İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu (2) 16.02.2023

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi Son 16 Turu Play Off mücadelelerini kupon haline getirdik. 16 Şubat Perşembe akşamında kazanmanız dileğiyle.

Bayer Leverkusen – Monaco: KGVAR, 1.42 (iddaa) – 1.62 (intobet) ; Bayer Leverkusen ile Monaco, 16 Şubat Perşembe akşamı Türkiye saati ile 23:00’te karşı karşıya gelecek. UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu Play Off mücadelesi, EXXEN platformundan canlı yayınlanacak. UEFA Şampiyonlar Ligi’ne veda eden Bayer Leverkusen, UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam etmek istiyor. Son 16 Turu Play Off mücadelesi verecek olan ev sahibi, taraftarı önünde Monaco’yu konuk edecek. İlk maçı kazanarak, Fransa deplasmanına avantajlı çıkmak istiyorlar. Devler sahnesinde 6 haftadan 5 puan çıkarabilen Bayer Leverkusen, Şampiyonlar Ligi için yetersiz kaldı. Sezon ortasında göreve gelen Xabi Alonso ise, Almanya Bundesliga’da kötü gidiaşta son vererek, ev sahibini yükselişe geçirdi. Son 8 haftadan 6 galibiyet çıkaran ev sahibi, düşme hattından uzaklaşarak, 8. sıraya yükseldi. Xabi bu kez takımını Avrupa’da başarıya taşımak istiyor. Bayer Leverkusen hoca değişikliğinin ardından daha iyi bir futbol ortaya koyuyor. Fransa Ligue 1’de geçtiğimiz hafta lider PSG’yi mağlup etmeyi başaran Monaco, harika zaferle bir adım daha liderlik koltuğuna yaklaştı. Son 8 haftada mağlubiyete yer vermeyen Philippe Clement’in öğrencileri, 6 galibiyet, 2 beraberlikle birlikte, 2022 Dünya Kupası dönüşü Fransa Ligue 1’e damga vurdu. Lider karşısında müthiş bir futbol sergileyen Monaco, UEFA Avrupa Ligi’nde ise liderliği averaj farkıyla kaçırdı. H Grubu’nda 6 haftadan 3 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyetle 10 puan toplamayı başaran konuk ekip, Ferencvaros’un gerisinde kaldı. Avrupa Ligi’nde boy gösterdiği süre boyunca Fransa Ligue 1 sahnesinde etkisiz kalan Monaco, Son 16 Play Off Turu öncesi Ligue 1’de yükselişe geçti. Bayer Leverkusen deplasmanına konuk olacak olan Monaco, son haftalardaki etkisiyle rüştünü ispatladı. İki takımda son haftalarda iyi performanslarıyla dikkat çekti. Avrupa Ligi’nde verecekleri Son 16 Turu Play Off mücadelesi öncesinde güven tazelemeyi başaran Bayer Leverkusen ve Monaco, turun ilk ayağında skor üretmeyi başaracak ve etkisini sürdürecektir.

