2018 Rusya Dünya Kupası İspanya

2018 Rusya Dünya Kupasına B grubunda yer alacak olan İspanya Milli takımı Portekiz, Fas ve Iran ile grup liderliği için mücadele verecek 

2018 Rusya Dünya Kupası İspanya

İspanya Milli takımı 2018 Rusya Dünya Kupasına teknik direktör olarak Julen Lopetegui ile katılıyor. Bu katılacakları 15. Dünya Kupası olacak 2010 yılında Hollandayı yenerek bu harika kupayı kazanmayı başardılar. Bu turnuvayı da kazanmak istiyorlar.

 

2018 Dünya Kupası Hazırlık Aşaması

İspanyol milli takımı üst üste 3 büyük kupayı da kazanarak harika bir işe imza atmıştı. 2008 ve 2012’de Avrupa Şampiyonu oldular ve 2010 Dünya Kupasını’da kazanarak harika bir üçleme yaptılar. 2018 Rusya Dünya Kupası elemelerinde ise İsrail,  Makedonya, Arnavutluk ve Liechteinstein ile aynı grupta yer aldılar. 28 puan ile grup maçlarını lider tamamladılar. 36 gol atıp, 3 gol yediler. Başlarında İspanya Milli takımının tüm yaş gruplarını çalıştırmış bir hoca var.

2018 Rusya Dünya Kupası Kadrosu

Kaleciler: De Gea, Reina, Kepa

Defans: Carvajal, Odriozola, Pique, Ramos, Nacho, Azpilicueta, Alba, Monreal

Orta Saha: Busquets, Saul, Koke, Thiago, Iniesta, Silva, Isco

Forvet: Asensio, Lucas Vazquez, Aspas, Rodrigo ve Diego Costa

Tamini ilk 11’leri

Kalede – De Gea

Defans (Soldan sağa) – j.Alba  – G. Pique  – S. Ramos – D. Carvajal

Orta Saha – Iniesta – S. Busquets – Thiago

Forvet –  İsco, D.Costa, D. Silva

İspanya Milli Takımı Oyun Anlayışı

Karşımızda topla oynamayı çok seven ve ölümcül hücum hattına sahip bir takım var. Aynı zamanda stoperleri de oldukça popüler ve aktif oyunu çok iyi okuyabilen oyuncular. Turnuva boyunca gözümün pasını silecekleri kesin.

Andres İniesta

Maalesef onunda son Dünya Kupası olacak. Barcelonaya’da veda eden süper yıldızın kariyeri başarılar ile dolu. Kariyeri boyunca 1, Dünya Kupası, 2 Avrupa Şampiyonası, 4 Şampiyonlar Ligi Kupası ve 9 La Liga Şampiyonluğu kazandı. Ona kupa canavarı desek pekte yanılmayız sanırım.

Genel Değerlendirme

İspanya B Grubunda Portekiz ile beraber Liderlik savaşı verecek ancak ben onların bu gurubu çok rahat bir şekilde lider olarak tamamlayacakların dan eminim. Çünkü Portekiz takımı grup aşamalarını çok iyi oynayabilen bir takım değil. Bana göre en az çeyrek final oynayacaklardır. Form durumları ise bize daha ileri gidip gidemeyeceklerini gösterecek.