2018 Rusya Dünya Kupası Portekiz

Ronaldo ve arkadaşları 2018 Rusya Dünya Kupasına Son Avrupa Şampiyonu unvanı ile geliyorlar. Portekiz Milli Takımı Dünya Kupasında İspanya ile beraber B grubunda mücadele edecekler. 

 2018 Rusya Dünya Kupası Portekiz

Portekiz takımına genel olarak bakacak olursak yaş ortalamalarının oldukça yüksek olduğunu görebiliriz. Kadrolarında bir çok yıldız ismi barındırıyorlar. Bunlardan en önemlileri ise hiç kuşkusuz C. Rolnaldo Başlarında ise 4 yılda 24 resmi maça çıkmış ve bu maçlardan sadece birini kaybeden Fernando Santos bulunuyor.

2018 Dünya Kupası Hazırlık Aşaması

2016 yılında kazandıkları Avrupa Şampiyonasındaki kadrodan sadece 10 ismi 2018 Dünya Kupasına getirmiyorlar. Portekiz takımı 2018 Dünya Kupası elemelerinde oynadığı 10 maçta 9 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile 27 puan topladı ve grubunun lider tamamlayarak 2018 Rusya Dünya Kupası biletini kazandı.

2018 Rusya Dünya Kupası Kadrosu

Kaleciler: Anthony Lopes (Olympique Lyon), Beto (Göztepe), Rui Patricio (Sporting Lizbon)
Savunma: Bruno Alves (Glasgow Rangers), Cedric Soares (Southampton), Jose Fonte (Dalian Yifang), Mario Rui (Napoles), Pepe (Beşiktaş), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund), Ricardo Pereira (Porto), Ruben Dias (Benfica)

Orta saha: Adrien Silva (Leicester City), Bruno Fernandes (Sporting Lizbon), Joao Mario (West Ham United), Joao Moutinho (Monaco), Manuel Fernandes (Lokomotiv Moskova), William Carvalho (Sporting Lizbon)
Forvet: Andre Silva (Milan), Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Gelson Martins (Sporting Lizbon), Gonçalo Guedes (Valencia), Ricardo Quaresma (Beşiktaş)

Maç Takvimleri

15 Haziran (TSİ: 21.00): Portekiz-İspanya (Fisht Stadı – Soçi)
20 Haziran (TSİ: 15.00): Portekiz-Fas (Luzhniki Stadı – Moskova)
25 Haziran (TSİ: 21.00): İran-Portekiz (Mordovia Arena – Saransk)

 

Tahmini ilk 11’leri

Kalede – Patricio

Defans (Soldan sağa) – Guerreiro – Jose Fonte – Pepe – Cedric Soares

Orta Saha – William Caevalho – Moutinho – Joao Mario – Bernardo Silva

Forvet – Ronaldo – Andre Silva

Portekiz Milli Takımı Oyun Anlayışı

Eğer takımdaki tecrübeli oyuncular sahaya mücadeleci ve hırslı yönlerini yansıtabilirlerse onlar adına harika bir turnuva izleyebiliriz. Genel olarak sahaya 4 – 4 – 2 dizilişi ile çıkıyorlar. Ancak onları hücumda 4 – 2 – 4 formasyonunda da görmek mümkün.

 

Cristiano Ronaldo

Çok fazla anlatmamıza gerek yok sanırım kariyerinde 5 kez dünyada  yılın futbolcusu seçilmiş, 16 kez gol kralı olmuş 5 kez Şampiyonlar Finalini kazanmış, 3 kez İngiltere’de , 2 kezde İspanya’da şampiyon olmuş bir oyuncudan bahsediyoruz. Ha birde Şampiyonlar Ligi tarihinde 100 gol barajını aşan ilk oyuncu olduğunda söylemek gerek.

Genel Değerlendirme

Muhtemelen gruptan zorlanmadan çıkacaklardır. En azından çeyrek Final oynayabileceklerini düşünüyorum. Takım karakteri olarak da hırçın ve vazgeçmeyen bir yanları var.