UEFA Şampiyonlar Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Chelsea Borussia Dortmund Maç Tahmini 07.03.2023

İddaa fikstüründe 7 Mart Salı akşamı yer alan UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu mücadelesinde, Chelsea ile Borussia Dortmund karşı karşıya gelecek. Rövanş maçı Türkiye saati ile 23:00’te sahne alırken, EXXEN platformundan canlı yayınlanacak.

Bets10, Chelsea galibiyetine 1.93, beraberliğe 3.77, Borussia Dortmund galibiyetine ise 4.05 oran belirlemiş durumda. Alt ve Üst seçeneklerinde ise 2.5 Üst 1.90, 2.5 Alt 1.95 oran kazandırıyor.

Chelsea Kabusa Son Verdi

Ara transfer dönemine damga vurmayı başaran Chelsea, İngiltere Premier Ligi’nde 5 hafta sonra Leeds United engelini galibiyetle geçebildi. Yeni yılda çıktığı 10 lig maçından sadece 2 galibiyet çıkarabilen Graham Potter’in öğrencileri, 34 puanla 10. sıraya kadar geriledi. Kümede kalma savaşı veren Leeds United karşısında ise zor anlar yaşayan ev sahibi, golsüz geçen ilk yarının ardından, ikinci yarıda Fofana’nın attığı tek golle 3 puana uzandı. Ev sahibi sadece Premier Lig sahnesinde değil, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de galibiyet adına zorlandı. Son 16 eşleşmesinin ilk maçında Dortmund deplasmanına konuk olan Chelsea, net fırsatları gole çevirmeyi başaramazken, evine 1-0’lık mağlubiyetle döndü ve rövanşı kazanmak zorunda kaldı. Dortmund’u sahasında konuk edecek olan Potter’in öğrencileri, Leeds United galibiyetinin ardından, galibiyetlerine devler sahnesinde devam etmek istiyor.

Borussia Dortmund Çok Formda

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu’nun ilk maçında Chelsea’yi sahasında konuk eden Borussia Dortmund, taraftar desteğini arkasına alarak, Signal Iduna Park’da 1-0’lık galibiyete imza attı. Çeyrek Final yolunda kritik bir galibiyet alan Sarı Siyahlılarda, galibiyeti getiren gol Karim Adeyemi’den geldi. Edin Terzic ve öğrencileri, Almanya Bundesliga’da ise 8 haftadır kazanıyor. Üst üste galibiyetlerle zirvenin ortağı olmayı başaran konuk ekip, geçtiğimiz hafta Leipzig karşısında kazanmaya devam etti ve Bayern Münih ile birlikte, liderlik koltuğunu paylaştı.Teknik adam değişikliğinin ardından yükselişe geçen Dortmund, iki kulvarda birden zorlu fikstüre rağmen aldığı üst üste galibiyetlerle rüştünü ispatladı. Son 9 resmi maçta Dortmund beraberlik dahi yaşamadı ve engelleri bir bir geçmeyi başardı. Sarı Siyahlılara zorlu İngiltere deplasmanında tur bileti için beraberlik yetiyor.

Chelsea – Borussia Dortmund Maç Bilgileri

Chelsea – Borussia Dortmund Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma saat 23.00’de başlayacak ve EXXEN platformundan canlı olarak izlenebilecek.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Stamford Bridge Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Chelsea cephesinde N’Golo Kante, Christian Pulusic, Edouard Mendy ve Thiago Silva’nın sakatlıkları devam ediyor. Borussia Dortmund’ takımında ise Karim Adeyemi, Youssoufa Moukoko ve Mateu Morey’in sakatlıkları devam ediyor.

Chelsea’nin ilk 11’i Belli mi?

Chelsea’nin muhtemel kadrosu: Kepa Arrizabalaga, Reece James, Kalidou Koulibaly, Thiago Silva, Marc Cucurella, Enzo Fernandez, Mason Mount, Mateo Kovacic, Hakim Ziyech, Kai Havertz, Joao Felix.

Borussia Dortmund’un ilk 11’i Belli mi?

Borussia Dortmund’un muhtemel kadrosu: Gregor Kobel, Thomas Meuiner, Mats Hummels, Nico Schlotterbeck, Niklas Süle, Raphael Guerreiro, Salih Özcan, Jude Bellingham, Youssoufa Moukoko, Marco Reus, Sebastien Haller.

İddaa Tahmini

Ara transfer dönemine damga vuran Chelsea, iki kulvarda birden üst üste mağlubiyetler yaşadı. İngiltere Premier Lig’de geçtiğimiz hafta kazanan ekip, galibiyetlerine Şampiyonlar Ligi’nde devam etmek istiyor. Potter ve öğrencileri, rehaveti üzerinden atmayı başarırken, güçlü kadrosuyla güven vermeye başladı. Chelsea kazanmak zorunda olduğu maçı taraftarı önünde kazanacaktır.

İddaa Oranı: MS 1, Oran 1.93

Bets10 Oranı: MS 1, Oran 10.00

Maç Sonucu: 2-0

Maç Sonu Editör Yorumu: Chelsea iç sahada kazanarak, tur atladı. Ev sahibi rakibine 2 golle üstünlük kurmayı başarırken, kalesinde gole geçit vermedi. İç sahada 2 golle alınan galibiyet, Chelsea’yi üst tura taşıdı. Kazananları tebrik ederiz.