İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu (2) 07.01.2023

Fransa Kupası’nda Son 64 heyecanı yaşanıyor. 7 Ocak Cumartesi fikstüründe, 3 güvendiğimiz karşılaşmayı kupon olarak derledik. Değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

Lyon – Metz: KGVAR, 1.75 (iddaa) – 2.00 (intobet) ; Lyon sahasında Metz’i konuk edecek. Fransa Kupası Son 64 Turu’nda sahne alacak mücadele, 7 Ocak Cumartesi akşamı Türkiye saati ile 17:30’da başlarken, beIN SPORTS MAX 1 ekranlarından canlı yayınlanacak. Lyon, Fransa Ligue 1’de istikrardan uzak performanslar sergilemeye devam ediyor. İlk 10 haftadan 4 galibiyet çıkarabilen Lyon, kötü gidişata çareyi teknik adam değişikliğiyle ararken, göreve 7 hafta önce Laurent Blanc’ı getirdi. Yeni hocasıyla 7 haftadan 3 galibiyet, 3 mağlubiyet, 1 beraberlik alan ev sahibi, 24 puanla 8. sıraya kadar geriledi. 2022 Dünya Kupası dönüşü deplasmanda 4-2 mağlup etmeyi başarırken, geçtiğimiz hafta ise sahasında Clermont’a 1-0 kaybetti. Son maçta oyuna hakim olmayı başarsa da, skora hakim olmayı başaramayan Lyon, gol yollarında etkisiz kaldı. Ligue 1’de üst sıralardan uzak kalan Lyon, teselliyi Fransa Kupası’nda arayacak. Bu sezonki etkisiz performans grafiğine rağmen, kadro kalitesiyle Ligue 2 ekiplerinden Metz karşısında favori taraf Lyon. Fransa Kupası Son 64 Turu kapsamında Lyon deplasmanına konuk olacak olan Metz, Fransa Ligue 2’de ilk 17 haftayı 7 galibiyet, 4 beraberlik, 6 mağlubiyetle geride bıraktı. Laszlo Bölöni ve öğrencileri, sezona iyi bir başlangıç yapamazken, son haftalarda etkisini arttırdı. Son 4 haftada namağlup bir performans grafiği ortaya koyan konuk ekip, bu sezon bir ilki başardı ve 4 maçtan da puan çıkarmayı başardı. 3 galibiyet, 1 beraberliğe imza atan Metz, 6. sıraya kadar yükseldi. 4 hafta sonunda kalesinde sadece 3 gole izin veren konuk  ekip, rakip filelere ise 8 gol gönderdi. Formunun zirvesinde Lyon deplasmanına konuk olacak olan Metz, güçlü rakibi karşısında sürpriz bir galibiyetle, tur peşinde koşacak. Metz son haftalarda yükselişe geçmeyi başarsa da, kadro kalitesi olarak rakibinin çok gerisinde. Fransa Ligue 1’de ilk 17 hafta itibariyle etkisiz kalan Lyon, teselliyi Fransa Kupası’nda arayacak. Ligde kalesini gole kapatmakta zorlanan Lyon, kupa mücadelesinde de kalesini gole kapatmakta zorlanacaktır. Lyon ve Metz’in mücadelesinde, iki takımında skor üreteceğini düşünüyorum.

