Premier League iddaa tahminleri ve analizleri

Chelsea Everton İddaa Tahmini 16.12.2021

İngiltere Premier Lig’de haftanın önemli maçlarından biri. Chelsea, Stamford Bridge’de Everton ile kozlarını paylaşacak. Mücadelenin saat 22.45’te S SPORT kanalından yayınlanacağını belirtelim.

Chelsea bugün Everton karşısında maçın net favorisi. Rexbet oranlarını ele alırsak ev sahibi Chelsea galibiyetine 1.26, beraberlik tercihine 6.10, Everton galibiyetine 13.50 oran veriyor. 

Chelsea Evinde Kazandı

Chelsea, geçtiğimiz haftayı galibiyet ile kapatan takımlardan biriydi. İç sahada konuk ettikleri Leeds United’ı 3-2 mağlup etmeyi başardılar. 90+3’te Jorginho’nun penaltı golüyle 3 puanı alan Maviler, Manchester City ve Liverpool’un kazandığı haftada hata yapmadı. Premier Lig’de zirve takibini sürdüren Thomas Tuchel’in öğrencileri, bu hafta ise Stamford Bridge’de Everton’ı konuk edecek. Stamford Bridge’de oynadığı son 3 karşılaşmada sadece 1 galibiyet alabilen Chelsea, bu 3 maçlık süreçte de kalesini gole kapatamadı. Bu hafta Everton’ı konuk edecek Chelsea’de Mateo Kovacic ve N’Golo Kante’nin sakatlıkları devam ediyor.

Everton’ın İşi Zor 

Everton’da kötü sonuçlar yine kendini gösteriyor. 2 hafta önce Goodison Park’ta Arsenal’ı 2-1 mağlup ederek moral bulan ve Premier Lig’de 8 maç aradan sonra galibiyet ile tanışan Everton, geçtiğimiz hafta Selhurst Park’ta Crystal Palace’a konuk oldu ve rakibine 3-1 kaybetti. Durum 2-1 iken, beraberlik golünü bulacak pozisyonlar yakaladılar ama değerlendiremediler. Premier Lig’de oynadığı son 10 karşılaşmada sadece 1 galibiyet alabilen Rafael Benitez’in öğrencileri, yavaş yavaş düşme hattına yaklaşmaya başladı. Bu hafta Stamford Bridge’de Chelsea’ye konuk olacak Everton’da Tom Davies, Yerry Mina ve Dominic Calvert Lewin’in sakatlıkları devam ediyor.

Maç Bilgileri

Chelsea – Everton Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma saat 22.45’te başlayacak ve S SPORT kanalından canlı yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Stamford Bridge Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Chelsea’de Mateo Kovacic ve N’Golo Kante’nin sakatlıkları devam ediyor. Everton’da Tom Davies, Yerry Mina ve Dominic Calvert Lewin’in sakatlıkları devam ediyor.

Chelsea'nin11’i Belli mi?

Chelsea’nin muhtemel kadrosu: Edouard Mendy, Reece James, Cesar Azpilicueta, Thiago Silva, Antonio Rüdiger, Ben Chilwell, Jorginho, Hakim Ziyech, Mason Mount, Christian Pulusic, Hudson Odoi

Everton'ın ilk 11’i Belli mi?

Everton’ın muhtemel kadrosu: Jordan Pickford, Mason Hoolgate, Michael Keane, Ben Godfrey, Lucas Digne, Andre Gomes Allan, Doucoure, Demarai Gray, Richarlison, Samuel Rondon

İddaaa Tahmini

Chelsea, maçın favorisi. Everton, özellikle deplasman maçlarında çok etkisiz. Premier Lig’de oynadıkları son 10 karşılaşmada sadece 1 galibiyet alabildiler. Chelsea’nin farklı bir galibiyet almasını bekliyorum. Everton karşısında handikaplı kazanırlar.

İddaa Oranı: H1, Oran 1.63

Rexbet Oranı: H1, Oran 1.80

Maç Sonucu: 1-1

Maç Sonu Editör Yorumu: Chelsea, 2 puan bıraktı. Stamford Bridge’de konuk ettikleri Everton ile 1-1 berabere kaldılar ve şampiyonluk yarışında büyük yara aldılar.