İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu 17.02.2022

17 Şubat Perşembe akşamı İddaa fikstüründe bizleri bekleyen 3 mücadeleyi kupon olarak hazırladık. Avrupa sahnesinde kazanmanız dileğiyle.

Dortmund – Rangers: KGVAR, 1.67 (iddaa) – 1.85 (Bets10) ; UEFA Avrupa Ligi sahnesinde Son 16 Turu için Play Off mücadeleleri sahne alırken, 17 Şubat Perşembe akşamı Borussia Dortmund evinde Rangers’ı konuk edecek. EXXEN platformundan naklen yayınlanacak maçın başlama saati ise 20:45. UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nu Ajax ve Sporting’in gerisinde tamamlayan Dortmund, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu Play Off maçında Rangers karşısına Signal Iduna Park Stadı’nda çıkarken, ev sahibinde üst üste gelen sakatlık haberleri moralleri bozdu. Ev sahibinde bu hafta Marius Wolf, Meunier, Emre Can, Schmelzer, Mateu Morey ve Erling Haaland sakat. Şampiyonlar Ligi sahnesinden istediğini alamasa da, Marco Rose yönetiminde Almanya Bundesliga’da şampiyonluk mücadelesi veren Dortmund, Haaland’ın yokluğunda Union Berlin’i deplasmanda 3-0 mağlup ederken, lider ile puan farkını yeniden 6’ya indirdi. Yoğun fikstürde zor günler geçiren Dortmund, Rangers karşısında ilk maçı kazanarak, avantajı ele almak istiyor. Rangers, UEFA Avrupa Ligi umutlarını Bronckhorst yönetiminde sürdürdü. UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda ilk 4 hafta Gerard önderliğinde mücadele eden konuk ekip, 4 maçtan sadece 4 puan çıkarırken, yeni hocasıyla son 2 haftadan 4 puan toplarken, 2. sırada yer aldı ve Play Off biletini cebine koydu. İskoçya Premier Ligi’nde ise Celtic ile birlikte şampiyonluk mücadelesi veren Rangers, 2 maçta kaybettiği 5 puanla liderliği rakibinin ellerine verirken, son 2 maçta alınan farkı galibiyetler konuk ekibe liderlik koltuğunu getirmedi. Son 2 haftada 7 gol atığı 6 puan alan Rangers, liderin 1 puan gerisinde yakın takibini sürdürüyor. Giovanni van Bronckhorst’un göreve gelmesiyle birlikte konuk ekip iki kulvarda birden etkisini arttırdı. Dortmund sahaya turun favorisi olarak çıksa da, ev sahibinde bu hafta önemli eksikler bulunuyor. Dortmund’un taraftarı önünde skor üreteceğini ancak formda Rangers karşısında kalesini gole kapatamayacağını düşünüyorum.

Atalanta – Olympiakos: 2.5 ALT, 1.91 (iddaa) – 2.19 (Bets10) ; 17 Şubat Perşembe akşamı İddaa fikstüründe bizleri UEFA Avrupa Ligi Son Play Off Turu mücadeleleri bekliyor. Atalanta’nın evinde Olympiakos’u konuk edeceği karşılaşma, Türkiye saati ile 23:00’te sahne alacak. Maçın yayın ekranı EXXEN. Atalanta’nın İtalya Serie A Ligi’nde galibiyet hasreti 4 haftaya çıktı. Gian Piero Gasperini’nin öğrencileri son 4 haftaya kadar şampiyonluğun en güçlü adayları arasında yer alırken, son 4 haftada üst sıralarda yaşanan puan kayıplarını ve derbileri ev sahibi fırsata çeviremedi. Son 4 hafta İnter, Lazio ve Juventus ile berabere kalan, Cagliari karşısında ise şok bir mağlubiyet alan Atalanta, liderin 11 puan gerisine düştü. Şampiyonluk yarışında ağır yara alan ev sahibi, bu hafta ise UEFA Avrupa Ligi’nde boy gösterecek. Şampiyonlar Ligi F Grubu’na 6 haftadan aldığı 6 puanla 3. sırada veda eden Atalanta, Son 16 bileti için Olympiakos karşısına çıkacak. Ev sahibinde hedef uzun süre sonra yeniden galibiyet. Yunanistan Süper Ligi’nde adım adım şampiyonluğa ilerleyen Olympiakos, UEFA Avrupa Ligi’nde ise Son 16 bileti almak için Atalanta ile karşı karşıya gelecek. Pedro Martins ve öğrencilerini Yunanistan Süper Ligi’nde 22 hafta sonunda mağlup edebilen bir takım çıkmazken, konuk ekip en yakın rakibinin 9 puan üzerinde liderliğini sürdürüyor. Bitime 4 hafta kala büyük bir avantaj yakalayan Olympiakos, UEFA Avrupa Ligi’nde ise bu sezon D Grubu’nda, Fenerbahçe, Fankfurt ve Antwerp karşısında boy gösterirken, 6 maçtan 9 puan topladı ve 2. sırada yer aldı. Fenerbahçe’yi hem deplasmanda hem iç sahada mağlup etmeyi başaran ekip, bir diğer galibiyetini ise iç sahada Antwerp karşısında aldı. Zor günler geçiren Atalanta ve deplasmandan avantajla çıkmak isteyen Yunanistan Süper Ligi’nin lideri Olympiakos’un bu hafta kalesinde kolay kolay gole izin vereceğini düşünmüyorum. Mücadelede tercihim 2.5 Alt seçeneği.

