sahadaniddaa1 İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu 18.05.2023

18 Mayıs Perşembe gününün bülteninde güvendiğim maçlardan oluşan 3 maçlık kuponum hazır. Herkese bol şans. 

Newcastle United – Brighton: KGVAR, 1.35 (iddaa) – 1.53 (Bets10) ; Newcastle United, Premier Lig’de geçtiğimiz hafta sonu yine puan kaybetti. Elland Road’da Leeds United’a konuk olan Newcastle United, mücadeleden 2-2’lik beraberlik ile ayrıldı. İlk 4 umutlarını sürdüren Newcastle United son 2 maçta 5 puan bırakmış oldu. Buna rağmen Premier Lig’de 3. sıradaki yerini korumuş oldular. Bu hafta içi ise St. James Park’da Brighton ile karşı karşıya gelecekler. Newcastle United bugün kazanırsa, ilk 4 umutlarını arttık iyice arttıracak. Maç öncesinde Newcastle United’da Matt Ritchie, Jamaal Lescalles ve Sean Longstaff sakat olan isimler. Brighton, Premier Lig’de geçtiğimiz haftayı galibiyet ile kapatan takımlardan biriydi. Emirates’de Arsenal’a konuk olan Brighton, sahadan 3-0’lık galibiyet ile ayrılarak dikkat çekti. İkinci yarıda bulduğu gollerle 3 puanı kapan Roberto De Zerbi’nin öğrencilerinde ilk 4 umutları devam ediyor. Bu hafta içi ise St. James Park’da Newcastle United’ın konuğu olacaklar. Brighton bu maçı da kazanırsa, ilk 4 umutları iyice artmış olacak. Sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşma golsüz sona ermişti. Brighton’ın bu kez ise 3 puan alması şart. Karşılaşma öncesinde Brighton’da Billy Gilmour, Adam Lallana, Danny Welbeck ve Tariq Lamptey sakat olan isimler. Newcastle United, Premier Lig’de oynadığı son 2 maçta da galibiyet alamadı. 2 hafta önce Arsenal’a 2-0 kaybeden Eddie Howe’un öğrencileri, geçtiğimiz hafta ise Elland Road’da Leeds United ile 2-2 berabere kaldı. Bu puan kayıplarına rağmen 3. sıradaki yerini korudular ama ilk 4 şansları tehlikeye girdi. Brighton ise Emirates’de Arsenal’ı devirdi. Rakibini 3-0 mağlup ederek sezonun en dikkat çekici galibiyetlerinden birini aldılar. Newcastle United favori ama işleri pek kolay olmayacak. Her iki takımında hücum kalitesi muazzam. Bu sebeple gollere yöneleceğim. Karşılıklı goller atılır.

Sevilla – Juventus: KGVAR, 1.64 (iddaa) – 10.00 (Bets10) ; Sevilla, La Liga’da geçtiğimiz hafta sonu önemli bir 3 puan elde etti. Valladolid deplasmanında aldıkları 3-0’lık galibiyet ile La Liga’da kümede kalmayı garantilediler. UEFA Avrupa Ligi’nde ise yarı final ilk maçında Juventus’a konuk olan Sevilla, sahadan 1-1’lik beraberlik ile ayrıldı. Finale çıkma yolunda umutlarını koruyan Jose Luis Mendilibar’ın ekibinde moraller yerinde. Ramon Sanchez Pizjuan’da bir önceki turda Manchester United’ı 3-0 ile geçen Sevilla, Juventus karşısında da maçın favorisi olarak gösteriliyor. Karşılaşma öncesinde Sevilla’da Marcao, Joan Jordan ve Suso’nun sakatlıkları bulunuyor. Juventus, İtalya Serie A’da geçtiğimiz hafta sonunu 3 puan ile kapatmayı başardı. Allianz’da konuk ettikleri Cremonese’yi 2-0 mağlup etmeyi başardılar. İtalya Serie A’da ilk 4 umutlarını koruyan Massimiliano Allegrini’nin ekibi bu hafta içi UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçında Sevilla’ya konuk olacaklar. İlk maçta Allianz’da rakibi ile 1-1 berabere kalan Juventus, 90+6’da Federico Gatti’nin attığı kafa golüyle final umutlarını devam ettirdi. Juventus’un turu geçebilmesi için bugün kazanması şart. Karşılaşma öncesinde Juventus’da Mattio De Sciglio ve Paul Pogba’nın sakatlıkları bulunuyor. Sevilla’da moraller yerinde. Hafta osnu La liga’da Valladolid deplasmanında 3-0 kazanarak kümede kalmayı garantilediler. Avrupa Ligi’nde ise yarı final ilk maçında Juventus ile 1-1 berabere kaldılar. Juventus’un tur şansı hala devam ediyor ama ilk maçtaki performans ile turu geçmeleri pek kolay değil. Özellikle Vlahovic, Sevilla savunmasına karşı çok zorlandı. Serie A’da ise geçen hafta Cremonese’yi 2-0 ile geçerek moral buldular. Zor bir maç. Her iki takımında yine gol bulacağı zevkli bir 90 dakika olur. 

