TSL Süper Lig iddaa tahminleri ve analizleri

Fenerbahçe Galatasaray Maç Tahmini 08.01.2023

8 Ocak Pazar günü Türkiye Süper Ligi‘nde nefesler tutulacak, dev derbinin sonucu beklenecek. Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray‘ı sahasında konuk ediyor. Türkiye saati ile 19:00’da sahne alacak mücadele, beIN SPORTS 1 ekranlarından canlı yayınlanacak. Maçın hakemi Halil Umut Meler.

Bets10, Fenerbahçe galibiyetine 2.22, beraberliğe 3.73, Galatasaray galibiyetine ise 3.30 oran belirlemiş durumda. İddaa ise ev sahibine 1.87, beraberliğe 3.12, konuk ekibe ise 2.88 oran veriyor.

Fenerbahçe Gözünü Liderliğe Dikti

Fenerbahçe zirveyi geri istiyor. 2022 Dünya Kupası öncesi taraftarı önünde ilk mağlubiyetini Giresunspor’a karşı 10 kişiyle alan Fenerbahçe, 2022 Dünya Kupası dönüşünde ise Trabzonspor’a deplasmanda 10 kişiyle kaybetti. Bu sezon Süper Lig’de sadece 10 kişi kaldığı 3 maçtan mağlup ayrılan Sarı Lacivertliler, son 2 maçta Hatayspor ve Antalyaspor’u mağlup ederek, eski günlerine geri döndü. Liderlik koltuğunu 3 hafta önce Galatasaray’a kaptıran Jorge Jesus’un öğrencileri, zirve takibini 1 puan geride sürdürüyor. 16 haftada tam 42 kez rakip fileleri havalandırmayı başaran ev sahibinde, takımın en golcü ismi Valencia, Dünya Kupası dönüşünde henüz düzenli forma şansı bulamadı. UEFA Avrupa Ligi B Grubu’ndan namağlup lider çıkmayı başaran Fenerbahçe, iki kulvarda birden etkili olmayı başardı. Sadece 10 kişi kaldığı 3 maçtan mağlup ayrılan Sarı Lacivertlilerde, kırmızı kart problemi son haftalara damga vurdu diyebiliriz. Bu hafta taraftarı önünde kazanarak zirveyi geri almak isteyen ev sahibi, Galatasaray’a karşı çıktığı son 2 maçtan galip ayrılmayı başardı.

Galatasaray 6’da 6 Yaptı

Türkiye Süper Ligi’nin lideri Galatasaray, 6 haftalık galibiyet serisiyle Fenerbahçe deplasmanına konuk oluyor. Dev derbi öncesi üst üste 6 galibiyete imza atan ve 3 hafta liderlik koltuğunu Fenerbahçe’nin ellerinden almayı başaran Sarı Kırmızılılarda moraller yerinde. Milli ara dönüşü İstanbulspor, Sivasspor ve Ankaragücü karşısında 2-1’lik galibiyete imza atan Galatasaray’da, Gomis ve Barış Alper Yılmaz üst üste attığı gollerle dikkat çekti. 16 hafta sonunda sadece 2 kez mağlup olan Galatasaray, 36 puan topladı. En yakın rakibi Fenerbahçe’nin 1 puan üzerinde yoluna devam eden konuk ekip, 16 maç sonunda kalesinde sadece 13 gole izin verdi ve ligin en iyi savunma performansını sergiledi. Rakip filelere ise 29 gol göndermeyi başardılar. Liderlik koltuğunu korumak isteyen Galatasaray, sahadan en az 1 puanla ayrılmak zorunda. Konuk ekip son 2 derbide Fenerbahçe’ye üstünlük kuramadı ve sahadan mağlubiyetlerle ayrıldı.

Fenerbahçe – Galatasaray Maç Bilgileri

Fenerbahçe – Galatasaray Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS 1 ekranlarından Türkiye saati ile 19.00’da naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler. Mücadele Ülker Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Fenerbahçe’de bu hafta Luan Peres ve Joao Pedro’nun sakatlıkları devam ediyor. Galatasaray’da karşılaşma öncesinde Emre Taşdemir ve Kazımcan Karataş’ın sakatlıkları devam ediyor.

Fenerbahçe'nin ilk 11’i Belli mi?

Fenerbahçe’nin muhtemel kadrosu: Altay Bayındır, Bright Osayi Samuel, Gustavo Henrique, Atila Szalai, Ferdi Kadıoğlu, Willian Arao, Miguel Crespo, İrfan Can Kahveci, Joshua King, Enner Valencia, Michy Batshuayi.

Galatasaray'ın 11’i Belli mi?

Galatasaray’ın muhtemel kadrosu: Jankat Yılmaz, Leo Dubois, Abdülkerim Bardakçı, Victor Nelsson, Sacha Boey, Lucas Torreira, Berkan Kutlu, Kerem Aktürkoğlu, Dries Mertens, Milot Rashica, Gomis.

İddaa Tahmini

Dev derbide kartlar yeniden dağıtılıyor. Süper Lig’de zirvenin en yakın takipçisi Fenerbahçe ile lider Galatasaray karşı karşıya gelecek. İki takım içinde derbi 3 puandan çok daha fazlasını ifade ediyor. 10 kişi kaldığı maçlar dışında mağlup olmayan Fenerbahçe ile 6 haftadır kazanan Galatasaray’ın karşı karşıya geleceği mücadelede, eşitliğin 90 dakika sonunda bozulmayacağını düşünüyorum.

İddaa Oranı: MS 0, Oran 3.12

Bets10 Oranı: MS 0, Oran 20.00

Maç Sonucu: 0-3

Maç Sonu Editör Yorumu: Derbide Galatasaray rüzgarları esti. Fenerbahçe deplasmanında 3 puana 3 golle uzanan Galatasaray, ezeli rakibine gol şansı dahi vermedi ve Süper Lig liderliğini devam ettirmeyi başardı.