Lig1 iddaa tahminleri ve analizleri

Lyon Lorient İddaa Tahmini 05.03.2023

5 Mart Pazar akşamı İddaa fikstüründe bizleri bekleyen Fransa Ligue 1 mücadelesinde, Lyon sahasında Lorient‘i konuk edecek. beIN SPORTS MAX 1 ekranlarından canlı yayınlanacak mücadelenin başlama saati 19:05.

Rexbet, Lyon galibiyetine 1.55, beraberliğe 4.45, Lorient galibiyetine ise 5.90 oran belirlemiş durumda. Alt ve Üst seçeneklerinde ise 2.5 Üst 1.70, 2.5 Alt 2.15 olarak verilmiş.

Lyon Yükselişe Geçti

Fransa Ligue 1’in 25. haftasında Angers deplasmanına konuk olan Lyon, maç boyunca oyunun hakimi olmayı başarırken, 3 puanı 3 golle aldı. Ligin en zayıf halkası Angers karşısında hataya yer vermeyen ev sahibi, son 4 haftada ise 3. galibiyetini aldı. Blanc’ın göreve gelişiyle birlikte yükselişe geçen ve üst sıralar için umutlanan Lyon, son 6 lig maçında sadece Auxerre engeline takıldı ve mağlup oldu. Hafta sonu alınan Angers galibiyetinin ardından, hafta içi fikstüründe ise Grenoble’yi mağlup etmeyi başardılar ve Fransa Kupası’nda çeyrek final biletini aldılar. İki kulvarda birden iyi performanslar sergilemeye başlayan Lyon, sezonun ilk yarısı deplasmanda mağlup olduğu Lorient karşısına formda ve moralli çıkacak. 9. sırada yer alan ev sahibi, ilk 6 hedefinden hala çok uzakta.

Lorient İstikrardan Uzak

Fransa Ligue 1’in 25. haftasında düşme hattındaki Auxerre’yi sahasında konuk eden Lorient, pozisyon bulmakta zorlandığı 90 dakikadan 1-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. Konuk ekip son 7 haftanın 5’inde puan kayıplarına engel olmayı başaramadı. İlk 18 haftanın en formda takımları arasında yer almayı başaran Lorient, son 7 haftalık fikstürde ise istikrardan uzak kaldı. 25 hafta sonunda 39 puanla 8. sırada yoluna devam eden konuk ekip, sezonun ilk yarısı iç sahada mağlup etmeyi başardığı Lyon’a deplasmanda konuk olacak. Dış sahada son 6  maçının 5’inde puan kaybı yaşayan Regis Le Bris’in öğrencileri, dış saha karnesiyle güven vermekten uzak kaldı. Rakibinin 1 puan üzerinde yer alan Lorient’in, ligdeki yerini koruması için en az 1 puana ihtiyacı var.

Lyon – Lorient Maç Bilgileri

Lyon – Lorient Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS MAX 1 ekranlarından Türkiye saati ile 19.05’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Parc Olympique Lyonnais Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Lyon cephesinde Thiago Mendes, Anthony Lopes, Jerome Boateng, Alexandre Lacazette, Malo Gusto ve Jeffinho’nun sakatlıkları devam ediyor. Lorient takımında Yvon Mvogo, Julian Pollersbeck, Romain Faivre ve Julien Laporte’nin sakatlıkları devam ediyor.

Lyon’nun 11’i Belli mi?

Lyon’nun muhtemel kadrosu: Remy Riou, Dejan Lovren, Sinaly Diomande, Nicolas Tagliafico, Lucas Paqueta, Johann Lepenant, Thiago Mendes, Houssem Aouar, Maxence Caqueret, Mathis Cherki, Amin Sarr.

Lorient’in 11’i Belli mi?

Lorient’in muhtemel kadrosu: Vito Mannone, Montassar Talbi, Chrislain Matsima, Vincent Le Goff, Victor Makengo, Enzo Le Fee, Julien Ponceau, Darlin Ngameni, Gedeon Kalulu, Teremas Igoboras Moffi, Armand Lauriente.

İddaa Tahmini

Fransa Ligue 1 ve Fransa Kupası’nda galibiyetler almayı başaran Lyon, iki kulvarda birden umutlandı. Kupa galibiyetiyle lige dönen Blanc’ın öğrencileri, taraftarı önünde Lorient’i mağlup etmeyi başaracaktır.

İddaa Oranı: MS 1, Oran 1.35

Rexbet Oranı: MS 1, Oran 1.55

Maç Sonucu: 0-0

Maç Sonu Editör Yorumu: Lyon ve Lorient haftayı 1’er puanla noktaladı. İki takımda 90 dakika boyunca skor üretmeyi başaramadı ve kötü hücum performansı sergilerken, puan kaybına engel olamadı.