Almanya Bundesliga 1 iddaa tahminleri ve analizleri

Borussia Dortmund Köln İddaa Tahmini 18.03.2023

Almanya Bundesliga‘da yoluna zirvenin en yakın takipçisi olarak devam eden Borussia Dortmund, 18 Mart Cumartesi akşamı sahasında Köln’ü konuk edecek. beIN SPORTS 4 ve tivibu SPOR 1 ekranlarından canlı yayınlanacak mücadelenin başlama saati 20:30.

Hovarda, Borussia Dortmund galibiyetine 1.47, beraberliğe 4.70, Köln galibiyetine ise 6.82 oran belirlemiş durumda. Gol seçeneklerinde ise KGVAR 1.75, KGYOK 2.10 oran kazandırıyor.

Borussia Dortmund Şampiyonluğa Odaklandı

Borussia Dortmund üst üste darbeler aldı. Sarı Siyahlılar, Şampiyonlar Ligi vedasının ardından, Almanya Bundesliga’da zirve ortaklığını kaybetti. İlk maç iç sahada 1-0 mağlup etmeyi başardığı Chelsea’ye, İngiltere deplasmanında kaybeden Dortmund, rotasını Bundesliga şampiyonluğuna çevirdi. Devler sahnesinde yorgun dönen Sarı Siyahlılar, Ruhr derbisinde galibiyeti kaçırdı. Schalke 04 deplasmanında 2 kez öne geçmeyi başarmasına rağmen, skor üstünlüğünü korumayı başaramayan ve sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılan ev sahibi, zirve ortaklığını kaybetti. Lider ile arasında 2 puan fark bulunan Dortmund, son 9 haftadan 8 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

Köln Güven Vermedi

Geçtiğimiz hafta iç sahada Bochum’u konuk eden Köln, galibiyet ve gol hasretini 4 haftaya çıkardı. Son 4 haftada gol bulamadan üst üste puan kayıpları yaşayan Steffen Baumgart’ın öğrencileri, 3 mağlubiyet, 1 beraberliğe imza attı. Konuk ekip kalesinde ise 7 gole engel olamadı. 24 haftalık fikstürden 6 galibiyet, 9 beraberlik, 9 mağlubiyet yaşayan Köln, 27 puanla 12. sırada yer alıyor. Son 4 haftadaki puan kayıplarının ardından, düşme hattıyla puan farkı 7’ye kadar indi. Bitime 10 hafta kala zor günler geçirmeye başlayan konuk ekip, bu hafta Dortmund deplasmanında galibiyet arayacak. Hem hücum hem de savunma performansını incelediğimizde, Köln güven vermekten çok uzakta kaldı. Liderin en yakın takipçisine karşı, galibiyet şansları oldukça düşük.

Borussia Dortmund – Köln Maç Bilgileri

Borussia Dortmund – Köln Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS 4 ve tivibu SPOR 1 ekranlarından Türkiye saati ile 20.30’da naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Signal Iduna Park Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Dortmund takımında Emre Can kart cezalısı. Kamara, Morey, Adeyemi ve Moukoko’nun ise sakatlıkları devam ediyor. Köln cephesinde Jan Thielmann, Andersson, Mark Uth, Dietz, Pedersen ve Luca Kilian’ın sakatlıkları devam ediyor.

Borussia Dortmund’un 11’i Belli mi?

Borussia Dortmund’un muhtemel kadrosu: Alexander Meyer, Mats Hummels, Nico Schlotterbeck, Jude Bellingham, Marco Reus, Raphael Guerreiro, Donyell Malen, Bynoe-Gittens, Jude Bellingham, Anthony Modeste, Haller.

Köln’ün 11’i Belli mi?

Köln’ün muhtemel kadrosu: Marvin Schwabe, Kingsley Ehizibue, Benno Schmitz, Jonas Hector, Timo Hübers, Eric Martel, Ellyes Skhiri, Linton Maina, Kingsley Schindler, Sargis Adamyan, Steffen Tigges.

İddaa Tahmini

Almanya Bundesliga’da son 9 haftanın en formda takımları arasında yer alan Dortmund, 9 maçlık yenilmezlik serisini Köln karşısında galibiyetle sürdürecektir. Şampiyonluk iddiasını sürdüren Dortmund, taraftarı önünde hata yapmaz.

İddaa Oranı: MS 1, Oran 1.28

Hovarda Oranı: MS 1, Oran 1.47

Maç Sonucu: 6-1

Maç Sonu Editör Yorumu: Dortmund zirve takibini bırakmadı. Ev sahibi 6 gollük harika bir galibiyete imza atarken, lider ile arasındaki puan farkını 2’de tutmayı başardı. Kazananları tebrik ederiz.