UEFA Avrupa Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Sevilla Fenerbahçe İddaa Tahmini 09.03.2023

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe deplasmanda, Sevilla’nın konuğu olacak. Mücadele saat 23.00’de başlayacak ve EXXEN platformundan takip edilebilecek.

Sevilla ve Fenerbahçe arasında oynanacak olan karşılaşmanın Bets10 oranlarını gelin hep birlikte inceleyelim. Sevilla kazanır 1.72, beraberlik 3.75, Fenerbahçe kazanır ise 5.35 olarak açıklanmış. 

Sevilla’nın Önceliği La Liga

Sevilla, sezona UEFA Şampiyonlar Ligi’nde başlamıştı ama grupta tutanamadılar. Manchester City ve Borussia Dortmund’u ardından grubu 3. Sırada tamamlayan Jorge Sampaoli’nin ekibi yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam ediyor. Son 16 play off turunda PSV’yi elemeyi başaran Sevilla, son 16 turunda ise temsilcisimiz Fenerbahçe ile eşleşti. Sevilla, her ne kadar maçın favorisi olsa da, bu sezon kötü bir performans gösteriyorlar. Özellikle savunmada ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Hafta sonu ise La Liga’da Atletico Madrid deplasmanında 6-1 kaybettiler. Sevilla’nın önceliği La Liga’da kümede kalmak ve bu hafta Fenerbahçe karşısında da işleri pek kolay olmayacak. Maç öncesinde Sevilla’da Papu Gomez, Karim Rekik, Marcao ve Loic Bade’ın sakatlıkları devam ediyor.

Fenerbahçe Umutlu

Fenerbahçe, Süper Lig’de şampiyonluk umutlarını devam ettiriyor. Geçtiğimiz hafta sonu Kayserispor deplasmanına konuk olan Sarı Lacivertliler, sahadan 2-1’lik galibiyet ile ayrıldı. Enner Valencia ve Ferdi Kadıoğlu’nun golleriyle 3 puanı alan Jorge Jesus’un ekibi lider Galatasaray’ın takibini devam ettirdi. UEFA Avrupa Ligi’nde ise bu sezon maç kaybetmeyen Fenerbahçe, grupta oynadığı 6 maçta da puan almayı başardı ve topladığı 16 puan ile grubu lider bitirirek son 16 turuna adını yazdırdı. İlk maçta Sevilla’ya konuk olacak Fenerbahçe’de Luan Peres’in sakatlığı devam ediyor.

Sevilla – Fenerbahçe Maç Bilgileri

Sevilla – Fenerbahçe Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma saat 23.00’de EXXEN platformundan canlı olarak yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Ramon Sanchez Pizjuan Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Sevilla’da Papu Gomez, Karim Rekik, Marcao ve Loic Bade’ın sakatlıkları devam ediyor. Fenerbahçe’de Luan Peres’in sakatlığı devam ediyor.

Sevilla'nın ilk 11’i Belli mi?

Sevilla’nın muthtemel kadrosu: Bono, Jesus Navas, Nemanja Gudelj, Kike Salas, Marcos Acuna, Suso, Ivan Rakitic, Suso, Erik Lamela, Luis Ocampos, Youssef En Nesyri

Fenerbahçe'nin ilk 11’i Belli mi?

Fenerbahçe’nin muhtemel kadrosu: Altay Bayındır, Ferdi Kadıoğlu, Samet Akaydın, Atila Szalai, Lincoln, Willian Arao, Miha Zajc, İrfan Can Kahveci, Diego Rossi, Joshua King, Enner Valencia

İddaa Tahmini

Sevilla, sezona Şampiyonlar Ligi’nde başlamıştı ama grubu 3. Sırada tamamlayınca, Avrupa Ligi’nin yolunu tuttular. Son 16 play off turunda PSV’yi elemeyi başaran Sampaoli’nin ekibi son 16 turunda ise Fenerbahçe ile eşleşti. Geçen hafta Atletico Madrid deplasmanında 6-1 kaybeden Sevilla’da moraller bozuk. Özellikle savunmada yapılan hatalar can sıkıyor. Fenerbahçe ise Avrupa Ligi grubunu namağlup lider tamamladı ve son 16 turuna direkt katıldı. Geçen hafta Kayserispor deplasmanında da 2-1 kazanarak çıkışını sürdürdüler. Ramon Sanchez Pizjuan’da gollü bir maç bekliyorum. Her iki takımda skor üretmeyi başarır.

İddaa Oranı: KGVAR, Oran 1.70

Bets10 Oranı: KGVAR, Oran 10.00

Maç Sonucu: 2-0

Maç Sonu Editör Yorumu: Fenerbahçe ilk yarıda dünyaları kaçırdı. Sevilla, ikinci yarıda bulduğu gollerle maçı 2-0 kazandı ve avantajı kaptı.