Lyon Metz İddaa Tahmini 07.01.2023

Lyon sahasında Metz‘i konuk edecek. Fransa Kupası Son 64 Turu‘nda sahne alacak mücadele, 7 Ocak Cumartesi akşamı Türkiye saati ile 17:30’da başlarken, beIN SPORTS MAX 1 ekranlarından canlı yayınlanacak.

Bets10, Lyon galibiyetine 1.25, beraberliğe 5.50, Metz galibiyetine ise 11.00 oran belirlemiş durumda. Gol seçeneklerinde ise KGVAR 2.00, KGYOK 1.75 oran kazandırıyor.

Lyon İç Sahada Favori

Lyon, Fransa Ligue 1’de istikrardan uzak performanslar sergilemeye devam ediyor. İlk 10 haftadan 4 galibiyet çıkarabilen Lyon, kötü gidişata çareyi teknik adam değişikliğiyle ararken, göreve 7 hafta önce Laurent Blanc’ı getirdi. Yeni hocasıyla 7 haftadan 3 galibiyet, 3 mağlubiyet, 1 beraberlik alan ev sahibi, 24 puanla 8. sıraya kadar geriledi. 2022 Dünya Kupası dönüşü deplasmanda 4-2 mağlup etmeyi başarırken, geçtiğimiz hafta ise sahasında Clermont’a 1-0 kaybetti. Son maçta oyuna hakim olmayı başarsa da, skora hakim olmayı başaramayan Lyon, gol yollarında etkisiz kaldı. Ligue 1’de üst sıralardan uzak kalan Lyon, teselliyi Fransa Kupası’nda arayacak. Bu sezonki etkisiz performans grafiğine rağmen, kadro kalitesiyle Ligue 2 ekiplerinden Metz karşısında favori taraf Lyon.

Metz’in İşi Deplasmanda Zor

Fransa Kupası Son 64 Turu kapsamında Lyon deplasmanına konuk olacak olan Metz, Fransa Ligue 2’de ilk 17 haftayı 7 galibiyet, 4 beraberlik, 6 mağlubiyetle geride bıraktı. Laszlo Bölöni ve öğrencileri, sezona iyi bir başlangıç yapamazken, son haftalarda etkisini arttırdı. Son 4 haftada namağlup bir performans grafiği ortaya koyan konuk ekip, bu sezon bir ilki başardı ve 4 maçtan da puan çıkarmayı başardı. 3 galibiyet, 1 beraberliğe imza atan Metz, 6. sıraya kadar yükseldi. 4 hafta sonunda kalesinde sadece 3 gole izin veren konuk  ekip, rakip filelere ise 8 gol gönderdi. Formunun zirvesinde Lyon deplasmanına konuk olacak olan Metz, güçlü rakibi karşısında sürpriz bir galibiyetle, tur peşinde koşacak. Metz son haftalarda yükselişe geçmeyi başarsa da, kadro kalitesi olarak rakibinin çok gerisinde.

Lyon – Metz Maç Bilgileri

Lyon – Metz Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS MAX 1 ekranlarından Türkiye saati ile 17.30’da naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Parc Olympique Lyonnais Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Lyon’da bu hafta Malo Gusto’nun sakatlığı devam ediyor. Metz takımında Amadou Ndiaye’nin sakatlığı devam ediyor.

Lyon’nun 11’i Belli mi?

Lyon’nun muhtemel kadrosu: Remy Riou, Castello Lukeba, Malo Gusto, Nicolas Tagliafico, Lucas Paqueta, Johann Lepenant, Thiago Mendes, Tete, Maxence Caqueret, Alexandre Lacazette, Toko Ekambi.

Metz’in 11’i Belli mi?

Metz’in muhtemel kadrosu: Alexandre Oukidja, Matthieu Udol, Ismael Traore, Habib Maiga, Koffi Kouao, Youssef Maziz, Jean Jacques, Fali Cande, Georges Mikautadze, Cheikh Tidiane Sabaly, Mamadou Gueye.

İddaa Tahmini

Fransa Ligue 1’de ilk 17 hafta itibariyle etkisiz kalan Lyon, teselliyi Fransa Kupası’nda arayacak. Ligde kalesini gole kapatmakta zorlanan Lyon, kupa mücadelesinde de kalesini gole kapatmakta zorlanacaktır. Lyon ve Metz’in mücadelesinde, iki takımında skor üreteceğini düşünüyorum.

İddaa Oranı: KGVAR, Oran 1.75

Bets10 Oranı: KGVAR, Oran 2.00

Maç Sonucu: 2-1

Maç Sonu Editör Yorumu: Lyon iç sahada 2 golle galibiyete uzanırken, Metz ise deplasmanda tek golle mağlup olmaktan kurtulamadı. Karşılıklı gollerin atıldığı tur mücadelesinde yanılmadık.