UEFA Euro 2024 iddaa tahminleri ve analizleri

İskoçya Güney Kıbrıs Maç Tahmini 25.03.2023

İskoçya sahasında Güney Kıbrıs’ı konuk edecek. 25 Mart Cumartesi akşamı Türkiye saati ile 17:00’de başlama düdüğü çalınacak olan EURO 2024 Elemeleri A Grubu ilk hafta mücadelesine, Hampden Park ev sahipliği yapacak.

intobet, İskoçya galibiyetine 1.25, beraberliğe 6.10, Güney Kıbrıs galibiyetine ise 15.50 oran belirlemiş durumda. Gol seçeneklerinde ise KGVAR 2.50, KGYOK 1.52 oran kazandırıyor.

İskoçya Mutlak Favori

İskoçya yoluna Steve Clarke önderliğinde devam ediyor. EURO 2020’de mücadele etmeyi başaran İskoçya, 3 maçtan galibiyet dahi çıkaramadan Avrupa Şampiyonası’na veda ederken, 2022 Dünya Kupası’na ise katılmayı başaramadı. Avrupa Elemeleri F Grubu’nda son 4 maçını kazanana İskoçya, lider Danimarka’nın 4 puan gerisinde kaldı. Play Off hakkı elde eden ev sahibi, Ukrayna mağlubiyetiyle birlikte Dünya Kupası hayallerine veda etti. Tekrar Avrupa Şampiyonası’na katılmak isteyen İskoçya, A Grubu’nun ilk maçında Güney Kıbrıs karşısına çıkacak. Grubun zayıf halkası karşısında galibiyetin favorisi olarak gösterilen ev sahibi, ilk maçtan hata yapmak istemiyor.

Güney Kıbrıs Deplasmanda Zorlanır

Tarihinde 7 kez İskoçya karşısına çıkan ve tüm maçları kaybeden Güney Kıbrıs, bu kez İskoçya karşısına EURO 2024 Elemeleri A Grubu’nun ilk haftasında çıkacak. EURO 2020 Elemeleri I Grubu’na zayıf halkalar arasında veda eden ve İskoçya ile aynı grupta yer alan Güney Kıbrıs, rakibine hem iç sahada hem de deplasmanda 2-1’lik skorlarla kaybetti. 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri H Grubu’nda ise 10 maçtan sadece 1 galibiyet çıkarabildiler. İç sahada konuk ettiği Slovenya karşısında 1-0’lık galibiyete imza atan Güney Kıbrıs, geri kalan 9 maçtan ise 7 mağlubiyet, 2 beraberlik aldı. Kadro kalitesiyle bu seviyelerde galibiyet adına zorlanan Güney Kıbrıs, tarihi boyunca diş geçiremediği İskoçya karşısında sürpriz bir galibiyet hedefliyor. Konuk ekibin deplasmanda işi oldukça zor.

İskoçya – Güney Kıbrıs Maç Bilgileri

İskoçya – Güney Kıbrıs Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşmanın yayın ekranı bulunmuyor. Mücadele Türkiye saati ile 17:00’de sahne alacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Hampden Park Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Her iki takımda da önemli bir eksik bulunmuyor.

İskoçya’nın ilk 11’i Belli mi?

İskoçya’nın muhtemel kadrosu: David Marshall, Liam Cooper, Grant Hanley, McKenna, Andrew Robertson, Ryan Jack, Stuart Armstrong, Scott McTominay, John McGinn, Che Adams, Kevin Nisbet.

Güney Kıbrıs’ın 11’i Belli mi?

Güney Kıbrıs’ın muhtemel kadrosu: Michael, Ioannou, Merkis, Kosti, Christoforou, Kyriakou, Wheeler, Spoljaric, Artmatas, Kastanos, Sotiriou.

İddaa Tahmini

EURO 2024 Elemeleri A Grubu’na galibiyetle başlamak isteyen İskoçya, tarihi boyunca 7 kez karşı karşıya geldiği ve 7 galibiyet aldığı Güney Kıbrıs karşısına, favori olarak çıkıyor. İskoçya iç sahada zorlanmadan kazanacak ve gruba 3 puanla başlayacaktır.

İddaa Oranı: H1, Oran 1.54

intobet Oranı: H1, Oran 1.75

Maç Sonucu: 3-0

Maç Sonu Editör Yorumu: John McGinn ve Scott McTominay ikilisi galibiyeti getirdi. Ev sahibi 3 golle Güney Kıbrıs’ı mağlup etmeyi başarırken, kalesini gole 90 dakika boyunca kapattı. Kazananları tebrik ederiz.