İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu (2) 08.01.2023

8 Ocak Pazar günü, İtalya Serie A Ligi ve Türkiye Süper Ligi’nde sahne alacak kritik maçları kupon olarak derledik. Değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

Fenerbahçe – Galatasaray: MS 0, 3.12 (iddaa) – 20.00 (Bets10) ; 8 Ocak Pazar günü Türkiye Süper Ligi’nde nefesler tutulacak, dev derbinin sonucu beklenecek. Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray’ı sahasında konuk ediyor. Türkiye saati ile 19:00’da sahne alacak mücadele, beIN SPORTS 1 ekranlarından canlı yayınlanacak. Maçın hakemi Halil Umut Meler. Fenerbahçe zirveyi geri istiyor. 2022 Dünya Kupası öncesi taraftarı önünde ilk mağlubiyetini Giresunspor’a karşı 10 kişiyle alan Fenerbahçe, 2022 Dünya Kupası dönüşünde ise Trabzonspor’a deplasmanda 10 kişiyle kaybetti. Bu sezon Süper Lig’de sadece 10 kişi kaldığı 3 maçtan mağlup ayrılan Sarı Lacivertliler, son 2 maçta Hatayspor ve Antalyaspor’u mağlup ederek, eski günlerine geri döndü. Liderlik koltuğunu 3 hafta önce Galatasaray’a kaptıran Jorge Jesus’un öğrencileri, zirve takibini 1 puan geride sürdürüyor. 16 haftada tam 42 kez rakip fileleri havalandırmayı başaran ev sahibinde, takımın en golcü ismi Valencia, Dünya Kupası dönüşünde henüz düzenli forma şansı bulamadı. UEFA Avrupa Ligi B Grubu’ndan namağlup lider çıkmayı başaran Fenerbahçe, iki kulvarda birden etkili olmayı başardı. Sadece 10 kişi kaldığı 3 maçtan mağlup ayrılan Sarı Lacivertlilerde, kırmızı kart problemi son haftalara damga vurdu diyebiliriz. Bu hafta taraftarı önünde kazanarak zirveyi geri almak isteyen ev sahibi, Galatasaray’a karşı çıktığı son 2 maçtan galip ayrılmayı başardı. Türkiye Süper Ligi’nin lideri Galatasaray, 6 haftalık galibiyet serisiyle Fenerbahçe deplasmanına konuk oluyor. Dev derbi öncesi üst üste 6 galibiyete imza atan ve 3 hafta liderlik koltuğunu Fenerbahçe’nin ellerinden almayı başaran Sarı Kırmızılılarda moraller yerinde. Milli ara dönüşü İstanbulspor, Sivasspor ve Ankaragücü karşısında 2-1’lik galibiyete imza atan Galatasaray’da, Gomis ve Barış Alper Yılmaz üst üste attığı gollerle dikkat çekti. 16 hafta sonunda sadece 2 kez mağlup olan Galatasaray, 36 puan topladı. En yakın rakibi Fenerbahçe’nin 1 puan üzerinde yoluna devam eden konuk ekip, 16 maç sonunda kalesinde sadece 13 gole izin verdi ve ligin en iyi savunma performansını sergiledi. Rakip filelere ise 29 gol göndermeyi başardılar. Liderlik koltuğunu korumak isteyen Galatasaray, sahadan en az 1 puanla ayrılmak zorunda. Konuk ekip son 2 derbide Fenerbahçe’ye üstünlük kuramadı ve sahadan mağlubiyetlerle ayrıldı. Dev derbide kartlar yeniden dağıtılıyor. Süper Lig’de zirvenin en yakın takipçisi Fenerbahçe ile lider Galatasaray karşı karşıya gelecek. İki takım içinde derbi 3 puandan çok daha fazlasını ifade ediyor. 10 kişi kaldığı maçlar dışında mağlup olmayan Fenerbahçe ile 6 haftadır kazanan Galatasaray’ın karşı karşıya geleceği mücadelede, eşitliğin 90 dakika sonunda bozulmayacağını düşünüyorum.

