F1 Birleşik Devletler Grand-Prix’si 21.10.2018

F1 Sezonunun yavaş yavaş sonuna geliyoruz. Şimdiki durak ise Amerika Birleşik Devletler Grand Prix’si 18 – 21 Ekim arasında bizleri harika bir yarış bekliyor. Austin Pisti’ndeki heyecan, 19 Ekim’de Saat 10 :00’da ilk Antrenman turları ile başlıyor. Cumartesi günü ise 16:00’da sıralama turları bizi bekliyor. Büyük Yarış ise Pazar günü 13:10’da başlayacak.

Lewis Hamilton Durdurulamıyor

Şampiyona Lideri olan Lewis Hamilton Son 7 yarışta 6 birincilik alarak en yakın rakibi Sebastian Vettel ile olan puan farkını 67 puana kadar çıkardı. 
Lewis Hamilton’un puanı 331, Sebastian Vettel ise 267 puanla onu takip ediyor. Bu yarışıda geride bıraktığımız taktirde şampiyonanın bitimine 3 yarış kalacak. Amerika’dan sonraki yarışlar ise Meksika , Brezilya ve Abu Dhabi GP’si. Lewis Hamilton şampiyonluk için harika bir avantajı elinde bulunduruyor. Son sezonda kazandığı başarılar ile şimdiden kendini Formula 1 Dünyası’nın elitler kategorisine sokmayı başardı.

Takımlar Sıralaması

Mersedes takımı son iki yarışta Duble yaparak. Bu sezon ki dördüncü dublesine ( pilotların ilk iki sırayı kazanması) imza attı. Şu anda Şampiyonada 538 puan ile açık ara önde durumdalar. İspanya, Almanya , Rusya ve Japonya’da bunu başardılar. İtalyan Ferrari takımı ise 460 Puan ile onları izliyor. Çok büyük bir sürpriz olmaz ise Mersedes Şampiyonayı rahat bir şekilde kazanacaktır.

Ferrari Sonunda Kadar Savaşacağını Açıkladı

Ferrari takımı tarihi boyunca bir çok zafere imza atmış bir ekip. Belkide bu sektörde en çok yatırımı ve yıldız pilotları bünyesinde bulunduran takım sezon sonuna kadar asla pes etmeyeceğini duyurdu. Hatta Amerika’da Austin pistinde yepyeni bir tabanı test edecekler. Bu tabanın Ferrari’ye nasıl bir artı sağlayacağını tüm Formula 1 severler gibi bende çok merak ediyorum. Eğer Mercedes ile savaşmak istiyorlarsa araçlarındaki Dinamik’i çok daha artırmaları gerekiyor.

Pist Bilgileri

Birleşik Devletler Grand Prix’i ABD’nin Austin kentinde düzenlenmektedir ve pist 5.513 km uzunluğundadır. En çok kazanan pilot ise Lewis Hamilton olmuştur. Tam 6 kez damalı bayrağı gördü. Ferrari takımı ise 9 kez kazanarak bu pisteki en çok kazanan ekip oldu. 

Tahmin

Lewis Hamilton şovuna devam eder. Bunun için İddaa tercihim Lewis Hamilton kazanır olacak.

Jetbahis Oranı : Lewis Hamilton Kazanır / 1.35