UEFA Şampiyonlar Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Borussia Dortmund Real Madrid İddaa Tahmini 01.06.2024

1 Haziran Cumartesi akşamı Türkiye saati ile 22:00’de, Avrupa’nın en büyüğü belli oluyor. UEFA Şampiyonlar Ligi‘nin Wembley’de sahne alacak olan finalinde, Borussia Dortmund ile Real Madrid karşı karşıya gelecek. Dev final TV 8.5 ve EXXEN ekranlarından canlı yayınlanacak.

Bets10, Borussia Dortmund galibiyetine 5.17, beraberliğe 4.15, Real Madrid galibiyetine ise 1.66 oran belirlemiş durumda. Bets10 tarafından hazırlanan özel oran fırsatlarında ise Dortmund – Real Madrid maçında KGVAR seçeneğini tercih ederek, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde 30.00 oran kazanma şansına sahipsiniz.

Dortmund Devler Sahnesine Damga Vurdu

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde tarih yazmaya devam eden Borussia Dortmund, 11 yıl sonra finalde. En son yine Wembley finalinde izlediğimiz Sarı Siyahlılar, finalde ezeli rakibi Bayern Münih’e şampiyonluğu teslim etmişti. Bu kez finalde rakip Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı takımı Real Madrid. Geçen sezon Edin Terzic önderliğinde Bayern Münih hegemonyasına son vermeye çok yaklaşan Dortmund, son maçı kazanamadı ve şampiyonluğu son maçta bir kez daha Bayern Münih’e bıraktı. Bu sezon Almanya Bunddesliga’nın zirve yarışından erken havlu attılar ve Şampiyonlar Ligi’ne odaklandılar. Ölüm grubu olarak gösterilen F Grubu’ndan lider çıkmayı başaran Dortmund, PSG, Milan ve Newcastle United’ı geride bıraktı. Son 16 Turu’ndan itibaren ise sırasıyla PSV Eindhoven, Atletico Madrid ve PSG’yi elemeyi başardılar. PSG karşısında hem iç sahadan hem de deplamandan 1-0’lık galibiyetlerle çıkmayı başaran Trezic’in öğrencileri, 180 dakika boyunca savunmada adeta etten duvar ördü. Almanya Bundesliga’da sezonu 5. sırada noktalayan Sarı Siyahlılar, 28 yıl sonra Avrupa’nın en büyüğü olmak için Real Madrid karşısına çıkıyor.

Devler Sahnesinde Real Madrid Hegemonyası

UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı takımı Real Madrid, 18. kez finalde. Namağlup performansıyla devler sahnesine damga vurmayı başaran Carlo Ancelotti ve öğrencileri, 15. şampiyonluk için Dortmund karşısına çıkıyor. İspanyol devi oynadığı 17 finalin 14’ünü kazanmayı başardı ve Şampiyonlar Ligi tarihine adını altın harflerle yazdırdı. En yakın rakibi Milan ile aralarında tam 7 şampiyonluk fark bulunuyor. İspanya La Liga’da şampiyonluk ipini göğüslemeyi başaran Real Madrid, 38 hafta bittiğinde sadece 1 maçta mağlup oldu ve en yakın rakibinin 10 puan üzerinde sezonu bitirdi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise bu sezon 12 maçtan 8 galibiyet, 4 beraberlikle ayrıldılar. Son şampiyon Manchester City’e karşı 180 dakika boyunca harika bir performans sergileyen Real Madrid, Bayern Münih eşleşmesinde ise rövanşı son 2 dakikada 1-0 geriden gelerek 2-1 kazanarak, final biletini cebine koydu. Şampiyonlar Ligi’nin neden en başarılı takımı olduğunu bizlere bir kez daha gösteren İspanyol devi, finalde Dortmund’a karşı favori. Harika bir sezon geçiren Carlo Ancelotti’nin öğrencileri, finalleri kolay kolay kaybetmiyor.

Borussia Dortmund – Real Madrid Maç Bilgileri

Borussia Dortmund – Real Madrid Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma EXXEN ve TV 8.5 ekranlarından Türkiye saati ile 22.00’de naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi Slavko Vincic. Mücadele Wembley Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Dortmund cephesinde Ramy Bensebaini ve Sebastien Haller’in sakatlıkları devam ediyor. Real Madrid takımında ise David Alaba ve Aurelien Tchouameni’nin sakatlıkları devam ediyor.

Borussia Dortmund'un ilk 11’i Belli mi?

Borussia Dortmund’un muhtemel kadrosu: Gregor Kobel, Ryerson, Niklas Süle, Nico Schlotterbeck, Ian Maatsen, Emre Can, Marcel Sabitzer, Jadon Sancho, Julian Brandt, Marco Reus, Niclas Füllkrug.

Real Madrid'in ilk 11’i Belli mi?

Real Madrid’in muhtemel kadrosu: Andriy Lunin, Daniel Carvajal, Nacho Fernandez, Antonio Rüdiger, Fran Garcia, Federico Valverde, Luka Modric, Toni Kroos, Jude Bellingham, Vinicius Junior, Rodrygo.

İddaa Tahmini

Tam 11 yıl sonra tekrar Wembley finaline adını yazdıran ve 28 yıllık şampiyonluk hasretine son vermeye çok yaklaşan Dortmund ile 15. şampiyonluğu için sahaya çıkacak olan ve Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı takımı olmaya devam eden Real Madrid karşı karşıya geliyor. Finale kadar harikalar yaratan iki takımda, son 90 dakikayı kaybetmek istemiyor. Sezon boyunca gole ne kadar çabuk ulaşabildiğini gösteren iki takımında, finalde karşılıklı goller bulacağını düşünüyoruz.

İddaa Oranı: KGVAR, Oran 1.58

Bets10 Oranı: KGVAR, Oran 30.00

Maç Sonucu: 0-2

Maç Sonu Editör Yorumu: UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finali kazanan Real Madrid oldu. İspanyol devi 15. kez devler sahnesinden şampiyonlukla dönerken, Dortmund karşısında Daniel Carvajal ve Vinicius Júnior’un golleriyle galip geldi. Dortmund cephesinde ise bir rüya sona ererken, Terzic ve öğrencileri 90 dakikada skor üretemedi.