Fransa Ligue 1 iddaa tahminleri ve analizleri

Rennes Lens İddaa Tahmini 01.04.2023

Rennes sahasında Lens‘i konuk edecek. Fransa Ligue 1‘in 29. hafta mücadelesi, 1 Nisan Cumartesi akşamı Türkiye saati ile 22:00’de sahne alırken, beIN SPORTS 4 ekranlarından naklen yayınlanacak.

intobet, Rennes galibiyetine 2.55, beraberliğe 3.60, Lens galibiyetine ise 2.70 oran belirlemiş durumda. Alt ve Üst seçeneklerinde ise 2.5 Üst 1.90, 2.5 Alt 1.90 oran kazandırıyor.

Rennes Haftaya Damga Vurdu

Bruno Genesio ve öğrencileri, Fransa Ligue 1’de 28. haftaya damga vurdu. Lider PSG’ye deplasmanda konuk olan Rennes, maç boyunca hem savunmada hem de hücum hattında harika bir performans sergiledi. İlk yarının son dakikalarında Ekambi’nin golüyle 1-0 öne geçmeyi başaran Rennes, ikinci yarıda Muinga ile farkı 2’ye çıkardı. Ligin en golcü takıma gol şansı tanımayan ev sahibi, Marsilya mağlubiyeti ve Auxerre beraberliğinin ardından, puan kayıplarına son verdi. UEFA Avrupa Ligi’ne Son 16 Turu’nda veda eden ve rotasını Fransa Ligue 1’e çeviren Rennes, ligde son 10 haftaya 5. sırada giriyor. 50 puan toplamayı başaran ev sahibinin, lider ile arasında 16 puan fark bulunuyor.

Lens Takibi Bırakmadı

Lens liderlik koltuğuna bir adım daha yaklaştı. Fransa Ligue 1’in 28. haftasında lider PSG mağlup olurken, Lens iç sahada Angers’i mağlup etmeyi başardı ve puan farkını zirveyle 9’a indirmeyi başardı. Ligin en zayıf halkası karşısında 3-0’lık galibiyete imza atan Franck Haise’nin öğrencileri, yenilmezlik serisini 5 haftaya çıkardı. Openda karşılaşmaya 2 golle damga vururken, 28 hafta sonunda 14. golünü kaydetti. İlk 28 hafta sona erdiğinde ligin en az maç kaybeden takımı olarak yoluna devam etmeyi başaran Lens, sadece 3 kez sahadan mağlup ayrıldı. Kalesinde sadece 21 gole izin veren konuk ekip, savunma hattında harikalar yaratıyor. Rennes karşısında bir kez daha galibiyete ihtiyacı olan Lens, sezonun ilk yarısında rakibini iç sahada mağlup etmeyi başarmıştı.

Rennes – Lens Maç Bilgileri

Rennes – Lens Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS 4 ekranlarından Türkiye saati ile 22.00’de naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Roazhon Park Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Rennes takımında Martin Terrier’in sakatlığı devam ediyor. Lens cephesinde karşılaşma öncesi Jimmy Cabot’un sakatlığı devam ediyor.

Rennes’in 11’i Belli mi?

Rennes’in muhtemel kadrosu: Doğan Alemdar, Joe Rodon, Adrien Truffert, Birger Meling, Arthur Theate, Desire Doue, Toko Ekambi, Djed Spence, Baptiste Santamaria, Gaetan Laborde, Arnaud Muinga.

Lens’in 11’i Belli mi?

Lens’in muhtemel kadrosu: Brice Samba, Jonathan Gradit, Jean Onana, David Costa, Kevin Danso, Seko Fofana, Przemyslaw Frankowski, Salis Abdul Samed, Lukasz Poreba, Lois Openda, Florian Sotoca.

İddaa Tahmini

Rennes lider karşısında aldığı galibiyetle güven tazeledi ve üst sıraları bırakmadı. Lens ise son 5 haftada mağlubiyete yer vermezken, zirvenin en yakın takipçileri arasında yer alıyor. Ligue 1’in iki iddialı takımının karşı karşıya geleceği mücadelede, ilk 45 dakikada eşitliğin bozulmayacağını düşünüyorum.

İddaa Oranı: İY 0, Oran 1.91

intobet Oranı: İY 0, Oran 2.20

Maç Sonucu: 0-1

Maç Sonu Editör Yorumu: Rakibine ilk yarıdan üstünlük kurmayı başaran Lens, ikinci yarıda ise üstünlüğünü korumayı başardı. Konuk ekibe galibiyeti getiren gol Lois Openda’dan geldi.