Spezia – Lecce: KGVAR, 1.65 (iddaa) – 1.88 (Bets10) ; 8 Ocak Pazar günü Türkiye saati ile 17:00’de başlama düdüğü çalınacak olan İtalya Serie A Ligi 17. hafta mücadelesinde, Spezia ile Lecce karşı karşıya gelecek. Maçın yayın ekranı S Sport Plus. Karşılaşmaya ev sahipliği yapacak olan Spezia, İtalya Serie A Ligi’ne 1 puanla döndü. 2022 Dünya Kupası dönüşü sahasında Atalanta’yı konuk eden Luca Gotti’nin öğrencileri, ilk 45 dakikaya tam anlamıyla damga vurdu ve soyunma odasına 2-0 önde girmeyi başardı. İkinci yarıda ise dakikalar ilerledikçe oyundaki etkisini kaybeden Spezia, sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı. İtalya Serie A Ligi’nde 3 haftadır mağlup olmayan ev sahibi, düşme hattıyla puan farkını açmaya devam ediyor. 16 hafta sonunda 14 puana ulaşan Spezia, düşme hattıyla puan farkını 6’ya çıkardı. Son 3 haftada 5 kez rakip fileleri havalandırmayı başaran ekip, kalesinde ise 4 gole izin verdi. Son haftalarda bol gollü mücadelelere imza atan Spezia, Atalanta maçının ilk yarısında sergilediği futbolla, hücum hattındaki gücünü bizlere gösterdi. İtalya Serie A Ligi’nde son 3 haftaya Lecce aldığı üst üste galibiyetlerle damga vurdu. 2022 Dünya Kupası öncesinde Atalanta ve Sampdoria’yı mağlup etmeyi başaran konu ekip, milli ara dönüşünde ise Lazio’yu iç sahada 2-1 mağlup etmeyi başardı. Büyük bir sürprize imza atan Lecce, harika performans grafiğini devam ettirdi. İlk 16 hafta sonunda ilk kez 3 haftalık galibiyet serisi elde etmeyi başaran konuk ekip, İtalya Serie A Ligi’nde düşme hattıyla puan farkını 9’a kadar çıkarmayı başardı. Luca Gotti ve öğrencileri son 3 haftada 2’şer kez rakip fileleri havalandırmayı başardı ve iyi bir hücum performansı sergiledi. Formunun zirvesinde Spezia deplasmanına konuk olacak olan Lecce, galibiyetlerine tam gaz devam etmek istiyor. Karşısında kendisi gibi 3 haftadır maç kaybetmeyen bir rakip bulacaklar. Taraf bahsinin güç olduğu bu zorlu mücadelede, İtalya Serie A Ligi’nde son 3 haftayı mağlup olmadan tamamlayan Spezia ile Lecce karşı karşıya geliyor. Formda iki takımında mücadelede skor üreteceğini düşünüyorum.

Salernitana – Torino: MS 2, 1.88 (iddaa) – 2.15 (Bets10) ; S Sport Plus ve S Sport 2 ekranlarından 8 Ocak Pazar günü Türkiye saati ile 14:30’da naklen yayınlanacak olan İtalya Serie A Ligi mücadelesinde, Salernitana ile Torino karşı karşıya gelecek. Mücadeleye Arechi Stadı ev sahipliği yapacak. Salernitana cephesinde İtalya Serie A Ligi’nin son 3 haftası mağlubiyetlerle geçti. Ev sahibi 2022 Dünya Kupası dönüşünde puan kayıplarına devam ederken, düşme hattına bir adım daha yaklaştı. Geçtiğimiz hafta sahasında Milan’a 2-1 kaybeden Salernitana, son 4 haftadan 1 puan çıkarabildi ve düşme hattıyla puan farkı 8’e kadar indi. 16 haftadan 4 galibiyet, 5 beraberlikle 17 puan toplamayı başarabilen ev sahibi, geri kalan 7 karşılaşmadan ise mağlubiyetle ayrıldı. Son haftalarda savunma hattı önemli zafiyetler gösterirken, teknik adam Davide Nicola tüm hamlelerine rağmen, kötü gidişata çare bulamadı. 4 galibiyetin 3’üne iç sahada imza atan Salernitana, bir kez daha taraftarı önünde toparlanarak kötü gidişata son vermek istiyor. İtalya Serie A Ligi’nin 16. haftasında Hellas Verona’yı sahasında konuk eden Torino, Aleksey Miranchuk’un harika golüyle mağlubiyetten kurtuldu. Konuk ekip ilk yarıyı 1-0 geride kapatırken, maç boyunca uzaktan şutlarla gol arayan ekip, ikinci yarının hemen başında uzaktan harika bir şutla beraberliği buldu. Son 3 haftadan 2 beraberlik, 1 galibiyet çıkaran Ivan Juric’in öğrencileri, 16 hafta sonunda puanını 22’ye çıkartırken, 9. sıraya kadar yükseldi. 16 haftanın 12’sinde skor üretmeyi başaran Torino cephesinde, Miranchuk ve Vlasic ikilisi son haftalarda iyi hücum performanslarıyla dikkat çekti. Üst sıra takibine devam eden konuk ekip, Salernitana deplasmanında galibiyet arayacak. İtalya Serie A Ligi’nde 3 haftadır mağlup olan Salernitana ile 3 maçtır kaybetmeyen Torino karşı karşıya gelecek. Torino iyi futbolunu deplasmanda galibiyetle sürdürecek ve üst sıra takibine devam edecektir.

Toplam İddaa Oranı: 9.67

Bets10 Bahis Oranı: 80.84