Formula 1 Bayreyn Rolex Sakhir Grand Prix iddaa Tahmini ve Analizi 6.12.2020

Formula 1 sezonunun 16. yarışı olan Rolex Sakhir Grand Prix’e sadece saatler kaldı. Şampiyon Hamilton Covid 19 virüsüne kapıldığı için, bu yarışta olmayacak. Sezona damgasını vuran pilotun yokluğunda damalı bayrağı görecek olan ilk pilot kim olacağı ise merak konusu. Cevap detayları ile yazının sonunda seni bekliyor.

Geçen haftaki Bahreyn Grand Prix’e Fransız pilot Romain Grojean’in yapmış olduğu kaza damga vurdu. 34 yaşındaki Fransız pilot kazadan hafif yaralar ile kurtulmayı başardı. Kazayı ilk gördüğümüzde hepimizin yüreği ağzına gelmiştir. Araç ikiye bölünüp saniyeler içerisinde alev aldı. Bataryanın patladığınızda gördük.

Bu kazanın ufak yaralanmalar ile atlanılması da F1 mühendisliğinin ve teknolojisinin ne kadar muazzam bir seviyeye geldiğini bizlere yeniden gösterdi. 34 yaşındaki pilot ilk turda bariyerlere 200 km’den daha hızlı bir süratle bariyere vurdu. Bu kaza uzunca bir süre daha konuşulacaktır.

Grojen Alevlerin arasından kendi çıktı
Grojen Alevlerin arasından kendi çıktı

Formula 1 Rolex Sakhir Grand Prix’i Ne Zaman ve Hangi Kanalda ?

Gelelim bu haftaki yarışa. 57 turluk yarışın ilk antrenman turları 4 Aralık Cuma günü saat 16:30’da başlayacak. Cumartesi koşulacak sıralama turları ise Türkiye saati ile 17:00’da başlıyor. Büyük yarış ise Pazar günü TSİ ile 20:10’da start alıyor. Formula bir geçen sezonda olduğu gibi S Spor ekranlarından naklen yayınlanmakta.

Bahreyn Uluslararası Pisti'nde
Bahreyn Uluslararası Pisti

Pist Hakkında Bilgiler

Bu sezon takvimde iki yarış üst üste Bahreyn ülkesinde yer almakta. F1 geçen hafta da Bahreyn’de start almıştı. Ancak bu yarış Bahreyn’in Kuzey valiliklerinde yer alan Sakhir Çölü’nde olan ve 5.4 km pist uzunluğuna sahip olan, Bahreyn Uluslararası Pisti’nde düzenlenecek.

Pist hakkında konuşan pilotların sık sık pistin oval kısımlarında yer alan bordürlerden şikayet ettiklerine şahit olduk. Bunu en son dile getiren isim ise, AlphaTauri’nin Fransız pilotu Pierre Gasly oldu.

Şampiyon Lewis Hamilton Yarışta Yok
Şampiyon Lewis Hamilton Yarışta Yok

Şampiyon Lewis Hamilton Yarışta Yok

Covid 19 testi pozitif çıkan İngiliz pilot Lewis Hamilton sezonun 16. yarışı olan Sakhir Grand Prix’sinde Mercedes takımını yalnız bırakacak. Sezonun büyük bir Kısımını domine eden şampiyon pilot bu sezon ki şampiyonluğunu İstanbul’da garantilemişti. Bu sayede F1’in efsane pilotu Michael Schumacher ile şampiyonluk sayısını eşitlemiş oldu. İki pilotunda şuan için 7 şampiyonluğu bulunuyor.

Şampiyon pilotun pazartesi günü yapılan kovid testi pozitif çıktı. Böylelikle bu sezon F1’de tam 3 pilot coronaya yakalanmış oldu. Bu sezon Lance Strooll ve Sergio Perez’de coronaya yakalandı

Bu yarışta Hamilton yerine Mercedes adına George Russell yarışacak. İlerleyen zamanda Bottas yerine Russell’ın Mercedes koltuğunda yarıştığını görebiliriz.

Pilotlar ve takımlar Klasmanı?

Pilotlar Klasmanı

Rolex Sakhir Grand Prix‘den önceki ilk 5 Pilot ve puan durumu

  1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 332 puan
  2. Valtteri Bottas (Finlandiya): 201
  3. Max Verstappen (Hollanda): 189
  4. Daniel Ricciardo (Avustralya): 102
  5. Sergio Perez (Meksika): 100

Takımlar Klasmanı

Rolex Sakhir Grand Prix‘den önceki ilk 5 takım ve puan durumu

  1. Mercedes: 533 puan
  2. Red Bull: 274
  3. McLaren: 174
  4. Racing Point: 154
  5. Renault: 144

Aslına bakacak olursak pilotlar ve takımlar şampiyonu belli. Hamilton’ın olmadığı bir yarışı kestirmek zor.

İddaa Tahmini ve Analizi

Aslına bakacak olursak pilotlar ve takımlar şampiyonu belli. Hamilton’ın olmadığı bir yarışı kestirmek zor. Pisteki ilk antrenman turlarında George Russel 0.54.546 gibi bir derece yaptı. Max Verstappen 0.176 saniye gerisinde 2. Alexander Albon ise, 0.400 saniye gerisinde 3. oldu. Ancak bunlar ilk veriler. Taraf bahsi yapmak sıkıntılı olacaktır. Ben yarışı kazanan pilotun 10 saniye üstü ile yarışı kazanacağını düşünüyorum.

İddaa Oranı: Yarış kazanma farkı: 10 Saniye Üstü, Oran Yok
Jetbahis Oranı: Yarış kazanma farkı: 10 Saniye Üstü:, 2.20