Lig1 iddaa tahminleri ve analizleri

Lyon Strasbourg Maç Tahmini 14.01.2023

14 Ocak Cumartesi akşamı beIN SPORTS 4 ekranlarından Türkiye saati ile 23:00’te canlı yayınlanacak olan Fransa Ligue 1 mücadelesinde, Lyon sahasında Strasbourg‘u konuk edecek.

Hovarda, Lyon galibiyetine 1.60, beraberliğe 4.25, Strasbourg galibiyetine ise 5.35 oran belirlemiş durumda. Gol seçeneklerinde ise KGVAR 1.72, KGYOK 2.10 oran kazandırıyor.

Lyon 2 Haftadır Kazanamıyor

Fransa Ligue 1’in 18. haftasında Nantes deplasmanına konuk olan Lyon, yakaladığı gol fırsatlarından bir türlü yararlanamadı ve sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı. Deplasmanda puan kayıplarına devam eden Lyon, Clermont mağlubiyetinin ardından kötü gidişatını sürdürdü. 2022 Dünya Kupası dönüşünde üst üste puan kayıpları yaşan ev sahibi, üst sıralardan uzak kalmaya devam ediyor. 8 hafta önce göreve Laurent Blanc’ı getiren Lyon, son 8 haftadan 3 galibiyet, 3 mağlubiyet, 2 beraberlik aldı. 18 hafta sonunda kalesini sadece 3 maçta gol kapatabilen ev sahibi, savunma zafiyetlerine çare olarak göreve Blanc’ı getirirken, yeni teknik adam henüz savunmadaki kötü gidişata çare üretemedi. 8. sıraya kadar gerileyen Lyon, artık kötü gidişata son vermek ve ligde istikrar yakalamak istiyor.

Strasbourg Takımında Scornet Dönemi

Fransa Ligue 1’in 18. haftasında Lens’i iç sahada konuk eden Strasbourg, liderin en yakın takipçisinden 2-2’lik beraberlikle 1 puanı almayı başarırken, galibiyet hasretinin 8 haftaya çıkmasıyla birlikte, teknik adamın sonu geldi. Bu hafta itibariyle göreve Mathieu Le Scornet’i getiren konuk ekip, yeni hocasıyla ilk sınavını Lyon deplasmanında verecek. Son 8 haftadan 4 beraberlik, 4 mağlubiyet alan Strasbourg, 18 hafta sonunda ise sadece en alt sırada yer alan Angers’i mağlup edebildi. Zor günler geçiren ve küme düşme tehlikesini yakından hisseden Strasbourg, teknik adam değişikliğiyle birlikte ligde kötü gidişata tepki vermek istiyor. Strasbourg’un bu hafta galibiyete ihtiyacı var.

Lyon – Strasbourg Maç Bilgileri

Lyon – Strasbourg Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS 4 ekranlarından Türkiye saati ile 23.00’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Parc Olympique Lyonnais Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Lyon takımında bu hafta Jerome Boateng ve Da Silva kadroya alınmadı. Houssem Aouar’ın ise sakatlığı bulunuyor. Strasbourg cephesinde Nordine Kandil, Colin Dagba ve Thomas Delaine’nin sakatlıkları devam ediyor.

Lyon’nun 11’i Belli mi?

Lyon’nun muhtemel kadrosu: Remy Riou, Castello Lukeba, Malo Gusto, Nicolas Tagliafico, Lucas Paqueta, Johann Lepenant, Thiago Mendes, Tete, Maxence Caqueret, Alexandre Lacazette, Toko Ekambi.

Strasbourg’un 11’i Belli mi?

Strasbourg’un muhtemel kadrosu: Matz Sels, Pierre-Gabriel, Ismael Doukoure, Alexander Djiku, Marvin Senaya, Jeanricner Bellegarde, Dany Jean, Adrien Thomasson, Dimitri Lienard, Habib Diallo, Kevin Gameiro.

İddaa Tahmini

Fransa Ligue 1’de üst sıralardan uzak kalsa da, rakibinden çok daha iyi bir performans sergileyen Lyon, bu hafta düşme hattındaki Strasbourg karşısında, 3 puanla toparlanmayı başaracaktır. Lyon’un iç sahada kazanacağını düşünüyorum.

İddaa Oranı: MS 1, Oran 1.42

Hovarda Oranı: MS 1, Oran 1.60

Maç Sonucu: 1-2

Maç Sonu Editör Yorumu: Lyon iç sahada mağlubiyetten kurtulamadı. Ev sahibi 1-0 geriye düştüğü Lorient karşısında beraberlik golünü bulmayı başarsa da, eşitliği koruyamadı ve mücadeleden mağlubiyetle ayrıldı.