sahadaniddaa1 İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu 02.05.2024

2 Mayıs Perşembe akşamı İddaa fikstüründe bizleri bekleyen UEFA Avrupa Ligi mücadelelerini, kupon olarak derledik. Kazanmanız dileğiyle.

Roma – Bayer Leverkusen: KGVAR, 1.64 (iddaa) – 30.00 (Bets10) ; İtalya Serie A Ligi’nde üst sıraları zorlamaya devam eden Roma, bitime 4 hafta kala Şampiyonlar Ligi iddiasını sürdürüyor. Jose Mourinho ile yollarını ayıran ev sahibi, göreve gelen Daniele De Rossi yönetiminde son 14 haftada sadece 2 kez mağlup oldu. İnter ve Bologna dışında hiçbir rakibine 3 puan fırsatı vermeyen ev sahibi, geçen hafta Napoli derbisine çıkarken, deplasmanda 2-2’lik beraberlikle döndü. UEFA Avrupa Ligi’nde ise geçen sezon şampiyonluğu finalde kaybeden Roma, bu kez gözünü şampiyonluğa dikti. Göreve Rossi geldikten sonra Brighton ve Milan gibi zorlu engelleri geçmeyi başaran ev sahibi, Milan’a karşı hem iç sahada hem de deplasmanda kazanarak, yarı final biletini cebine koydu. Bu hafta Almanya Bundesliga şampiyonu Bayer Leverkusen ile karşı karşıya geliyorlar.  Yeni hocasıyla golcü bir takım kimliğine bürünen Roma, Dybala, Lukaku ve Lorenzo Pellegrini’nin son haftalardaki etkisiyle, rakip savunmalara gözdağı verdi. Almanya Bundesliga’da tam 46 maçtır namağlup bir performans grafiği orta koyan Bayer Leverkusen, bu sezon 31 haftalık fikstürden 81 puan toplamayı başarırken, bitime 5 hafta kala resmi olarak şampiyonluğunu ilan etti. Şampiyonluğun ardından son 2 haftada Dortmund ve Stuttgart ile berabere kalan konuk ekip, bitime 3 hafta kala bu harika seriyi sürdürmek istiyor. Xabi Alonso yönetiminde Avrupa futboluna damga vurmayı başaran Bayer Leverkusen, DFB Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde yenilmezlik serisini sürdürüyor. Sezonu 3’te 3 yaparak bitirmek isteyen konuk ekip, UEFA Avrupa Ligi’nin yarı finalistleri arasında yer alıyor. Gruptan lider çıkmasının ardından Karabağ  ve West Ham engellerini geçmeyi başardılar. Avrupa sahnesinde bu sezon çıktığı tüm maçlarda skor üretmeyi başaran Bayer Leverkusen, son finalist Roma’ya karşı deplasmanda konuk olacak. İlk maçtan tur kapısını aralamak isteyen Bayer Leverkusen, tarihi performansını tüm kulvarlarda sürdürmek için sahada olacak. UEFA Avrupa Ligi’nde geçen sezon şampiyonluğu finalde kaybeden Roma, bu kez aynı hatayı yapmak istemiyor. De Rossi’nin göreve gelmesiyle birlikte, Roma iki kulvarda da yükselişe geçti. Bayer Leverkusen ise Bundesliga’da şampiyonluğunu ilan ederken, rotasını Avrupa şampiyonluğuna çevirdi. İlk maçta galibiyet arayacak olan Roma ve Bayer Leverkusen, 90 dakika sonunda skor üretmeyi başaracaktır.

Marsilya – Atalanta: KGVAR, 1.53 (iddaa) – 30.00 (Bets10) ; UEFA Avrupa Ligi’nin yarı finalistleri arasında yer alan Marsilya ilk maçta taraftarı önüne çıkarken, Atalanta’ya karşı avantaj arayacak. İç sahada aldığı galibiyetlerle Avrupa’da dikkat çeken Marsilya, Shakhtar, Villarreal ve Benfica’ya karşı deplasmandan galibiyet çıkarmayı başaramazken, iç saha galibiyetleriyle rakiplerini elemeyi başardı. 9 hafta önce göreve gelen Jean-Louis Gasset önderliğinde yükselişe geçen Marsilya, Fransa Ligue 1’de üst üste 3 haftadan galip çıkmayı başardı. Rotasını Avrupa’ya çeviren ev sahibi, üst üste 5 maçtan galibiyet çıkaramazken, kötü gidişata geçtiğimiz hafta iç sahada Lens’e karşı son verdi ve karşılaşmadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı. Güven tazelemesine karşın, hala üst sıralara yetişemeyen ve yavaş yavaşa bu sezon için Ligue 1’de umudunu kesmeye başlayan Marsilya, Atalanta engelini geçerek adını Avrupa’da finale yazdırmak istiyor. İç sahada galibiyetlerine devam etmek isteyen Marsilya, işini İtalya deplasmanına bırakmak istemiyor. Atalanta, UEFA Avrupa Ligi’nin bu sezon en fazla dikkat çeken takımı oldu diyebiliriz. Gasperini ve öğrencileri, çeyrek final eşleşmesinde şampiyonluğun favorisi olarak gösterilen Liverpool’u elemeyi başardı. Zorlu Anfield deplasmanından 3-0’lık galibiyetle çıkmayı başaran Atalanta, iç sahada aldığı 1-0’lık mağlubiyete rağmen turu geçti. Gruplardan itibaren sadece Liverpool karşısında sahadan mağlup ayrılan Atalanta, Avrupa sahnesinde harika bir performans sergiliyor. İtalya Serie A Ligi’nde ise son 2 hafta Empoli ve Monza’yı mağlup etmeyi başardıklarını söyleyelim. Etkisini Marsilya deplasmanında sürdürmek isteyen konuk ekip, eşleşmenin favorisi olarak gösteriliyor. İç sahada etkili bir Marsilya ile karşı karşıya gelecek olan Gasperini ve öğrencileri, Liverpool deplasmanında sergilediği futbolla rakiplerine gözdağı vermeyi başardı. İç saha galibiyetleriyle UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final biletini cebine koyan Marsilya, bir kez daha iç sahada kazanmak istiyor. Atalanta ise şampiyonluğun favorisi Liverpool’u eledi ve rüştünü ispatladı. Bu sezon Avrupa sahnesinde sürpriz sonuçlara imza atan iki takımında, eşleşmenin ilk maçında karşılıklı goller bulacağını düşünüyoruz.

Toplam İddaa Oranı: 2.50

Bets10 Bahis Oranı: 900.0