UEFA Avrupa Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Atalanta Bayer Leverkusen İddaa Tahmini 22.05.2024

22 Mayıs Çarşamba akşamı, UEFA Avrupa Ligi‘nde Atalanta ile Bayer Leverkusen, Dublin’deki dev finalde karşı karşıya geliyor. Türkiye saati ile 22:00’de başlayan mücadele, EXXEN platformundan canlı olarak yayınlanırken, mücadeleye Aviva Stadı ev sahipliği yapacak.

Bets10, Atalanta galibiyetine 4.30, beraberliğe 3.70, Bayer Leverkusen galibiyetine ise 1.90 oran belirlemiş durumda. Bets10 tarafından hazırlanan özel oran fırsatlarında ise Atalanta – Bayer Leverkusen finalinde Bayer Leverkusen Kazanır seçeneğini tercih edenler, 30.00 oran kazanma şansına sahip.

Atalanta’nın İşi Zor

İtalya Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde final biletini cebine koyan Atalanta, ilk finalini Juventus’a kaybetti. Dev maçta skor üretmeyi başaramayan ve 1-0’lık mağlubiyetle ilk kupasını ezeli rakibine teslim eden Gian Piero Gasperini’nin öğrencileri, rotasını UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğuna çevirdi. Avrupa Ligi’nde bu sezon sürpriz bir performans ortaya koyan İtalyan ekibi, gruplardan namağlup lider çıkmayı başardı. Sporting CP karşısında ise iç saha galibiyeti ve deplasman beraberliğiyle tur atlayan Atalanta, en büyük sürprizine ise Liverpool karşısında imza attı. İngiliz devine karşı fişi ilk maçtan çeken Atalanta, 3-0’ık galibiyetin rövanşından aldığı 1-0’lık mağlubiyete rağmen şampiyonluğun favorisini saf dışına itmeyi başardı. Marsilya’ya karşı ise deplasmanda alınan 1-1’lik beraberliğin ardından, iç sahada 3-0’lık galibiyetle tur atladılar. Finale kadar sadece Liverpool karşısında mağlup olan ve skor üretmeyi başaramayan Atalanta, finalde ise yenilgisiz Bayer Leverkusen karşısına çıkıyor. Hafta sonu Lecce deplasmanından 2-0’lık galibiyetle dönen Gasperini ve öğrencileri, Avrupa Ligi’nde sürprizlerine şampiyonlukla devam etmek istiyor.

Bayer Leverkusen Namağlup Şampiyon

Bayer Leverkusen tam 51 maçtır tüm kulvarlarda mağlup olmuyor. Xabi Alonso önderliğinde tarih yazmaya devam eden Kırmızı Siyahlılar, Almanya Bundesliga’da ilk şampiyonluğunu kutlarken, hafta sonunda Augsburg’u mağlup ederek, Almanya Bundesliga tarihinin ilk namağlup şampiyonu oldu. Bu sezon genç teknik adamıyla rekor tanımayan ve rüya gibi bir sezon geçiren Bayer Leverkusen, 59 yıldır kırılmayan tüm kulvarlarda 48 maçlık rekoru ise 53 maça çıkardı ve kırılması zor bir rekora imza attı. Sezonun geri kalanında Almanya DFB Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyonluk için mücadele edecek olan Alman devi, bu sezon Avrupa Ligi kapsamında çıktığı 12 maçtan 9 galibiyet, 3 beraberlikle ayrıldı. Yenilgi yüzü görmeyen ve şampiyonluğun en büyü favorisi olarak gösterilen Bayer Leverkusen, Atalanta’ya karşı kazanarak, taraftarına 2. kez şampiyonluğu kutlatmak istiyor.

Atalanta – Bayer Leverkusen Maç Bilgileri

Atalanta – Bayer Leverkusen Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma EXXEN platformundan Türkiye saati ile 22.00’de canlı olarak yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi Istvan Kovacs. Mücadele Dublin Aviva Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Atalanta takımında Marten De Roon, Sead Kolasinac ve Emil Holm’un sakatlıkları devam ediyor. Bayer Leverkusen’de ise önemli bir eksik bulunmuyor.

Atalanta’nın 11’i Belli mi?

Atalanta’nın muhtemel kadrosu: Marco Carnesecchi, Matteo Ruggeri, Berat Djimsiti, Aleksey Miranchuk, Ademola Lookman, El Bilal Toure, Charles De Ketelaere, Mario Pasalic, Ederson, Teun Koopmeiners, Gianluca Scamacca.

Bayer Leverkusen’in 11’i Belli mi?

Bayer Leverkusen’in muhtemel kadrosu: Lukas Hradecky, Piero Hincapie, Jonathan Tah, Josip Stanisic, Edmond Tapsoba, Alejandro Grimaldo, Amine Adli, Florian Wirtz, Robert Andrich, Granit Xhaka, Jeremie Frimpong.

İddaa Tahmini

Almanya Bundesliga’nın şampiyonu Bayer Leverkusen, tam 51 maçtır mağlup olmuyor. Rekor tanımayan ve 3 kulvarda birden şampiyonluk için mücadele eden Bayer Leverkusen, Avrupa Ligi finaline yenilgisiz bir takım olarak çıkıyor. Xabi Akosno direktörlüğünde Avrupa futboluna damga vuran Bayer Leverkusen, finali kazanarak tarihe altın harflerle bir başarı daha yazdıracaktır.

İddaa Oranı: MS 2, Oran 1.61

Bets10 Oranı: MS 2, Oran 30.00

Maç Sonucu: 3-0

Maç Sonu Editör Yorumu: Atalanta rakibinin tarihi serisine son vererek, UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyonluğa ulaştı. Namağlup Bayer Leverkusen karşısında Ademola Lookman’ın attığı 3 golle zafere ulaşan Gasperini ve öğrencileri, 90 dakika boyunca sezona damga vuran rakibine gol şansı dahi tanımadı.