Le Puy – Nice: MS 2 (-2), 2.50 (iddaa) – 2.95 (intobet) ; Fransa Kupası’nda Son 64 heyecanı yaşanırken, 7 Ocak Cumartesi akşamı Türkiye saati ile 20:00’de sahne alacak mücadelede, Le Puy ile Nice karşı karşıya gelecek. Fransa Uluslar 1. Ligi’nde son 2 hafta 5 puan kaybı yaşayan Le Puy, küme düşme hattından kurtulamadı. Milli ara dönüşünde üst üste puan kayıpları yaşamaya devam eden ev sahibi, 16 haftadan 3 galibiyet, 6 beraberlik, 7 mağlubiyetle 15 puan toplamayı başarırken, ligdeki en zayıf 3 performanstan 1’ini sergiledi. Roland Vieira yönetiminde küme düşme tehlikesini yakından hisseden Le Puy, Fransa Kupası’nda zorlu bir eşleşmeyle karşı karşıya. Nice’ı iç sahada konuk edecek olan ev sahibi, Ligue 1 temsilcisi karşısında sürpriz arayacak. Fransa Ulusal 1. Lig seviyesinde dahi zor günler geçiren Le Puy, Fransa Kupası’nda güven vermekten çok uzakta. Andrezieux ve Thiers engellerini zorlanmadan geçen Le Puy, Nice karşısında zorlanacaktır. Nice, Fransa Ligue 1’de son 3 haftayı puan kayıplarıyla geçirdi. Konuk ekip milli ara dönüşünde Lens ile deplasmanda golsüz berabere kalırken, geçtiğimiz hafta Rennes deplasmanından 2-1’lik mağlubiyetle döndü. Son 3 haftalık fikstürden galibiyet çıkarmayı başaramayan Lucien Favre’nin öğrencileri, 17 hafta sonunda 11. sıraya kadar geriledi. Üst sıralardan uzak kalan konuk ekipte, teknik adamın tahtı sallanıyor. Göreve sezon başında gelen Favre, eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Fransa Kupası Son 64 Turu’nda mücadele edecek olan Nice, Ulusal 1. Lig ekiplerinden Le Puy karşısına çıkacak. Nice üst üste ligde yaşadığı puan kayıplarının ardından, hata kredisini doldurdu. Konuk ekipte Le Puy maçı tur biletinden çok daha fazlasını ifade ediyor. Nice kazanarak galibiyet hasretine son vermek ve üzerindeki rehaveti atmak istiyor. Fransa Ligue 1’in orta sıralarına demir atan Nice cephesinde teknik adamın tahtı sallanıyor. Toparlanmak için galibiyete ihtiyacı olan Nice, kötü gidişata Le Puy deplasmanında son verecek ve rahat bir galibiyetle tur biletini cebine koyacaktır.

Bordeaux – Rennes: MS 2, 1.44 (iddaa) – 1.66 (intobet) ; 7 Ocak Cumartesi akşamı Türkiye saati ile 22:45’te başlama düdüğü çalınacak olan Fransa Kupası Son 64 mücadelesinde, Bordeaux sahasında Rennes’i konuk edecek. Maçın yayın ekranı beIN SPORTS 4. David Guion ve öğrencileri, Fransa Ligue 2 sahnesinde güven tazeledi. Zirve takibini sürdüren Bordeaux, milli ara dönüşünde lider Le Havre’ye deplasmanda 1-0 kaybetti. Zirvenin 5 puan gerisine düşen ve liderlik şansını kaçıran ev sahibi, geçtiğimiz hafta ise sahasında Soxhaux’u 2-1 mağlup etmeyi başardı. 10 kişi kaldığı mücadeleden 3 puanla ayrılan Bordeaux, Ligue 2 sahnesinde güven tazeledi. 17 haftadan 9 galibiyet, 4 beraberlik, 4 mağlubiyetle 31 puan toplamayı başaran ev sahibi, Fransa Ligue 1’e geri dönmek istiyor. Lige geçen sezon veda eden Bordeaux, kadro kalitesini büyük ölçüde korumayı başarırken, Ligue 2’de şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri oldu. Ligde ilk 17 haftada etkili olmayı başaran Guion’un öğrencileri, etkisini Fransa Kupası’na taşımak istiyor. Bruno Genesio ve öğrencileri, Fransa Ligue 1’de haftayı galibiyetle noktaladı. 2022 Dünya Kupası öncesi Fransa Ligue 1’de son 11 haftayı namağlup bir performans grafiğiyle geride bırakan Rennes, Avrupa sahnesinde ise namağlup bir performansla Son 16 Play Off biletini cebine koydu. Milli ara dönüşünde Reims’e deplasmanda mağlup olan Rennes, seriyi 3-1’lik yenilgiyle kaybetti. Geçtiğimiz hafta ise ezeli rakiplerinden Nice karşısında iç saha avantajıyla 2-1 galip gelmeyi başardılar. Zirve ile puan farkını yeniden 10’a indirmeyi başaran konuk ekip, ligin 4. sırasında yer alıyor. Rakip fileleri 34 kez havalandırmayı başaran Rennes, ligin en golcü takımları arasında yer alıyor. Martin Terrier ve Amine Gouiri ikilisi ligde toplam 15 gole imza attı ve gol yollarındaki etkileriyle dikkat çekti. Fransa Ligue 1 v e UEFA Avrupa Ligi’nde harika performanslar sergileyen Rennes, güven vermeyi başardı. Konuk ekip Fransa Kupası’na galibiyetle başlayacak ve Bordeaux engelini geçmeyi başaracaktır.

Toplam İddaa Oranı: 6.30

intobet Bahis Oranı: 9.79