UEFA Şampiyonlar Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Leipzig Shakhtar Donetsk İddaa Tahmini 06.09.2022

UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu ilk hafta mücadelesinde, Leipzig ile Shakhtar Donetsk karşı karşıya gelecek. 6 Eylül Salı akşamı Türkiye saati ile 22:00’de sahne alacak mücadeleyi, EXXEN platformundan canlı izleyebilirsiniz.

Rexbet, Leipzig galibiyetine 1.23, beraberliğe 7.10, Shakhtar Donetsk galibiyetine ise 12.86 oran belirlemiş durumda. Gol seçeneklerinde ise KGVAR 1.91, KGYOK 1.90 oran kazandırıyor.

Leipzig Şampiyonlar Ligi’ne Odaklandı

Almanya Bundesliga sahnesinde zor günler geçiren Leipzig, rotasını UEFA Şampiyonlar Ligi’ne çevirdi. Ev sahibinde Domenico Tedesco’nun tahtı üst üste puan kayıplarıyla sallanmaya başladı. Almanya Bundesliga’da ilk 5 haftadan 3 mağlubiyet, 2 beraberlik, 1 galibiyet alabilen Leipzig, son olarak geçtiğimiz hafta deplasmanda Frankfurt’a 4-0 kaybetti. Sadece iç sahada Wolfsburg engelini 2-0’lık galibiyetle geçmeyi başaran ev sahibinde, ilk 5 hafta Christopher Nkunku 4 golle damga vururken, yıldız golcünün iyi performansı Leipzig savunmasının hatalarını telafi etmedi. Kalesinde tam 9 gole engel olamayan ev sahibi, David Raum, Timo Werner, Xaver Schlager ve Abdou Diallo transferlerine rağmen sezona iyi başlamadı. Yıldızının parladığı takıma geri dönen Timo Werner, 5 maçta sadece 1 gollük katkı sağlayabildi. Şampiyonlar Ligi sahnesinde Shakhtar Donetsk, Real Madrid ve Celtic ile beraber mücadele edecek olan Leipzig, ligde yaptığı hataları devler sahnesinde telafi etmek istiyor.

Shakhtar Donesk Sezona İyi Başladı

Yeni sezon öncesi David Neres, Dodo, Marcos Antonio ve Fernando gibi önemli yıldızlarını kaybeden Shakhtar Donetsk, Oleksandr Zubkov, Ivan Petryak, Maryan Shved, Neven Djurasek ve Andriy Totovytskyi’yi transfer etti. Bildiğimiz gibi savaş mağdurları arasında yer alan Ukrayna temsilcisi, zor günlerin ardından yeşil sahalara geri döndü. Ukrayna Premier Ligi uzun bir aranın ardından 3 hafta önce start alırken, açılışı Metalist 1925 beraberliğiyle yapan konuk ekip, son 2 haftada ise Hirnyk Kryvy ve Rukh Vynnyky’i mağlup etti. 3 maç sonunda kalesinde gole geçit vermeyen Shakhtar Donetsk, son 2 haftada 1-0’lık galibiyetlere imza attı. İyi savunma performansıyla dikkat çeken konuk ekip, Şampiyonlar Ligi serüvenine ise Leipzig deplasmanında merhaba diyecek. Ukrayna temsilcisi rakibinin geçirdiği zor günleri fırsata çevirmek istiyor.

Leipzig – Shakhtar Donesk Maç Bilgileri

Leipzig – Shakhtar Donetsk Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma EXXEN platformundan ekranlarından Türkiye saati ile 22.00’de naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Red Bull Arena Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Leipzig takımında Dani Olmo, Lucas Klostermann ve Yussuf Poulsen’in sakatlıkları bulunuyor. Shakhtar Donetsk cephesinde önemli bir eksik bulunmuyor.

Leipzig’in 11’i Belli mi?

Leipzig’in muhtemel kadrosu: Janis Blaswich, Willi Orban, Josko Gvardiol, Mohamed Simakan, Benjamin Henrichs, Christopher Nkunku, Kevin Kampl, Konrad Laimer, David Raum, Timo Werner, Andre Silva.

Shakhtar Donetsk'in ilk 11’i Belli mi?

Shakhtar Donetsk’in muhtemel kadrosu: Anatolii Trubin, Valerii Bondar, Bogdan Mykhaylichenko, Mykola Matviyenko, Yukhym Konoplia, Taras Stepanenko, Heorhii Sudakov, Mykhailo Mudryk, Artem Bondarenko, Ivan Petryak, Danylo Sikan.

İddaa Tahmini

Almanya Bundesliga’da zor günler geçiren Leizpig ve savaşın etkilerini üzerinden atmakta zorlanan Shakhtar Donetsk, Şampiyonlar Ligi’nde iyi bir başlangıç istiyor. İki takımında mücadelede gol bulacağını düşünüyorum.

İddaa Oranı: KGVAR, Oran 1.72

Rexbet Oranı: KGVAR, Oran 1.91

Maç Sonucu: 1-4

Maç Sonu Editör Yorumu: 5 gollük mücadelede, kazanan Shakhtar Donetsk oldu. Leipzig iç sahada attığı 1 gole karşılık, kalesinde 4 gole engel olamadı ve ligde yaşadığı düşüşü Şampiyonlar Ligi’nde devam ettirdi. Kazananları tebrik ederiz.