler. Volkan Demirel yönetiminde ilk mağlubiyetini yaşayan İstanbul ekibi, son 3 karşılaşmada ise galibiyet çıkartamadı. Volkan Demirel’in göreve gelişinden bu yana sadece tek galibiyetleri var. Bu hafta Çaykur Rizespor’u konuk edecek Fatih Karagümrük’de Tunay Torun’un kart cezalısı olduğunu belirtelim. Çaykur Rizespor, geçtiğimiz hatayı beraberlik ile kapatan takımlardan biriydi. İç sahada konuk ettilkleri Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldılar. Çaykur Rizespor’a 1 puanı getiren goller, Joel Pohjanpalo’dan geldi. Bu sezon Süper Lig’de 5 galibiyeti bulunan Karadeniz ekibi, bu galibiyetlerin tamamını iç sahada elde etti. Süper Lig’de bu sezon deplasmanda oynadıkları 9 karşılaşmada sadece 1 puan toplayabildiler. Bu hafta Çaykur Rizespor’da Gökhan Gönül ve Fabricio Baiano’nun kart cezası sebebiyle forma giyemeyeceklerini belirtelim. Fatih Karagümrük, maçın favorisi. Son 3 maçta galibiyet alamadılar ve reaksiyon göstermeleri gerekiyor. Deplasmanda bu sezon sadece 1 puan toplayabilen Çaykur Rizespor karşısında kazanacaklarını düşünüyorum.  

Burnley – Leicester City: 2.5 ALT, 1.71 (iddaa) – 1.91 (Bets10) ; Burnley, Premier Lig’de kümede kalma savaş veriyor. Sean Dyche’ın ekibi, bu sezon Premier Lig’de sadece tek galibiyet alabildi. Yeni yılın ilk haftasında Ellan Road’da Leeds United’a konuk olan Burnley, sahadan 3-1’lik mağlubiyet ile ayrıldı. Haftalardır galibiyet alamayan Burnley, en son galibiyetini Ekim ayında almıştı. Üst üste 9 maçtır galibiyet alamayan Sean Dyche’ın ekibi, geçtiğimiz hafta sonu ise FA Cup 3. turunda Huddersfield’a 2-1 kaybetti ve FA Cup’a veda etti. Bu hafta Leicester City’i konuk edecek Burnley’de Maxwel Cornet, milli takım kampında. Ashley Barnes ve Johann Gudmundsson ise sakat. Erik Peiters, Matej Vydra, Charlie Taylor ve Dwight McNeil ise covid. Leicester City, bu sezon Premier Lig’de üst sıra yarışından uzak kaldı. Ligde oynadıkları son karşılaşmada King Power’da Liverpool’u konuk eden Brendan Rodgers’ın ekibi, sahadan 1-0’lık galibiyet ile ayrılmıştı. Ocak ayında Premier Lig’de henüz maç oynayamadılar. Norwich City ve Everton ile oynayacakları karşılaşmalar, covid sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi. Geçtiğimiz hafta sonu ise FA Cup 3. turunda Watford’u konuk eden Leicester City, rakibini 4-1 mağlup etti ve tur atladı. Bu hafta Burnley’e konuk olacak Leicester City’de Kelechi Ineanacho, Nampalys Mendy ve Daniel Amartey milli takım kampında. Jamie Vardy, Çağlar Söyüncü, Patson Daka ve Wesley Fofana ise sakat olan isimler. Leicester City’de hücum hattında önemli eksikler var. Burnley, iç sahada iyi kapanan bir takım. Son haftalarda galibiyet alamıyorlar ama eksik Leicester City’e karşı direnç gösterebilirler. Düşük skorlu bir maç olur. 2.5 gol barajı aşılmaz.

Manchester City – Chelsea: MS 1, 1.49 (iddaa) – 1.68 (Bets10) ; Manchester City’de galibiyet serisi devam ediyor. Premier Lig’de tam tamına 11 maçtır kazanmayı başaran Pep Guardiola’nın ekibi, liderliğini sürdürüyor. Ligde oynadıkları son karşılaşmada Arsenal deplasmanına konuk olan Manchester City, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmadan 2-1’lik galibiyet ile ayrılmıştı. Bu sezon şampiyonluğun en güçlü adayı olan Manchester City, üst üste 11 maçtır puan kaybı yaşamıyor. En yakın takipçisi Chelsea’nin 10 puan önünde bulunan Manchester City, bu hafta Etihad’da Chelsea’yi konuk edecek. Maç öncesinde Manchetster City’de Ryad Mahrez kadroda yer almıyor. Chelsea, Premier Lig’de son haftalarda puan kayıpları yaşıyor. Ligde oynadıkları son karşılaşmada Liverpool ile 2-2 berabere kalan Thomas Tuchel’in ekibi, son 5 maçta sadece 1 galibiyet alabildi. Lider Manchester City’nin 10 puan gerisinde kaldılar. Geçtiğimiz hafta içi ise İngiltere Lig Kupası’nda Tottenham deplasmanında 1-0 kazanan Maviler, adını finale yazdırdı. Finalde, Liverpool-Arsenal maçının galibi ile karşılaşacaklar. Bu hafta Etihad’da Manchester City’e konuk olacak Chelsea’yi zor bir maç bekliyor. Karşılaşma öncesinde Chelsea’de Edouard Mendy kadroda yok. Reece James ve Ben Chillwell ise sakat. Chelsea, son haftalarda Premier Lig’de puan kayıpları yaşıyor. Lider Manchester City’i Etihad’da devirmek zor. Manchester City’den bu hafta galibiyet bekliyorum. Galibiyet serisini, Chelsea karşısında da devam ettirirler.

Toplam İddaa Oranı: 4.25

Bets10 Bahis Oranı: 6.12