İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu 05.01.2022

5 Ocak Çarşamba günü için İddaa fikstüründe yer alan ve güvendiğim 3 mücadeleyi kupon olarak hazırladım. Değerlendirmenizi tavsiye ederim.

Chelsea – Tottenham: KGVAR, 1.57 (iddaa) – 1.60 (Bets10) ; Chelsea ile Tottenham, İngiltere Lig Kupası Yarı Final Turu kapsamında karşı karşıya gelecek. Turun ilk mücadelesi 5 Ocak Çarşamba akşamı Türkiye saati ile 22:45’te sahne alacak ve Stamford Bridge Stadı’nda oynanacak. Dev maçın yayın ekranı beIN SPORTS HD 2. Chelsea dev maçta kritik bir geri dönüşe imza attı. İngiltere Premier Ligi’nin 21. haftasında Liverpool’u sahasında konuk eden Thomas Tuchel ve ekibi, ilk 26 dakikada 2-0 geriye düşerek büyük bir şok yaşarken, Lukaku’nun yokluğunda sahneye Kovacic ve Pulisic çıktı. 2-0 geriden gelerek 2-2’lik beraberliği yakalayan ev sahibi, 2. sıradaki yerini korumayı başarsa da, lider Manchester City’nin 10 puan gerisine düştü. Son 6 lig maçından 4 beraberlik, 2 galibiyetle namağlup çıkmayı başaran ev sahibi, maç kaybetmese de, üst üste beraberliklerle zirve yarışından geri kaldı. İngiltere Lig Kupası kapsamında Aston Villan, Southampton ve Brentford’u elemeyi başaran Chelsea, Yarı Final kapsamında Tottenham karşısına çıkacak. İki ayaklı tur mücadelesinde Chelsea iç saha avantajını iyi değerlendirmek istiyor. Tottenham konuk olduğu Watford deplasmanından son dakika golüyle 3 puan almayı başarırken, maç boyunca sergilediği futbolla galibiyeti sonuna kadar hak etti. Maç boyunca oyunu rakip kaleye yıkmayı başaran ve net gol fırsatlarından bir türlü istediği sonucu almayı başaramayan konuk ekipte, galibiyeti getiren isim son dakikada Davinson Sanchez oldu. İngiltere Premier Lig’de göreve Conte’nin gelişiyle birlikte son 8 haftadan namağlup çıkmayı başaran Tottenham, 5 galibiyet, 3 beraberlikle üst sıra savaşına dahil oldu. 6. sırada yer alan konuk ekip sadece ligde değil, İngiltere Lig Kupası’nda da iyi sonuçlar alıyor. Wolves, Burnley ve West Ham’ı gerisinde bırakan ekipte şimdiki hedef ise Chelsea. Tottenham deplasmanda kazanarak, White Hart Lane’a avantajlı dönmek istiyor. İngiltere Lig Kupası’nda şampiyonluğun favorileri arasında yer alan Chelsea ve Tottenham, erken final niteliğinde bir maça çıkıyor. Avantajı eline almak isteyen taraflar, bu zorlu 90 dakika sonunda rakip fileleri havalandırmayı başarır.

