Bundesliga iddaa tahminleri ve analizleri

Leipzig Borussia Dortmund İddaa Tahmini 10.09.2022

10 Eylül Cumartesi akşamı, Leipzig sahasında Borussia Dortmund‘u konuk edecek. beIN SPORTS 4 ve tivibu SPOR 3 ekranlarından naklen yayınlanacak olan Almanya Bundesliga‘nın 6. hafta mücadelesi, Türkiye saati ile 16:30’da sahne alacak.

Best10, Leipzig galibiyetine 2.41, beraberliğe 3.72, Borussia Dortmund galibiyetine ise 2.80 oran belirlemiş durumda. İddaa ise ev sahibine 2.11, beraberliğe 3.29, konuk ekibe ise 2.42 oran veriyor.

Leipzig Teknik Adam Değişliğine Gitti

Leipzig’de b hafta itibariyle Marco Rose dönemi başlıyor. Almanya Bundesliga’da geçtiğimiz haftayı Frankfurt deplasmanında 4-0’lık mağlubiyetle kapatan Leipzig, 5 maçtan sadece 1 galibiyet, 2 beraberlikle 5 puan toplamayı başardı. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise sezonu iç sahada 4-1’lik Shakhtar Donetsk mağlubiyetiyle açan ev sahibi, çareyi teknik adam değişikliğinde aradı. Todesco ile yollar ayrılırken, yeni hoca Rose oldu. İki kulvarda birden sezona kabus gibi bir başlangıç yapan Leipizig, ezeli rakiplerinden Dortmund karşısında galibiyet arayacak. Timo Werner’in dönüşüyle birlikte hücum etkisinin artmasını beklediğimiz ev sahibinde, sezona damga vuran isim 4 golle Christopher Nkunku oldu. Güçlü gol silahlarına sahip olan Leipzig, Rose yönetiminde aradığı hücum etkisin yakalamak istiyor.

Borussia Dortmund Çok Formda

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu’nun ilk haftası sahasında Kopenhag’ı konuk eden Borussia Dortmund, 3-0’lık net galibiyetle Bundesliga başarısını devler sahnesine taşımayı başardı. Edin Terzic ve öğrencileri 90 dakika boyunca hem oyunun hem de skorun hakimi olmayı başarırken, G Grubu’nun favorileri arasında yer aldığını bizlere gösterdi. Almanya Bundesliga’da ise ilk 5 haftadan 4 galibiyetle 12 puan toplamayı başaran Dortmund, liderlik koltuğunu Freiburg ile paylaşıyor. Son 2 hafta Hertha Berlin ve Hoffenheim karşısında 1-0’lık galibiyetlere imza atan konuk ekip, bu sezon iyi savunma performansıyla dikkat çekiyor. 3 maçtır kalesinde gole geçit vermeyen Dortmund, yorgun ve moralli döndüğü Bundesliga’da bu hafta Leipzig deplasmanına konuk olacak. Konuk ekipte Mateu Morey, Sebastien Haller, Gregor Kobel, Mahmoud Dahoud, Donyell Malen’in sakatlıkları devam ederken, Karim Adeyemi ve Thorgan Hazard’ın durumları belirsizliğini koruyor.

Leipzig – Borussia Dortmund Maç Bilgileri

Leipzig – Borussia Dortmund Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS 4 ve tivibu SPOR 3 ekranlarından Türkiye saati ile 16.30’da naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Red Bull Arena Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Leipzig takımında Lukas Klostermann ve Daniel Olmo’nun sakatlıkları devam ediyor. Dortmund takımında Mateu Morey, Sebastien Haller, Gregor Kobel, Mahmoud Dahoud, Donyell Malen’in sakatlıkları devam ederken, Karim Adeyemi ve Thorgan Hazard’ın durumları ise belirsizliğini koruyor.

Leipzig’in 11’i Belli mi?

Leipzig’in muhtemel kadrosu: Janis Blaswich, Willi Orban, Josko Gvardiol, Mohamed Simakan, Benjamin Henrichs, Christopher Nkunku, Kevin Kampl, Konrad Laimer, David Raum, Timo Werner, Andre Silva.

Borussia Dortmund’un 11’i Belli mi?

Borussia Dortmund’un muhtemel kadrosu: Alexander Meyer, Mats Hummels, Nico Schlotterbeck, Marius Wolf, Salih Özcan, Raphael Guerreiro, Marco Reus, Julian Brandt, Jude Bellingham, Anthony Modeste, Jamie Bynoe-Gittens.

İddaa Tahmini

Dortmund bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi ve Almanya Bundesliga sahnesinde sergilediği iyi performansla dikkat çekiyor. Dortmund bu hafta teknik adam değiştiren Leipzig karşısında galibiyet adına denenmeye değer taraf.

İddaa Oranı: MS 2, Oran 2.42

Best10 Oranı: MS 2, Oran 2.80

Maç Sonucu: 3-0

Maç Sonu Editör Yorumu: Leipzig yeni hocasıyla 6. haftaya damga vurdu. Ev sahibi Dortmund karşısında 3 golle kazanırken, rakibine gol şansı vermedi. Ev sahibinde Marco Rose dönemi harika başladı.