İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu 19.12.2021

19 Aralık Pazar günü İddaa fikstüründe yer alan 3 derbi mücadelesini kupon olarak hazırladım. Kazanmanız dileğiyle.

Fenerbahçe – Beşiktaş: MS 1, 1.95 (iddaa) – 10.00 (Bets10) ; İddaa fikstüründe 19 Aralık Pazar günü bizleri iki ezeli rakip Fenerbahçe ile Beşiktaş‘ın derbi mücadelesi bekliyor. Ülker Stadı’nın ev sahipliği yapacağı 17. hafta mücadelesi, Türkiye saati ile 19.00’da, beIN SPORTS HD 1 ekranlarından naklen yayınlanacak. Maçın hakemi Fırat Aydunus. Fenerbahçe, Türkiye Süper Ligi’nin 17. haftasında çıkacağı Beşiktaş derbisine kader maçı gözüyle bakıyor. Lider Trabzonspor’un 12 puan gerisinde kalan Sarı Lacivertliler, son 8 haftadan sadece 2 galibiyet çıkarmayı başarırken, teknik adam Vitor Pereira’nın tahtı sallanıyor. Lider Trabzonspor’un mağlup olduğu hafta Gaziantep deplasmanına konuk olan Fenerbahçe, kaleci Berke ve Gustavo’nun büyük hatalarıyla 2-0 geriye düşerken, Mesut Özil ve Zajc birbirinden güzel 2 golle skoru eşitledi. Deplasmanda galibiyet arayışlarını sürdüren ev sahibi, savunma lideri Kim’in büyük hatasıyla 3-2 geriye düştü. Mücadeleden puan çıkarmayı başaramayan Fenerbahçe, 90 dakika boyunca oyunun hakimi olmayı başarsa da, etkisini skora yansıtamadı. İrfan Can Kahveci’nin yokluğunu fazlasıyla hisseden Sarı Lacivertliler, yıldız futbolcunun cezasının bitmesiyle birlikte, Beşiktaş karşısına çok daha güçlü bir hücum hattıyla çıkacak. Fenerbahçe cephesinde derbide tek hedefin galibiyet olduğunu söyleyebiliriz. Beşiktaş’ta teknik adam arayışları sürüyor. Geçtiğimiz sezon Türkiye Süper Ligi’ne Siyah Beyazlıları şampiyonluğa taşıyan Sergen Yalçın, konuk ekibin Şampiyonlar Ligi’nden 0 çekerek geri dönmesinin ardından, Türkiye Süper Ligi’nde son 5 haftasında gelen sadece 1 puanla birlikte, takımdaki görevinden ayrıldı. Lider Trabzonspor’un puan kaybettiği haftada Kayserispor karşısına Önder Karaveli yönetiminde çıkan Siyah Beyazlılar, 2 kez geri düştüğü mücadeleden, 4-2’lik galibiyetle ayrılmayı başardı. Oyuna sonradan giren Güven Yalçın için maçın yıldızı diyebiliriz. İlk 16 haftada ilk kez rakip filelere 4 gol göndermeyi başarabilen konuk ekip, Kayserispor maçını son 6 dakikada kazandı. Galibiyet Beşiktaş cephesinde moralleri yerine getirse de, 90 dakikalık genel performans, konuk ekipte güven vermemeye devam ediyor. Fenerbahçe derbisine hoca arayışlarını sürdürerek çıkacak olan Beşiktaş, Türkiye Süper Ligi’nde kader sınavlarından birini verecek. Fenerbahçe’de galibiyetten başka şans kalmadı. Teknik adamı ile yollarını ayıran ve derbiye deplasmanda çıkacak olan Beşiktaş karşısında büyük bir avantaja sahip olan Sarı Lacivertliler, İrfan Can’ın geri döneceği dev maçtan 3 puanla ayrılacaktır.