Beşiktaş – Antalyaspor: MS 1, 1.63 (iddaa) – 1.85 (Bets10) ; 5 Ocak Çarşamba akşamı Ahmed Bin Ali Stadı’nda, Beşiktaş ile Antalyaspor, Türkiye Süper Kupa’nın sahibi olmak için karşı karşıya gelecek. Türkiye saati ile 20:45’te başlama düdüğü çalınacak mücadeleyi ATV ekranlarından naklen izleyebilirsiniz. Dev maçın hakemi ise Halil Umut Meler. Kara Kartal için bu sezon işler yolunda gitmiyor. Sergen Yalçın yönetiminde geçtiğimiz sezon Türkiye Süper Ligi ve Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Beşiktaş, Batshuayi, Pjanic ve Alex Teixeira transferleriyle gücüne güç katsa da, yeni sezon performansıyla sınıfta kaldı. Şampiyonlar Ligi C Grubu’na 0 puanla veda eden, Türkiye Süper Ligi’nde ise liderin 18 puan gerisine düşen ev sahibi çareyi teknik adam değişikliğinde aradı ve Sergen Yalçın ile yollarını ayırdı. Geçici olarak göreve Önder Karaveli’yi getiren Beşiktaş, yeni teknik adamıyla 5 maçlık fikstürde boy gösterirken, ligde 2 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyetle 7 puan toplamayı başardı, Türkiye Kupası 5. Tur kapsamında Altay’ı 1-0 mağlup etti. Zor günler geçiren Beşiktaş cephesinde teknik adam değişikliği şuana dek kötü gidişata son vermeyi başardı. Liderin 18 puan gerisinde lige devam eden Siyah Beyazlılar, kupa fırsatını Antalyaspor karşısında değerlendirmek istiyor. Türkiye Süper Ligi’nde küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Antalyaspor, geçtiğimiz sezon  Türkiye Kupası’nda elde ettiği final bileti sayesinde, Süper Kupa kapsamında Beşiktaş karşısına çıkacak. Beşiktaş’ın iki kulvarda birden şampiyonluğu Antalyaspor’a Süper Kupa biletini getirdi. Sezona Ersun Yanal yönetiminde başlayan ve bir türlü istikrar sağlamayı başaramayan konuk ekip, göreve Nuri Şahin’i getirse de, Süper Lig sahnesinde alt sıralardan hala kurtulamadı. Son 3 haftayı puan kayıplarıyla geçiren ve devre arasına düşme hattının 5 puan üzerinde giren Antalyaspor, devre arasını iyi değerlendirmek ve sahalara kupayla dönmek istiyor. Beşiktaş’a ligde bu sezon 3-2 kaybeden Antalyaspor, Siyah Beyazlılar karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen skoru koruyamamış ve 3-2 mağlup olmuştu. Antalyaspor hoca değişikliklerine rağmen güven vermeyen futbolunu sürdürüyor. Beşiktaş cephesinde Süper Lig şampiyonluğu fazlasıyla zora girdi. Rotasını Türkiye Kupası ve Süper Kupa Finaline çeviren Siyah Beyazlılar, bu zorlu süreçte kupa zaferiyle teselli bulacaktır.

Linares Deportivo – Barcelona: H2, 1.71 (iddaa) – 1.90 (Bets10) ; Linares Deportivo evinde Barcelona’yı konuk edecek. İspanya Kral Kupası Son 32 Turu kapsamında 5 Ocak Çarşamba günü Türkiye saati ile 21:30’da sahne alacak olan mücadeleyi, tivibu SPOR 2 ekranlarından naklen yayınlanacak. İspanya 2. Lig B’de mücadele eden Linares Deportivo, İspanya Kral Kupası’nda Son 32 Turu’na yükselerek büyük bir sürprize imza attı. Gimnastic engelini aşarak, La Liga temsilcisi Alaves ile eşleşen ev sahibi, sürpriz bir galibiyetle Son 32 Turu’nda Barcelona’nın rakibi olmayı başardı. Ligde yaşadığı zor günlere rağmen, Alaves gibi kendisinin üzerinde bir rakibi iyi bir oyun planıyla saf dışına itmeyi başaran Linares Deportivo, zor bir kura çekse de, sürprizlerine devam etmek istiyor. Ligde son 6 haftadan 5 galibiyet, 1 beraberlikle ayrılsa da, küme düşme tehlikesini 6 puan uzaklıkta hissetmeye devam eden ev sahibi, iki kulvarda birden mücadele etmenin zorluğunu Barcelona karşısında yaşayacaktır. Barcelona, İspanya La Liga’da şampiyonluk umutlarını büyük ölçüde kaybederken, Şampiyonlar Ligi E Grubu’na 3. sırada veda etti. Benfica ile çıktığı final niteliğindeki maçtan galibiyet çıkaramayan ve devler sahnesine erken veda eden Katalanlar, teknik adam koltuğuna Xavi’yi getirse de, zor günler geçirmeye devam ediyor. İspanya La Liga’da 19 haftadan 8 galibiyet, 7 beraberlikle 31 puan toplayan ve liderin 15 puan gerisinde kalan konuk ekip, yeni hocasıyla 7 maçtan tek mağlubiyet alsa da, sadece 5. sıraya kadar yükselebildi. Teselliyi İspanya Kral Kupası’nda arayacak olan Katalanlar, zor günler geçirse de, Linares karşısında mutlak favori. Son olarak devre arası transfer döneminde kadrosuna Ferran Tores’i katarak, hücum hattında güçlenen Barcelona, tek maç üzerinden devam eden Kral Kupası’nda hata yapmak istemiyor. İspanya La Liga temsilcisi Barcelona ligde zirve yarışından uzak kalırken, Şampiyonlar Ligi’ne ise gruplarda veda etti. İspanya Kral Kupası’nda başarıyı hedefleyen Katalanlar, Linares engelini zorlanmadan aşacaktır.

Toplam İddaa Oranı: 4.37

Bets10 Bahis Oranı: 5.62