Lig1 iddaa tahminleri ve analizleri

Lyon Clermont İddaa Tahmini 01.01.2023

1 Ocak Pazar akşamı Fransa Ligue 1′de sahne alacak olan 17. hafta mücadelesinde, Lyon ile Clermont karşı karşıya gelecek. beIN SPORTS 4 ekranlarından canlı yayınlanacak mücadelenin başlama saati 19:00.

Rexbet, Lyon galibiyetine 1.49, beraberliğe 4.45, Clermont galibiyetine ise 6.80 oran belirlemiş durumda. İddaa ise ev sahibine 1.32, beraberliğe 3.99, konuk ekibe ise 5.18 oran kazandırıyor.

Lyon’dan İyi Futbol

Lyon cephesinde 2022 Dünya Kupası dönüşünde 16. haftaya Alexandre Lacazette ve Maxence Caqueret ikilisinin etkileyici performansı damga vururken, Lyon konuk olduğu Brest deplasmanından 4-2’lik galibiyetle döndü. Hücum hattındaki etkisiyle rakibine bariz bir üstünlük kurmayı başaran Lyon, Blanc önderliğinde ilk kez bu kadar etkili bir futbol sergiledi. Peter Bosz önderliğinde üst üste 6 haftada yaşanan puan kayıpları, teknik adam değişikliğini beraberinde getirdi. 6 haftadan sadece 1 puan çıkarabilen Lyon, üst sıralardan uzaklaştı. Blanc’ın göreve gelişiyle birlikte ilk 5 haftadan sadece 2 galibiyet çıkarabilen ev sahibi, milli arayla birlikte toparlanma fırsatı buldu. 4 gol ve 3 puanla aradan dönen Lyon, puanını 24’e yükseltti ve 8. sırada yer aldı. Blanc ve öğrencileri, galibiyetlerine Clermont karşısında devam etmek istiyor.

Clermont Etkisiz Kaldı

Clermont cephesinde Fransa Ligue 1’in son 6 haftası puan kayıplarıyla sona erdi. Toparlanmak için milli arada yeterli olmadı. Geçtiğimiz hafta Lille karşısına çıkan Pascal Gastien’in öğrencileri, iç sahada 2-0’lık mağlubiyetten kurtulamadı. 3 beraberlik, 3 mağlubiyetle son 6 haftadan ayrılan konuk ekip, Lille karşısında da son derece etkisizdi. Gastien ve ekibi sezona iyi bir başlangıç yapsa da, son haftalarda hem savunma hem de hücum hattında aynı etkiden çok uzak kaldı. 16 hafta sonunda 5 galibiyet, 4 beraberlik, 7 mağlubiyete imza atan konuk ekip, 19 puanla 11. sıraya kadar geriledi. Son 8 haftanın tamamında kalesini gole kapatmayı başaramayan Clermont, 7 maçta ise rakip fileleri havalandırmayı başardı. Bu hafta Lyon deplasmanına konuk olacak olan ekip, bir kez daha savunmadaki hatalarını golcüleriyle telafi etmek istiyor.

Lyon – Clermont Maç Bilgileri

Lyon – Clermont Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS 4 ekranlarından Türkiye saati ile 19.00’da naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Parc Olympique Lyonnais Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Lyon’da karşılaşma öncesi Jerome Boateng, Malo Gusto ve Houssem Aouar’ın sakatlıkları devam ediyor. Clermont cephesinde ise Johan Gastien ve Maximiliano Caufriez kart cezalısı. Mehdi Zeffane’nin ise sakatlığı devam ediyor.

Lyon’nun 11’i Belli mi?

Lyon’nun muhtemel kadrosu: Remy Riou, Castello Lukeba, Malo Gusto, Nicolas Tagliafico, Lucas Paqueta, Johann Lepenant, Thiago Mendes, Tete, Maxence Caqueret, Alexandre Lacazette, Toko Ekambi.

Clermont’un 11’i Belli mi?

Clermont’un muhtemel kadrosu: Mory Diaw, Florent Ogier, Mateusz Wieteska, Neto, Muhammed Cham Saracevic, Maxime Gonalons, Saif-Eddine Khaoui, Yohann Magnin, Jim Allevinah, Komnen Andric.

İddaa Tahmini

Teknik adam değişikliğiyle toparlanmak isteyen ve milli arayı fırsata çeviren Lyon, galibiyetlerine Clermont karşısında devam etmek istiyor. Lyon iç saha avantajını iyi değerlendirecek ve karşılaşmadan 3 puanla ayrılacaktır.

İddaa Oranı: MS 1, Oran 1.32

Rexbet Oranı: MS 1, Oran 1.49

Maç Sonucu: 0-1

Maç Sonu Editör Yorumu: Muhammed Saracevi attı, Clermont haftanın en büyük sürprizlerinden birine imza attı. Konuk ekip, Lyon deplasmanında kazanarak, ligde 6 hafta sonra galip gelmeyi başardı.