İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu (4) 14.05.2022

Rennes – Marsilya: İY 0, 2.06 (iddaa) – 2.25 (Bets10) ; Fransa Ligue 1’de son 2 haftaya girilirken, 5. sıradaki Rennes sahasında 2. sırda yer alan Marsilya’yı konuk edecek. 14 Mayıs Cumartesi akşamı Türkiye saati ile 22:00’de başlayacak mücadeleyi futbol severler, beIN SPORTS 3 ekranlarından canlı izleyebilir. Fransa Ligue 1 sahnesinde 7 haftadan 6 galibiyet, 1 beraberlikle namağlup çıkarak, 3’lüğe yükselen Rennes, seriyi Monaco mağlubiyetiyle kaybederken, ev sahibi adına son 5 hafta 3 mağlubiyet, 2 galibiyetle sona erdi. Lorient ve Saint Etienne karşısında kalesini gole kapatarak toplamda 7 golle galip gelmeyi başaran Rennes, geçtiğimiz hafta ise Nantes deplasmanından 2-1’lik mağlubiyetle dönerken, 3. sıradaki yerini Monaco’ya kaptırdı. Bitime 2 hafta kala Konferans Ligi potasına gerileyen Bruno Genesio’nun öğrencileri, Şampiyonlar Ligi hedeflerini sürdürse de, son 2 haftada kazanmak zorunda. Monaco ile arasında 3 puan fark bulunan Rennes, bu hafta 2. sıradaki Marsilya’yı sahasında konuk edecek. Konferans Ligi hayalleri suya düşen Marsilya, Fransa Ligue 1’de geçtiğimiz hafta Lorient’i deplasmanda 3-0 mağlup ederek, kara bulutları dağıttı. Konferans Ligi’nde yarı final mücadelesi verirken, ligde ezeli rakibi Lyon’a 3-0 kaybeden Jorge Sampaoli’nin öğrencileri, rotasını lige çevirmesiyle birlikte galibiyetlerine geri dönmeyi başardı. Son 9 haftada PSG ve Lyon dışında hiçbir rakibine kaybetmeyen Marsilya, geri kalan 7 haftadan galip ayrılmayı başarırken, bitime 2 hafta kala Fransa Ligue 1’in 2. sırasında yer aldı. 36 haftadan 20 galibiyet, 8 beraberlik, 8 mağlubiyetle 63 puan toplamayı başaran Marsilya, son 2 hafta en yakın rakibi Monaco’nun 3 puan üzerinde yer alıyor. Taraf bahsinin güç olduğu zorlu mücadelede, iki takımında galibiyete ihtiyacı var. Son haftalarda iyi performanslar sergileyen Rennes ve Marsilya’nın, ilk 45 dakikada birbirlerine üstünlük şansı vermeyeceğini düşünüyorum.

Nice – Lille: MS 1, 1.54 (iddaa) – 1.72 (Bets10) ; Fransa Ligue 1’de son 2 hafta heyecanı yaşanırken, 14 Mayıs Cumartesi akşamı Türkiye saati ile 22:00’de sahne alacak mücadelede, Nice ile Lille karşı karşıya gelecek. Maçın yayın ekranı beIN SPORTS MAX 1. Fransa Kupası finalisti Nice, kupayı elleriyle Nantes’in ellerine verirken, 1-0’lık mağlubiyetin geri dönüşünde Ligue 1’de haftayı 4-2’lik Saint Etienne galibiyetiyle noktaladı. Galtier’in öğrencileri, Saint Etienne karşısında da etkisiz bir başlangıç yaparken, devre arasına 2-0 geride girdi. İkinci yarıda ise harika bir sınav veren ev sahibi, karşılaşmadan 4-2’lik zaferle ayrılırken, Şampiyonlar Ligi umutlarını son 2 haftaya taşımayı başardı. Şampiyonlar Ligi potasıyla arasında sadece 2 puan fark bulunan Nice, Fransa Kupası’nda büyük bir fırsatı elinin tersiyle iterken, sezonu en azından Şampiyonlar Ligi potasının içerisinde kapatmak istiyor. Ezeli rakibi Lille ile karşılaşacak olan Nice, sezonun ilk yarısında rakibini deplasman faktörüne rağmen 4-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Fransa Ligue 1’de son 2 haftaya girilirken, geçtiğimiz sezonun şampiyonu Lille, 10. sırada yer aldı. Avrupa hayalleri tamamen kaybolan Jocelyn Gourvennec’in öğrencileri, son 2 haftaya hedefsiz girecek. 36 haftalık fikstürden 13 galibiyet, 12 beraberlik, 11 mağlubiyetle 51 puan toplamayı başaran konuk ekip, son 2 hafta önce Troyes’e deplasmanda 3-0, ardından Monaco’ya sahasında 2-1 kaybetti. Sezonu erken kapatan Lille, son şampiyona yakışmayan bir performansla sezonun sonuna kadar geldi. Bir türlü istikrar sağlamayı başaramayan konuk ekipte, teknik adamın tahtı sallanırken, bir çok oyuncu ise gözden çıkarıldı. Lille zorlu Nice deplasmanında güven vermiyor. Fransa Ligue 1’de iyi bir seri yakalayarak, Şampiyonlar Ligi şansını sürdüren Nice, iç sahada zor günler geçiren Lille’i konuk ederken, ezeli rakibi karşısında bir kez daha kazanacaktır.