Bayer Leverkusen – Roma: KGVAR, 1.68 (iddaa) – 10.00 (Bets10) ; Bayer Leverkusen, Almanya Bundesliga’da son haftalarda üst üste puan kayıpları yaşıyor. Geçtiğimiz hafta sonu Stuttgart deplasmanına konuk olan Xabi Alonso’nun öğrencileri sahadan 1-1’lik beraberlik ile ayrıldı. Almanya Bundesliga’da son 3 maçtan da galibiyet çıkartamadılar. UEFA Avrupa Ligi’nde ise geçen hafta içi Roma deplasmanına konuk olan Bayer Leverkusen, sahadan 1-0’lık mağlubiyet ile ayrılmıştı. Roma karşısında özellikle ilk yarıda iyi bir performans göstermelerine rağmen golü bulamadılar. Alman ekibinin turu geçmesi için 2 farklı kazanması şart. Tek farklı galibiyette ise maç uzatmalara gidecek. Karşılaşma öncesinde Bayer Leverkusen’de Patrick Schick, Odilon Kossounou ve Karim Bellarabi’nin sakatlıkları sürüyor. Roma, İtalya Serie A’da son haftalarda ciddi puan kayıpları yaşamaya başladı. Geçtiğimiz hafta sonu Bologna deplasmanına konuk olan Jose Mourinho’nun öğrencileri, sahadan golsüz beraberlik ile ayrıldı. Serie A’da galibiyet hasreti 5 maça çıkan Roma’da ilk 4 umutları da azalmaya başladı. UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final ilk maçında Bayer Leverkusen ile karşı karşıya gelen Jose Mourinho’nun ekibi, Edoardo Bove’nin attığı tek golle maçı 1-0 kazanmış ve önemli bir avantaj elde etmişti. Bu kez Bay Arena’da Bayer Leverkusen karşısında avantajını koruyarak finale çıkmak istiyorlar. Maç öncesinde Roma’da Marash Kumbulla ve Rick Karsdorp’un sakatlıkları devam ediyor.  Bayer Leverkusen, ilk maçtan mağlubiyet ile ayrılan taraf oldu. Roma deplasmanında 1-0 kaybettiler ve tur şansları zora girdi. Hala şansları var ama finale çıkmaları için en az 2 farklı kazanmaları gerekiyor. Roma ise ilk maçtan 1-0’lık galibiyet ile ayrılarak avantajı eline geçirdi. Finale çıkma yolunda önemli bir avantaj yakaladılar. Serie A’da da ilk 4 umutlarını devam ettiriyorlar. ilk maça nazaran bu kez gollü bir mücadele olmasını bekliyorum. Hem Bayer Leverkusen hem de Roma skor üretmeyi başarır. 

Toplam İddaa Oranı: 3.71

Bets10 Bahis Oranı: 153.00