Tottenham – Liverpool: MS 2, 1.43 (iddaa) – 1.61 (Bets10) ; İngiltere Premier Ligi‘nin 18. haftasında futbol severlerin merakla beklediği Tottenham ile Liverpool‘un 3 puan mücadelesi, 19 Aralık Pazar günü Türkiye saati ile 19:30‘da sahne alacak. S Sport ve S Sport Plus ekranlarından naklen yayınlanacak olan mücadeleye White Hart Lane Stadı ev sahipliği yapacak. Tottenham, Covid 19 etkisi altına girdi ve takım içerisinde üst üste çıkan vakaların ardından, önce UEFA Avrupa Ligi’nde Rennes maçı, ardından İngiltere Premier Ligi’nde ise Brighton ve Leicester City maçları ertelendi. 4 hafta önce göreve gelen Antonio Conte, takımı 4 haftalık yenilmezlik serisine taşımayı başarmış ve son 3 haftadan gelen 3 galibiyet, Tottenham’ı üst sıra savaşına yeniden dahil etmişti. İtalya Serie A Ligi’nin son şampiyon hocası olarak göreve başlayan teknik adam, ev sahibinde kısa sürede 3’lü savunma kurgusunu başarıyla kurarken, Tottenham iyi performanslar sergilemeye başladı. Liderin 16 puan gerisinde, Liverpool’un ise 15 puan gerisinde yer alan ev sahibi, Liverpool derbisini kazanarak, zirve yarışındaki rüştünü Conte yönetiminde tam anlamıyla ispatlamak istiyor. İngiltere Premier Ligi’nde ilk 17 haftaya lider Manchester City damgasını vurmayı başarırken, Liverpool ise rakibinden aşağı kalır bir performans grafiği ortaya koymadı ve puan farkının açılmasına engel oldu. 17 haftada 1 mağlubiyeti bulunan konuk ekip 40 puanla yoluna devam ederken, liderin 1 puan gerisinde yer alıyor. İngiltere Premier Ligi’nde tam 6 haftadır kazanan, Şampiyonlar Ligi’nde B Grubu’nu 6’da 6 yaparak lider tamamlayan Jürgen Kloop ve öğrencileri, Tottenham derbisi öncesinde Newcastle United’ı 3-1 mağlup ederek, harika performans grafiğini Anfield Stadı’nda perçinledi. 17 haftada 48 golle İngiltere Premier Ligi’nin en iyi hücum performansını ortaya koyan Liverpool, Mohamed Salah önderliğinde, Jota ve Mane eşliğinde hücum hattında harikalar yaratıyor. Tottenham deplasmanına konuk olduğu son 3 maçtan 3 galibiyete ayrılmayı başaran Liverpool, galibiyetlerine bir yenisini daha eklemek istiyor. İngiltere Premier Ligi’nde ilk 17 haftaya lider Manchester City ile birlikte damga vurmayı başaran Liverpool, son 6 maçtan 6 galibiyetle çıkarak güven tazeledi. Konuk ekip harika performansını Tottenham deplasmanında galibiyetle taçlandıracaktır.

Napoli – Milan: MS 1, 1.96 (iddaa) – 2.30 (Bets10) ; İtalya Serie A Ligi sahnesinde 19 Aralık Pazar günü bizleri Milan ile Napoli’nin derbi mücadelesi bekliyor. Zirve yarışını yakından ilgilendiren dev maç, Türkiye saati ile 22:45‘te sahne alırken, S Sport 2 ekranlarından naklen yayınlanacak. Mücadeleye San Siro Stadı ev sahipliği yapacak. İtalya Serie A Ligi’nin 16. haftasında alınan 2-0’lık Salernitana galibiyet Milan’ı liderlik koltuğuna taşırken, Stefano Pioli ‘nin öğrencileri lider olarak çıktığı ilk maçta Udinese ile 1-1 berabere kalırken, haftalardır ele geçirmek istediği liderlik koltuğunu kısa sürede İnter’e kaptırdı. Avrupa Kupalarına veda eden ev sahibi, rotasını tamamen İtalya Serie A Ligi şampiyonluğuna çevirse de, devler sahnesini dönüşünde en etkisiz sınavlarından birini verdi. İlk 17 haftayı 12 galibiyet, 3 beraberlik, 2 mağlubiyetle geçiren Milan, Leao, Ante Rebic ve Simon Kjaer’in yokluğunda Udinese gibi formsuz bir rakip karşısında 3 puan adına yeterli olamadı. İlk 4 sırada yarış günden güne kızışırken, ev sahibi bu hafta liderin maç eksiğiyle 4 puan gerisinde, rakibi Napoli’nin ise 3 puan üzerinde boy gösterecek. Rakiplerinin aksine tek kulvarda mücadele edecek olan Milan, bu avantajı iyi değerlendirmek istiyor. İtalya Serie A Ligi’nde ilk 12 haftadan namağlup lider çıkmayı başaran Napoli, son 2 haftaya kadar liderlik koltuğunu korumayı başarırken, önce 3-2’lik Atalanta mağlubiyeti, arından iç sahada alınan 1-0’lık Empoli mağlubiyetleri konuk ekibi liderin 7, 2. sıranın ise 3 puan gerisine düşürdü. Bu süreçteki tek galibiyetini UEFA Avrupa Ligi’nde alan Napoli, Leicester City’i mağlup ederek Son 32 Turu için Play Off bileti elde ederken, teselliyi Avrupa sahnesinde buldu. İtalya Serie A Ligi’nde ilk 4 sıra şampiyonluk yarışındaki rüştünü ispatlamayı başarırken, ilk 12 haftada rakiplerinin üzerinde yer almayı başaran Napoli, son 3 haftada ise ilk 4 sıra içerisinde en zayıf performans grafiğini ortaya koydu. Bu hafta en yakın rakiplerinden Milan ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Napoli, yakın takibini sürdürmek istiyorsa, deplasmanda kötü gidişata son vermek zorunda. İtalya Serie A Ligi’nde geçtiğimiz hafta liderlik koltuğunu kaybeden Milan, zirve takibini bırakmayacak ve hem lider ile puan farkını 1’e indirecek, hem de Napoli ile farkı 6’ya yükseltecektir. Ev sahibinin taraftarı önünde kazanacağını düşünüyorum.

Toplam İddaa Oranı: 5.46

Bets10 Bahis Oranı: 37.03