sahadaniddaa1 İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu 17.05.2023

17 Mayıs Çarşamba gününün bülteninde güvendiğim maçlardan oluşan 3 maçlık kuponum hazır. Herkese bol şans. 

Başakşehir – Ümraniyespor: MS 1, 1.51 (iddaa) – 1.74 (Bets10) ; Başakşehir’in Süper Lig’de 2 maçlık galibiyet serisi sona erdi. Geçtiğimiz hafta lider Galatasaray’a konuk olan Emre Belözoğlu’nun öğrencileri, sahadan 1-0’lık mağlubiyet ile ayrıldı. Süper Lig’de bu sezon Galatasaray’a karşı 2 maçta da gol atamayan Başakşehir, rakibi karşısında da puan alamadı. İstanbul ekibi bu hafta içi Ümraniyespor ile karşı karşıya gelecek. Sezonun ilk yarısında oynanan maçı Başakşehir 3-1 kazanmıştı. Bu maçın da favorisi olarak gösterilen Başakşehir’de Eden Karzev ve Patryk Szysz’ın sakatlıkları devam ediyor. Ümraniyespor, Süper Lig’de oynadığı son maçta sürpriz bir galibiyet almıştı. İç sahada konuk ettikleri Sivasspor’u 4-1 mağlup etmeyi başaran Ümraniyespor, kümede kalma umutlarını devam ettirdi. Süper Lig’de yeni hocası Mustafa er yönetiminde de ilk kez 3 puan sevinci yaşayan Ümraniyespor, ligin son sırasında bulunuyor. 26 puana sahipler ve 15. sırada bulunan Kasımpaşa ile aralarında 8 puanlık fark olduğunu da belirtelim. Bu hafta Başakşehir’e konuk olacak Ümraniyespor’da Valentin Gherge kart cezalısı. Başakşehir’in Süper Lig’de hedefi kalmadı. Tek hedefleri Türkiye Kupası’nda şampiyon olarak Avrupa’ya katılabilmek. Süper Lig’de oynadıkları son maçta Galatasaray’a deplasmanda 1-0 kaybettiler. Ümraniyespor ise ligin dibinde yer alıyor. Sivasspor karşısında 4 golle kazanarak kümede kalma umutlarını koruyan Ümraniyespor, Mustafa Er yönetiminde ilk kez 3 puan sevinci yaşadı. Kalan 5 haftada en az 3 galibiyet almaları gerekiyor diyebiliriz. Bu hafta Başakşehir deplasmanında işleri zor. Başakşehir’in kaliteli ayakları ile kazanarak 3 puan almasını bekliyorum.

Ankaragücü – Antalyaspor: MS 1, 2.06 (iddaa) – 2.46 (Bets10) ; Ankaragücü, son 2 maçtır puan kaybediyor. Süper Lig’de 2 hafta önce Trabzonspor’un konuğu olan Ankaragücü, karşılaşmadan 2-0’lık mağlubiyet ile ayrıldı. Bir önceki hafta ise Kasımpaşa ile golsüz berabere kaldılar. Tolunay Kaflas’ın ekibinde kümede kalma umutları devam ediyor ama hala tehlike hattından kurtulabilmiş değiller. Bu hafta konuk edecekleri Antalyaspor karşısında kazanmaları halinde ise önemli bir virajı geride bırakmış olacaklar. Maç öncesinde Ankaragücü’nde Hasan Ali Kaldırım sakat. Stelios Kitsou kart cezası sebebiyle forma giyemeyecek. Antalyaspor, Süper Lig’de son haftalardak kolay kolay galip gelemiyor. Nuri Şahin’in ekibi iç sahada konuk ettiği Beşiktaş karşısında puan almayı başaramadı. Ömer Toprak’ın golüyle öne geçtikleri maçtan 3-1’lik mağlubiyet ile ayrıldılar. Süper Lig’de son 5 maçta sadece 1 galibiyet alabilen Antalyaspor’da moraller bozuk. Bu hafta ise Ankaragücü deplasmanına konuk olacaklar. Maç öncesinde Antalyaspor’da Bünyamin Kalcı kart cezası sebebiyle forma giyemeyecek. Ankaragücü, Süper Lig’de son haftalarda puan kayıpları yaşamaya başladı. 2 hafta önce Kasımpaşa ile golsüz berabere kalan Tolunay Kafkas’ın öğrencileri, Trabzonspor deplasmanında ise sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Son 2 maçta 5 puan bıraktılar. Antalyaspor’da ligin formsuz takımlarından biri. Süper Lig’de oynadıkları son maçta Beşiktaş’a 1-0 kaybettiler. Süper Lig’de son 5 maçta sadece 1 galibiyet alabilen Akdeniz ekibi, düşme hattının 10 puan üzerinde yer alıyor. Ankaragücü hala ateş hattında. Kazanmaları şart. Antalyaspor karşısında kazanarak kümede kalma umutlarını iyice arttırırlar. 

Manchester City – Real Madrid: MS 1, 1.41 (iddaa) – 1.62 (Bets10) ; Manchester City, Premier Lig’de üst üste galibiyetler almaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu Goodısin Park’da Everton’a konuk olan Pep Guardiola’nın öğrencileri sahadan 3-0’lık galibiyet ile ayrılmayı başardı. İlkay Gündoğan önderliğinde önemli bir galibiyet daha alarak liderliğini devam ettirdiler. Şampiyonlar Ligi’nde ise yarı final ilk maçında Bernabeu’da Real Madrid ile karşı karşıya gelen Manchester City, rakibi ile 1-1 berabere kalmıştı. Kevin De Bruyne’un golüyle final umutlarını koruyamayı başardılar. Etihad’da bu kez Real Madrid’i konuk edecek olan Manchester City’de önemli bir eksik bulunmadığını belirtelim. Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Manchester City ile karşı karşıya gelmişti. Santiago Bernabeu’da Vinicus Junior’ın harika golüyle öne geçen Real Madrid, Kevin De Bruyne’un golüne engel olamadı ve mücadeleden 1-1’lik beraberlik ile ayrıldı. Turu geçmek için Etihad’da kazanmaları şart. İlk maçta gösterdikleri performans ile bunun gerçekleşmesi pek kolay gözükmüyor. La Liga’da ise geçen hafta sonu Getafe’yi 1-0 mağlup etmeyi başaran Carlo Ancelotti’nin ekibi tekrardan 2. sıraya yükseldi. Manchester City maçı öncesinde Real Madrid’de önemli bir eksik yok. Manchester City, Premier Lig’de şampiyonluğa 3 puan uzaklıkta. Geçen hafta Arsenal’ın mağlup olduğu haftayı kazanarak geçtiler ve 3 puanı aldılar. Şampiyonlar Ligi’nde ise yarı final ilk maçında Real Madrid ile 1-1 berabere kalmışlardı. İlk maçta gösterdikleri performans umutlarını korumalarını sağladı. Real Madrid ise La Liga’da geçen hafta sonu Getafe’yi tek golle geçti. La Liga’da tekrardan 2. Sıraya yükseldiler. Şampiyonlar Ligi’nde şimdilik tek hedefi finale kalmak olan Real Madrid’i Etihad’da zor bir maç bekliyor. Manchester City maçın net favorisi. Pep Guardiola’nın ekibinden rövanş maçında galibiyet bekliyorum.

Toplam İddaa Oranı: 4.38

Bets10 Bahis Oranı: 6.93