UEFA Konferans Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

AZ Alkmaar Lazio İddaa Tahmini 16.03.2023

16 Mart Perşembe akşamı UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Son 16 Turu‘nun rövanş maçları sahne alırken, AZ Alkmaar sahasında Lazio‘yu konuk edecek. EXXEN platformundan canlı yayınlanacak mücadele, Türkiye saati ile 23:00’te start alacak.

Betroad, AZ Alkmaar galibiyetine 2.80, beraberliğe 3.40, Lazio galibiyetine ise 2.45 oran belirlemiş durumda. Gol seçeneklerinde ise KGVAR 1.75, KGYOK 2.05 oran kazandırıyor.

AZ Alkmaar’dan Kritik Galibiyet

UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu’nun ilk maçında Lazio deplasmanına konuk olan AZ Alkmaar, İtalyan devi karşısında 1-0 geriden gelerek, 2-1’lik galibiyete imza attı. Evine büyük bir avantajla dönen Pascal Jansen’in öğrencileri, tur kapısını araladı. Maç boyunca Lazio daha net fırsatlardan yararlanamazken, AZ Alkmaar ise fırsatları çok iyi değerlendirdi. Ev sahibi sadece UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde değil, Hollanda Eredivisie Ligi’nde de yükselişe geçti. Ligde 3 haftadır kazanan AZ Alkmaar, lider ile puan farkını 5’e kadar indirmeyi başardı ve şampiyonluk umutlarını korudu. İç sahada beraberliğe ihtiyacı olan ev sahibi, Lazio karşısında kolay lokma olmadığını ilk maçta ispatladı.

Lazio’da Hedef Galibiyet

İtalya Serie A Ligi’nde 4 haftadır mağlubiyete yer vermeyen Lazio, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu’nun ilk maçında mağlubiyetten kurtulamadı. AZ Alkmaar’ı sahasında konuk eden Sarri ve öğrencileri, ilk yarıda Pedro’nun golüyle 1-0 öne geçmeyi başarsa da, skoru koruyamadı. İç sahada 2-1’lik mağlubiyetten kurtulmayı başaramayan Lazio, maç boyunca yakaladığı fırsatları cömertçe harcadı. Immobile’nin yokluğunda skor üretmekte zorlanan konuk ekip, Hollanda deplasmanında kazanmak zorunda. Konferans Ligi dönüşünde Bologna deplasmanına konuk olan ve sahadan golsüz beraberlikle ayrılan Lazio, AZ Alkmaar karşısında gol ve galibiyet arayacak.

AZ Alkmaar – Lazio Maç Bilgileri

AZ Alkmaar – Lazio Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma EXXEN platformundan Türkiye saati ile 23.00’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele AFAS Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

AZ Alkmaar takımında Bruno Martins Indi, Riechedly Bazoer, Dani De Wit, Zinho Vanheusden ve Maxim Dekker’in sakatlıkları devam ediyor. Lazio’da ise Ciro Immobile’nin sakatlığı devam ediyor.

AZ Alkmaar’ın ilk 11’i Belli mi?

AZ Alkmaar’ın muhtemel kadrosu: Mathew Ryan, Yukinari Sugawara, Pantelis Hatzidiakos, Milos Kerkez, Wouter Goes, Tijani Reijnders, Vangelis Pavlidis, Jesper Karlsson, Djordje Mihailovic, Sven Mijnans, Jens Odgaard.

Lazio’nun 11’i Belli mi?

Lazio’nun muhtemel kadrosu: Ivan Provedel, Alessio Romagnoli, Patric Gabarron, Matias Vecino, Felipe Anderson, Toma Basic, Pedro, Milinkovic-Savic, Adam Marusic, Matteo Cancellieri, Pedro.

İddaa Tahmini

İlk maçta oyuna hakim olmayı başarsa da, skor hakimiyetini rakibi AZ Alkmaar’a kaptıran Lazio, Hollanda deplasmanında bu ke skora da hakim olmayı başaracak ve AZ Alkmaar engelini bu kez galibiyetle geçmeyi başaracaktır.

İddaa Oranı: MS 2, Oran 2.16

Betroad Oranı: MS 2, Oran 2.45

Maç Sonucu: 2-1

Maç Sonu Editör Yorumu: Deplasmanda galibiyetle dönerek tur kapsını aralayan AZ Alkmaar, Lazio karşısında bir kez daha galip geldi. Çeyrek Final biletini cebine koyan ev sahibi, attığı 2 gole karşılık, kalesinde sadece 1 gole izin verdi.