UEFA Avrupa Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Roma Bayer Leverkusen İddaa Tahmini 02.05.2024

2 Mayıs Perşembe akşamı Roma sahasında Bayer Leverkusen‘i konuk edecek. UEFA Avrupa Ligi Yarı Final Turu’nun ilk maçı, Türkiye saati ile 22:00’de başlıyor. Maçın yayın ekranı EXXEN ve TV 8.5.

Bets10, Roma galibiyetine 3.55, beraberliğe 3.55, Bayer Leverkusen galibiyetine ise 2.15 oran belirlemiş durumda. Bets10 sitesinin takipçileri için hazırladığı özel oran fırsatlarında ise KGVAR seçeneğini tercih ederek, Avrupa sahnesinde 30.00 oran kazanma şansına sahipsiniz.

Roma Yeniden Final Yolunda

İtalya Serie A Ligi’nde üst sıraları zorlamaya devam eden Roma, bitime 4 hafta kala Şampiyonlar Ligi iddiasını sürdürüyor. Jose Mourinho ile yollarını ayıran ev sahibi, göreve gelen Daniele De Rossi yönetiminde son 14 haftada sadece 2 kez mağlup oldu. İnter ve Bologna dışında hiçbir rakibine 3 puan fırsatı vermeyen ev sahibi, geçen hafta Napoli derbisine çıkarken, deplasmanda 2-2’lik beraberlikle döndü. UEFA Avrupa Ligi’nde ise geçen sezon şampiyonluğu finalde kaybeden Roma, bu kez gözünü şampiyonluğa dikti. Göreve Rossi geldikten sonra Brighton ve Milan gibi zorlu engelleri geçmeyi başaran ev sahibi, Milan’a karşı hem iç sahada hem de deplasmanda kazanarak, yarı final biletini cebine koydu. Bu hafta Almanya Bundesliga şampiyonu Bayer Leverkusen ile karşı karşıya geliyorlar.  Yeni hocasıyla golcü bir takım kimliğine bürünen Roma, Dybala, Lukaku ve Lorenzo Pellegrini’nin son haftalardaki etkisiyle, rakip savunmalara gözdağı verdi.

Bayer Leverkusen’i Mağlup Edebilen Yok

Almanya Bundesliga’da tam 46 maçtır namağlup bir performans grafiği orta koyan Bayer Leverkusen, bu sezon 31 haftalık fikstürden 81 puan toplamayı başarırken, bitime 5 hafta kala resmi olarak şampiyonluğunu ilan etti. Şampiyonluğun ardından son 2 haftada Dortmund ve Stuttgart ile berabere kalan konuk ekip, bitime 3 hafta kala bu harika seriyi sürdürmek istiyor. Xabi Alonso yönetiminde Avrupa futboluna damga vurmayı başaran Bayer Leverkusen, DFB Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde yenilmezlik serisini sürdürüyor. Sezonu 3’te 3 yaparak bitirmek isteyen konuk ekip, UEFA Avrupa Ligi’nin yarı finalistleri arasında yer alıyor. Gruptan lider çıkmasının ardından Karabağ  ve West Ham engellerini geçmeyi başardılar. Avrupa sahnesinde bu sezon çıktığı tüm maçlarda skor üretmeyi başaran Bayer Leverkusen, son finalist Roma’ya karşı deplasmanda konuk olacak. İlk maçtan tur kapısını aralamak isteyen Bayer Leverkusen, tarihi performansını tüm kulvarlarda sürdürmek için sahada olacak.

Roma – Bayer Leverkusen Maç Bilgileri

Roma – Bayer Leverkusen Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma EXXEN platformundan ve TV 8.5 ekranlarından Türkiye saati ile 22.00’de canlı olarak yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Olimpico Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Roma’da Chris Smalling ve Romelu Lukaku’nun sakatlıkları devam ederken, Zeki Çelik ise kart cezalısı. Bayer Leverkusen cephesinde Adam Hlozek ve Borja Iglesias’ın sakatlıkları devam ediyor.

Roma’nın 11’i Belli mi?

Roma’nın muhtemel kadrosu: Rui Patricio, Gianluca Mancini, Donny Huijsen, Angelino, Rick Karsdorp, Lorenzo Pellegrini, Leandro Paredes, Bryan Cristante, Nicola Zalewski, El Shaarawy, Paulo Dybala.

Bayer Leverkusen’in 11’i Belli mi?

Bayer Leverkusen’in muhtemel kadrosu: Lukas Hradecky, Piero Hincapie, Jonathan Tah, Josip Stanisic, Edmond Tapsoba, Alejandro Grimaldo, Amine Adli, Florian Wirtz, Robert Andrich, Granit Xhaka, Nathan Tella.

İddaa Tahmini

UEFA Avrupa Ligi’nde geçen sezon şampiyonluğu finalde kaybeden Roma, bu kez aynı hatayı yapmak istemiyor. De Rossi’nin göreve gelmesiyle birlikte, Roma iki kulvarda da yükselişe geçti. Bayer Leverkusen ise Bundesliga’da şampiyonluğunu ilan ederken, rotasını Avrupa şampiyonluğuna çevirdi. İlk maçta galibiyet arayacak olan Roma ve Bayer Leverkusen, 90 dakika sonunda skor üretmeyi başaracaktır.

İddaa Oranı: KGVAR, Oran 1.64

Bets10 Oranı: KGVAR, Oran 30.00

Maç Sonucu: 0-2

Maç Sonu Editör Yorumu: Mücadelede skoru belirleyen isimler Florian Wirtz ve Robert Andrich oldu. Bayer Leverkusen deplasmandan galibiyetle çıkarak Avrupa’da final kapısını aralamayı başarırken, namağlup yürüyüşüne tüm kulvarlarda devam etti. Roma ise iç sahada skor dahi üretemedi ve tur şansını zora soktu.