UEFA Avrupa Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Sevilla Roma Maç Tahmini 31.05.2023

UEFA Avrupa Ligi’nde Final heyecanı yaşanıyor. 31 Mayıs Çarşamba akşamı Türkiye saati ile 22:00’de, şampiyon belli oluyor. Sevilla ile Roma arasında oynanacak final maçına Puskas Arena ev sahipliği yapacak. Mücadele TV 8 ekranlarından ve EXXEN platformundan canlı yayınlanıyor.

Sevilla ile Roma’nın finalinde Bets10, Sevilla galibiyetine 2.75, beraberliğe 3.05, Roma galibiyetine ise 2.98 oran belirlemiş durumda. İddaa ise ev sahibine 2.36, beraberliğe 2.63, konuk ekibe ise 2.51 oran veriyor. Bets10 tarafından takipçileri için hazırlanan özel oran fırsatlarında, Sevilla Kupayı Kazanır seçeneğiyle 10.00 oran kazanabilirsiniz.

Avrupa’da Sevilla Rüzgarı

UEFA Avrupa Ligi’ne 6 şampiyonlukla damga vuran Sevilla, bir kez daha Avrupa sahnesinde ne kadar başarılı olduğunu gösterdi. İspanya La Liga’da küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya süreçte dahi, final yürüyüşünü sürdüren ekip, teknik adam değişikliğine rağmen 7. şampiyonluğun kapısına dayandı. Jorge Sampaoli ile yollar ayrıldıktan sonra göreve gelen Jose Luis Mendilibar hem takımını düşme tehlikesinden kurtardı hem de Avrupa başarısını sürdürdü. PSV, Fenerbahçe ve Manchester United gibi zorlu engelleri geçmeyi başaran Sevilla, yarı finalist olarak Juventus karşısına çıkarken, deplasmanda aldığı 1-1’lik beraberliğin ardından, Ramon Sanchez Pizjuan’da aldığı 2-1’lik galibiyetle adını finale yazdırdı. Zor günlerden başarıyla çıkan Sevilla, UEFA Avrupa Ligi’nin en başarılı takımı olarak Roma ile şampiyonluk mücadelesi verecek.

Roma Finali Hak Etti

Jose Mourinho yönetimindeki Roma adını UEFA Avrupa Ligi’nde finale yazdırdı. UEFA Avrupa Konferans Ligi şampiyonluğunun ardından hedefini bir üste taşıyan Roma, UEFA Avrupa Ligi’nin finalisti olarak Sevilla karşısına çıkacak. Avrupa’da sezon boyunca harika bir savunma performansı sergileyen İtalyan devi, özellikle Son 16 Turu’ndan itibaren rakiplerine kolay kolay gol ve galibiyet şansı vermedi. Son 8 maçta kalesini sadece 3 gole kapatamayan Roma, sırasıyla Salzuburg, Real Sociedad, Feyenoord ve Bayer Leverkusen engellerini geçmeyi başardı. Bayer Leverkusen karşısında toplamdan 1-0’lık skorla galip gelmeyi başaran Roma, sezonun geri kalanında tamamen şampiyonluğa odaklandı. İtalya Serie A Ligi’nde 7 maçtır galip gelemeyen konuk ekip, Sevilla’yı bekliyor diyebiliriz.

Sevilla – Roma Maç Bilgileri

Sevilla – Roma Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma EXXEN platformundan ve TV 8 ekranlarından Türkiye saati ile 22.00’de canlı yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi Anthony Taylor. Mücadele Puskas Arena Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Sevilla’da final öncesi Joan Jordan ve Marcao’nun sakatlıkları devam ediyor. Roma cephesinde ise Rick Karsdorp ve Marash Kumbulla’nın sakatlıkları devam ediyor.

Sevilla'nın ilk 11’i Belli mi?

Sevilla’nın muhtemel kadrosu: Bono, Gonzalo Montiel, Nemanja Gudelj, Kike Salas, Marcos Acuna, Suso, Ivan Rakitic, Suso, Erik Lamela, Luis Ocampos, Youssef En Nesyri.

Roma’nın 11’i Belli mi?

Roma’nın muhtemel kadrosu: Rui Patricio, Gianluca Mancini, Matias Vina, Georginio Wijnaldum, Roger, Ola Solbakken, Cristian Volpato, Nicola Zalewski, Bryan Cristante, Tammy Abraham, Edoardo Bove.

İddaa Tahmini

UEFA Avrupa Ligi’nin en fazla şampiyonluğunu yaşayan takımı Sevilla, bir kez daha final mücadelesi verecek. Zor geçen sezonu Avrupa şampiyonluğuyla unutturmak isteyen ekip, karşısında UEFA Avrupa Konferans Ligi’nin son şampiyonu ve Avrupa’ya bu sezon savunma performansıyla damga vuran Roma’yı bulacak. Dev maçta iki takımında şampiyonluk şansı eşit. Bu fırsatı kaçırmak isteyen taraflar, güçlü gol ayaklarıyla 90 dakika sonunda skor üretmeyi başarır.

İddaa Oranı: Sevilla Kupayı Kazanır, Oran ***

Bets10 Oranı: Sevilla Kupayı Kazanır, Oran 10.00

Maç Sonucu: 1-1

Maç Sonu Editör Yorumu: Karşılaşmanın 120 dakikasında taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı. Mücadele seri penaltılarla sona ererken, 1-0 geriden gelerek normal sürede beraberliği yakalayan Sevilla, seri penaltılarda rakibine 4-1’lik üstünlük kurdu ve UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyon oldu. Kazananları tebrik ederiz.