2018 Rusya Dünya Kupası Arjantin

Analizlerimde ikinci sıraya ise Brezilya’nın ezeli rakibi olan bir başka Güney Amerika ülkesi Arjantin’den devam etmek istiyorum. 

Arjantin milli takımı 1978 yılında kendi evlerinde düzenlenen ve 1986 yılında Maradona’nın yıldızlaştığı Dünya Kupasını kazanarak tarihi boyunca iki Dünya Kupası kazanmış bir milli takım. 1970 yılından beride aralıksız olarak Dünya Kupalarına katılmayı başardılar. Her zaman olduğu gibi bu turnuvayı da kazanmak için sahaya çıkacaklar.

 

2018 Rusya Dünya Kupası Arjantin

Arjantin takımının neredeyse tüm oyuncuları Avrupa’nın başta gelen liglerinde ve en önemli kulüplerinde forma giymektedir. Takım olarak 3. Dünya Kupasını müzelerine götürmek istediklerinide tüm platformlarda dile getiriyorlar.

2018 Dünya Kupası Hazırlık Aşaması

Arjantin Milli takımı 2018 Dünya Kupası elemelerine adeta kabus gibi başladı.İlk 3 maçlarında sadece 2 puan topladılar ve tüm Dünyayı adeta şoke ettiler. Önce Kendi evlerinde Ekvator’a yenildiler ardından Paraguay ve Brezilya ile berabere kaldılar. Ardından gelen Kolombiya ve Şili galibiyetleri takıma biraz nefes aldırdı. Bu süreçte Arjantin Milli takımı tam 3 teknik direktör değiştirdi. Son olarak 1 Haziran 2017 tarihinde takımın başına Jorge Sampaoliyi geçirdiler. 2018 Dünya Kupası elemelerinin son maçında Ekvatoru 3 – 1 mağlup edip 28 puanla turnuvaya katılmaya hak kazandılar.

2018 Rusya Dünya Kupası Kadrosu

Kaleci: Wilfredo Caballero, Franco Armani, Nahuel Guzman

Defans: Gabriel Mercado, Eduardo Salvio, Javier Mascherano, Nicolas Otamendi, Faderico Fazio, Marcos Rojo, Nicolas Tagliafico, Marcos Acuna, Cristian Ansaldi.

Orta saha: Manuel Lanzini, Maximilano Meza, Lucas Biglia, Ever Banega, Giovani Lo Celso, Angel di Maria, Cristian Pavon,

Forvet: Paulo Dybala, Lionel Messi, Sergio Agüero, Gonzalo Higuain

Tamini ilk 11’leri

Kalede –Wilfredo Caballero

Defans (Soldan sağa) – Nicolas Tagliafico – Marcos Rojo – Nicolas Otamendi – Marcos Acuna

Orta Saha –Lucas Biglia , Ever Banega – Giovani Lo Celso, Angel di Maria

Forvet – Lionel Messi, Gonzalo Higuain

Arjantin Milli Takımı Oyun Anlayışı

Arjantin takımı kanat oyuncuları bakımından çok zengin bir kadroya sahip. Sol taraftan A.Di. Maria, Sağ tarafta ise L.Messi’ye sahipler. L.Messi’yi zaman zaman 10 numara zaman zamanda 2. forvet olarak izleyebiliriz. Çok güçlü bir hücum hattına sahip olsalar da savunma yönünden oldukça eksik kaldıklarını söyleyebiliriz. En zayıf noktaları ise iki bek oyuncularının olduğunu söyleyebiliriz. Top kaybettikleri anda savunmada çok eksik adamla yakalanabiliyorlar.

 

Lionel Messi

Kimlerine göre Dünya Futbol Tarihinin en yetenekli oyuncusu olduğu söyleniyor ve kabul ediliyor. Futbol kariyerindeki tek eksik ise Dünya Kupasını hiç kazanamamış olması. Bu durumda Onu kendi ülkesinde Maradona’nın futbol anlamında hep bir tık ötesine itiyor. Kariyerinde 5 kez yılın Futbolcusu seçildi, 4 kezde Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı. Geçen Dünya Kupasında ise Finalde Almanya’ya kaybettiler. Çok büyük bir ihtimalle son Dünya Kupasına çıkacak. Eğer Şampiyon olmak istiyorsa tüm hünerlerini sahaya yansıtmalı.

Genel Değerlendirme

2014 Dünya Kupasını Finallerde kaybettiler ve büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar. Onlarda Futbol ile yaşayan bir ülkeler ve Turnuvayı kazanmak için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerdir. Arjantin Milli takımı için kupanın favorilerinden biri diyebiliriz. Bana göre onların kaderlerini Yıldız oyuncuları Sergio Agüero, Gonzalo Higuain, Angel Di Maria ve hiç kuşkusuz Lionel Messi belirleyecek.