Fransa Ligue 1 iddaa tahminleri ve analizleri

Monaco Lyon İddaa Tahmini 15.12.2023

Monaco sahasında Lyon‘u konuk edecek. Fransa Ligue 1‘in 16. haftası kapsamında 15 Aralık Cuma akşamı sahne alacak mücadele, beIN SPORTS ekranlarından canlı yayınlanacak. Mücadelenin başlama saati ise 23:00.

Betelli, Monaco galibiyetine 1.65, beraberliğe 4.40, Lyon galibiyetine ise 4.90 oran belirlemiş durumda. İddaa ise ev sahibine 1.43, beraberliğe 3.88, konuk ekibe ise 4.03 oran veriyor.

Monaco Zirve Takibini Bırakmıyor

Kısa sürede toparlanmayı başaran Monaco, galibiyetlerine kaldığı yerden devam ederken, Fransa Ligue 1’de zirve takibini bırakmadı. Adi Hütter ve öğrencileri, Montpellier karşısında aldığı 2-0’lık galibiyetin ardından, geçtiğimiz hafta Rennes deplasmanında 2-1’lik skorla kazanmaya devam etti. 15 haftayı 9 galibiyet, 3 beraberlik, 3 mağlubiyetle geride bırakan ev sahibi, 30 puanla 3. sırada kendisine yer buldu ve lider ile arasındaki puan farkını 6’da tutmayı başardı. Liderin ardından ligin en iyi iç saha performansını sergileyen Monaco, taraftarı önünde çıktığı 7 maçtan 6 galibiyet, 1 mağlubiyetle ayrıldı. Ev sahibi aynı zamanda liderin ardından ligin en iyi hücum performansını sergiledi ve 15 maçta 31 gole imza attı. Bu hafta taraftarı önünde ezeli rakibi Lyon’u konuk edecek olan Monaco, karşılaşma öncesi formda ve moralli.

Lyon Moral Buldu

Fransa Ligue 1’de 15. hafta geride kalırken, Lyon geçtiğimiz hafta aldığı Toulouse galibiyetine rağmen, en alt sıradan henüz kurtulamadı. 3 kez teknik adam değişikliğine giden konuk ekipte, göreve Pierre Sage devam ediyor. Yeni hocasıyla ilk 3 hafta mağlubiyetlerden kurtulamayan Lyon, geçtiğimiz hafta 3-0’lık net bir galibiyetle toparlanma sinyalleri verdi. 15 hafta sonunda 2 galibiyet, 4 beraberlik, 9 mağlubiyetle 10 puan toplamayı başarabilen Lyon, kalesinde gördüğü 27 gole karşılık ise rakip fileleri 14 kez havalandırdı. En alt sıradan kurtulmak isteyen Sage ve öğrencileri, bu hafta ligin en formda takımlarından Monaco’ya deplasmanda konuk olacak. Geçtiğimiz hafta iç sahada harika bir galibiyet almalarına karşın, hala Ligue 1’de güven vermediklerini belirtelim.

Monaco – Lyon Maç Bilgileri

Monaco – Lyon Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS ekranlarından Türkiye saati ile 23.00’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Louis II Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Monaco takımında Vanderson Campos ve Aleksandr Golovin kart cezalısı. Embolo, Ben Seghir, Matazo ve Henrique’nin ise sakatlıkları devam ediyor. Lyon’da ise Remy Riou ve Johann Lepenant’ın sakatlıkları devam ediyor.

Monaco’nun 11’i Belli mi?

Monaco’nun muhtemel kadrosu: Alexander Nübel, Chrislain Matsima, Benoit Badiashile, Axel Disasi, Denis Zakaria, Jean Lucas, Krepin Diatta, Myron Boadu, Mohamed Camara, Takumi Minamino, Wissam Ben Yedder.

Lyon’nun 11’i Belli mi?

Lyon’nun muhtemel kadrosu: Anthony Lopes, Sinaly Diomande, Sael Kumbedi Nseke, Duje Caleta-Car, Jake O´Brien, Clinton Mata, Skelly Alvero, Maxence Caqueret, Skelly Alvero, Mama Balde, Mathis Cherki.

İddaa Tahmini

Fransa Ligue 1’de zirve takibini bırakmayan Monaco, 2 haftadır kazanıyor. Ligde iyi performanslar sergileyen Monaco, ilk haftadan itibaren zirve yarışını bırakmıyor. Ev sahibi taraftar desteğini arkasına alarak, Lyon karşısında galibiyete uzanacaktır.

İddaa Oranı: MS 1, Oran 1.43

Betelli Oranı: MS 1, Oran 1.65

Maç Sonucu: 0-1

Maç Sonu Editör Yorumu: İki ezeli rakibin karşı karşıya geldiği mücadelede, skor belirleyen isim 85. dakikada Jeffinho oldu ve zor günlerden geçen Lyon’a galibiyeti getirdi. Monaco zirve yarışında ağır yara alırken, Lyon son haftalarda yükselişe geçmeye başladı.