Saint Etienne – Reims: MS 1, 1.58 (iddaa) – 1.75 (Bets10) ; beIN SPORTS MAX 2 ekranlarından 14 Mayıs Cumartesi akşamı Türkiye saati ile 22:00’de naklen yayınlanacak mücadelede, Saint Etienne ile Reims karşı karşıya gelecek. Fransa Ligue 1’in 37. hafta mücadelesine Geoffroy Guichard Stadı ev sahipliği yapacak. Fransa Ligue 1’in Play Out hattında yer alan Saint Etienne, geçtiğimiz hafta konuk olduğu Nice deplasmanında Bouanga ve Youssouf’un golleriyle ilk 45 dakikayı 2-0 önde kapatmayı başarırken, ikinci yarı ev sahibi adına tam anlamıyla bir kabustu. Mücadeleden 4-2’lik mağlubiyetle ayrılan Pascal Dupraz’ın öğrencileri, üst üste 4. mağlubiyetini alırken, bir türlü düşme hattının üzerindeki Lorient ile puan farkını eşitlemeyi başaramadı. Rakibinin 3 puan gerisinde kalan Saint Etienne, sezonun son 2 haftasında ya tamam ya devam maçlarına çıkacak. Düşme hattındaki Metz’in 3 puan üzerinde yer alan ev sahibi, son 2 hafta kazanarak ligde kalmayı başarma şansına sahipken, son 2 hafta mağlup olarak doğrudan kümede düşebilir. 4 haftadır iyi hücum performanslarının yanında, savunmada sınıfta kalan Saint Etienne, taraftarı önünde hatalarını telafi etmek zorunda. Fransa Ligue 1’de 36 haftadan 10 galibiyet, 13 beraberlik, 13 mağlubiyetle 43 puan toplamayı başaran Reims, küme düşme tehlikesi yaşamadan sezonu kapatmayı başarırken, Avrupa yarışından ise uzak kaldı. 12. sırada yer alan konuk ekip, son 4 haftadan 2 galibiyet, 2 mağlubiyet aldı. Rahat konumda yer alan ve inişli çıkışlı bir performans grafiği ortaya koyan Reims, bu hafta düşme tehlikesindeki Saint Etienne ile karşı karşıya gelecek. Konuk ekip adına 3 puanın çok bir anlamı olmasa da, ev sahibi için hayati önem taşıyor. Son haftalarda istikrardan uzak kalan Oscar Garcia’nın öğrencileri, ilk maçta 2-0 mağlup ettiği Etienne karşısında tekrar kazanabilecek güçte. Kümede kalmak için galibiyete ihtiyacı olan Saint Etienne, bu sezonki hedeflerine ulaşan Reims karşısında zor da olsa kazanmayı başaracak ve Play Out hattından kurtulma şansını değerlendirecektir.

Toplam İddaa Oranı: 5.01

Bets10 Bahis Oranı: 6.77