Lig1 iddaa tahminleri ve analizleri

Rennes Marsilya İddaa Tahmini 05.03.2023

5 Mart Pazar akşamı Türkiye saati ile 22:45’te başlama düdüğü çalınacak olan Fransa Ligue 1′in 26. hafta mücadelesinde, Rennes ile Marsilya karşı karşıya. Zorlu mücadelenin yayın ekranı beIN SPORTS 4.

Hovarda, Rennes galibiyetine 2.80, beraberliğe 3.50, Marsilya galibiyetine ise 2.50 oran belirlemiş durumda. İddaa ise ev sahibine 2.40, beraberliğe 3.05, konuk ekibe ise 2.18 oran veriyor.

Rennes Yükselişe Geçti

Fransa Ligue 1’in 25. haftasında Nantes deplasmanına konuk olan Rennes, Jeremy Doku’nun attığı tek golle 3 puana uzandı. UEFA Avrupa Ligi vedasının ardından Fransa Ligue 1 sahnesinde 2’de 2 yapmayı başaran Bruno Genesio’nun öğrencileri, bitime 14 hafta kala 46 puanla 5. sırada kendisine yer buldu. Üst sıraları bırakmayan Rennes, son 2 hafta kalesini gole kapatarak galip gelmeyi başardı. Rakip fileleri 3 kez havalandırmayı başaran ev sahibi, hem savunma hem de hücum hattında etkili olmayı başardı. Tamamen lige odaklanan Rennes, bu hafta liderin en yakın takipçisi Marsilya’yı sahasında konuk edecek. Rakibiyle arasında 6 puan fark bulunan ev sahibi, kazanarak puan farkını 3’e indirmek istiyor. Rennes hedefin tek kulvara inmesiyle birlikte, son haftalarda etkili olmaya başladı.

Marsilya Zirveden Uzaklaştı

Fransa Ligue 1’de zirve takibini sürdüren Marsilya, geçtiğimiz hafta lider PSG’ye diş geçiremedi. Veldorme Stadı’nın ev sahipliği yaptığı zorlu mücadele, 3-0’lık PSG galibiyetiyle sona erdi. Lider ile puan farkını 2’ye indirme şansını kaçıran Igor Tudor’un öğrencileri, son 14 haftaya girilirken 2. sıradaki yerini korumasına karşın, liderin 8 puan gerisine düştü. İlk 25 haftada sadece 5 kez mağlup olan Marsilya’nın, geçtiğimiz hafta alınan mağlubiyete rağmen harika bir performans sergilediğini söyleyebiliriz. PSG hezimetinin ardından Fransa Kupası Son 16 eşleşmesinde alt ligde mücadele eden Annecy’i sahasında konuk eden Marsilya, bir darbe de kupa serüveninde aldı. Seri penaltılarla çeyrek final şansını kaybeden konuk ekip, rotasını Fransa Ligue 1 şampiyonluğuna çevirdi.

Rennes – Marsilya Maç Bilgileri

Rennes – Marsilya Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS 4 ekranlarından Türkiye saati ile 22.45’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Roazhon Park Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Rennes cephesinde Xeka, Tait, Assignon, Terrier, Traore ve Doku’nun sakatlıkları devam ediyor. Marsilya’da karşılaşma öncesi Amine Harit’in sakatlığı devam ediyor.

Rennes’in 11’i Belli mi?

Rennes’in muhtemel kadrosu: Doğan Alemdar, Joe Rodon, Adrien Truffert, Birger Meling, Arthur Theate, Desire Doue, Toko Ekambi, Djed Spence, Baptiste Santamaria, Gaetan Laborde, Arnaud Muinga.

Marsilya’nın 11’i Belli mi?

Marsilya’nın muhtemel kadrosu: Pau Lopez, Issa Kabore, Ruslan Malinovskyi, Sead Kolasinac, Jonathan Clauss, Leonardo Balerdi, Matteo Guendouzi, Cengiz Ünder, Jordan Veretout, Valentin Rongier, Alexis Sanchez.

İddaa Tahmini

Zirve yarışında PSG mağlubiyetiyle birlikte ağır yar alan Marsilya, puan farkının daha fazla açılmasını istemiyor. Hala Ligue 1’de liderin ardından en iyi performans grafiğini sergileyen Marsilya, zorlu Rennes deplasmanından 3 puanla çıkmayı başaracaktır.

İddaa Oranı: MS 2, Oran 2.18

Hovarda Oranı: MS 2, Oran 2.50

Maç Sonucu: 0-1

Maç Sonu Editör Yorumu: İlk 45 dakika golsüz eşitlikle geçildi. İkinci yarıda ise Marsilya en yakın rakibi karşısında daha etkili bir futbol ortaya koymayı başarırken, liderin en yakın takipçisi Sead Kolasinac’ın golüyle 3 puana uzandı. Kazananları tebrik ederiz.