Shakhtar Donetsk – Rennes: MS 2, 1.95 (iddaa) – 2.25 (intobet) ; 16 Şubat Perşembe akşamı UEFA Avrupa Ligi’nde Son 16 Turu’nun Play Off heyecanı yaşanıyor. Shakhtar Donetsk sahasında Rennes’i konuk edecek. EXXEN platformundan canlı yayınlanacak mücadelenin başlama saati 20.45. Shakhtar Donetsk cephesinde savaşın etkileri devam ediyor. Ukrayna’da yaşanan savaş ev sahibini fazlasıyla etkiledi. UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu’nda mücadele ederken, sadece Leipzig karşısında galip geldi. İlk maçta alınan 3 puanın ardından, son 5 maçın tamamında puan kaybeden ev sahibi, devler sahnesine veda etti. Yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek olan Igor Jovicevic’in öğrencileri, Son 16 için Play Off mücadelesi verecek. Son resmi maçına geçtiğimiz yılın aralık ayında çıkan ev sahibi, maç kondisyonunu büyük ölçüde kaybetti. Ukrayna Premier Ligi’nde 13 maçtan 9 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyet alan Shakhtar Donetsk, rotasını Avrupa’ya çevirdi. Savaşın yaralarını sarmaya çalışan Ukrayna temsilcisi, Avrupa sahnesinde zorlanacaktır. Rennes son haftalarda düşüşe geçti. UEFA Avrupa Ligi B Grubu’nda boy gösteren Rennes, namağlup bir performans grafiği ortaya koyarken, liderliği Fenerbahçe’ye kaptırdı. 3 galibiyet, 3 beraberliğe imza atan Bruno Genesio’nun öğrencileri, son maçta aldığı AEK Larnaca beraberliğiyle, büyük bir fırsatı kaçırdı. Fransa Ligue 1’de ise sezona iyi bir başlangıç yapan Rennes, ilk 15 haftanın en skorer takımları arasında yer alırken, 2022 Dünya Kupası ile birlikte düşüşe geçti. Konuk ekibe ara yaramazken, son 4 haftanın 3’ünde mağlup oldular. Son 7 haftadan ise sadece 3 galibiyet çıkarabildiler. 40 puanla 6. sıraya kadar gerileyen Rennes, toparlanmak istiyor. Zor günler geçiren Shakhtar Donetsk karşısına çıkacak olan konuk ekip, ilk maçtan tur için avantajı ele almak istiyor. UEFA Avrupa Ligi’nin namağlup takımları arasında yer almasına karşın, Son 16 bileti için Play Off mücadelesi vermek zorunda kalan Rennes, Shakhtar Donetsk deplasmanında kazanarak, tur kapısını aralamayı başaracaktır.

Lazio – CFR Cluj: MS 1, 1.21 (iddaa) – 1.36 (intobet) ; EXXEN platformundan 16 Şubat Perşembe akşamı Türkiye saati ile 23:00’te naklen yayınlanacak olan UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu Play Off mücadelesinde, Lazio ile CFR Cluj karşı karşıya gelecek. Lazio cephesinde UEFA Avrupa Ligi büyük bir şansızlıkla sona erdi. F Grubu’nda mücadele eden Lazio, 6 maçtan 8 puan toplamayı başarırken, Strum Graz, Feyenoord ve Midtjylland ile aynı puanda grubu noktaladı. Sıralamayı averaj belirlerken, Lazio 3. sırada yer buldu ve yoluna UEFA Konferans Ligi’nde devam etmek zorunda kaldı. Play Off sınavını CFR Cluj karşısında verecekler. İtalya Serie A Ligi’nde ise geçtiğimiz hafta Atalanta’yı sahasında konuk eden Sarri ve öğrencileri, 5 maçlık yenilmezlik serisini en yakın rakibi karşısında 2-0’lık mağlubiyetle kaybetti. Sezonun ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapan Lazio, son hafta mağlubiyetine rağmen iyi sayılabilecek bir performans grafiği ortaya koydu. Etkisini Konferans Ligi’nde sürdürmek isteyen ev sahibi, iç saha avantajıyla turun ilk maçında favori taraf. UEFA Konferans Ligi G Grubu’nda Sivasspor, Slavia Prag ve Balkani ile mücadele eden CFR Cluj, 6 haftadan 3 galibiyet, 1 beraberlikle 10 puan toplamayı başarırken, lider Sivasspor’un 1 puan gerisinde kaldı ve Play Off mücadelesi vermek zorunda kaldı. Gözünü Son 16 biletine diken Dan Petrescu’nun öğrencileri, Romanya 1. Ligi’nde ise şampiyonluk mücadelesi veriyor. Son 2 haftada üst üste yenilgilere imza atan CFR Cluj, 17 haftanın ardından üst üste 2 yenilgi alırken, liderlik koltuğunu kaybetti. Bitime 5 hafta kala lider ile arasında 2 puan fark bulunan konuk ekip, bu hatayı Konferans Ligi’nde unutturmak istiyor. CFR Cluj cephesinde karşılaşma öncesi Gabriel Debeljuh’un sakatlığı devam ediyor. İtalya Serie A Ligi’nde sezonun ikinci yarısı itibariyle yükselişe geçen Lazio, etkisini UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne taşıyacak ve iç saha avantajına sahip olduğu CFR Cluj karşısında kazanacaktır.

Toplam İddaa Oranı: 3.35

intobet Bahis Oranı: 4.95