Fenerbahçe – Slavia Prag: MS 1, 1.87 (iddaa) – 2.12 (Bets10) ; UEFA’nın yeni organizasyonu Konferans Ligi’nde Son 16 Turu’na katılmak isteyen temsilcimiz Fenerbahçe, 17 Şubat Perşembe akşamı evinde Slavia Prag’ı konuk edecek. EXXEN platformundan canlı yayınlanacak mücadelenin başlama saati 20:45. Türkiye Süper Lig’de şampiyonluk şansı liderin 20 puan gerisine düşerek mucizelere kalan Fenerbahçe, Türkiye Kupası’nda Kayserispor’a son dakika golüyle mağlup olurken, rotasını tamamen UEFA Konferans Ligi’ne çevirdi. Tek kupa şansı olarak gördüğü Konferans Ligi’nde Slavia Prag karşısına sakatlıkları devam eden İrfan Can Kahveci, Filip Novak, Serdar Dursun, Mesut Özil ve Luiz Gustavo’dan yoksun çıkacak olan Sarı Lacivertlilerde eksikler can sıkıyor. Süper Lig’de geçtiğimiz hafta Giresunspor’u mağlup eden İsmail Kartal’ın öğrencileri, son 6 maçta 2. galibiyetini aldı. Taraftarlarından büyük bir protesto ile karşı karşıya olan ve Konferans Ligi’ne kazanmak zorunda çıkacak olan Fenerbahçe, taraftarlarına bir teselli galibiyeti armağan etmek istiyor. Ev sahibi son haftalarda etkisiz kalsa da, kadro kalitesini bir türlü sahaya yansıtamadı. Slavia Prag maçına çok daha iyi hazırlanan ve tüm odağını bu maça çeviren Fenerbahçe’nin, evinde son haftaların aksine iyi bir sınav vereceğini düşünüyorum. Slavia Prag, UEFA’nın yeni organizasyonu Konferans Ligi’nde Son 16 Turu Play Off maçına Çek Cumhuriyeti Ligi’nin lideri olarak çıkacak. Fenerbahçe deplasmanında avantaj peşinde olacak olan Jindrich Trpisovsky’nin öğrencileri, geçtiğimiz hafta ligde Slavacko’yu 1-0 mağlup ederken, 2 hafta sonra gelen 3 puanla birlikte liderliğini sürdürdü. Averaj farkıyla Viktoria Plzen’in üzerinde liderliğini sürdürürken, bitime 9 hafta avantajını korudu. UEFA Konferans Ligi E Grubu’nda mücadele eden ve 6 maçtan 8 puan toplayan konuk ekip, lider Feyenoord’un ardından 2. sırada yer aldı. Sadece Feyenoord ve Maccabi Haifa deplasmanlarında mağlup olan Slavia Prag, iki kulvarda birden harika iç saha performansı sergilerken, Konferans Ligi’nde çıktığı deplasman maçlarında ise etkisiz kaldı. Fenerbahçe’de tüm gözler Konferans Ligi’nde Slavia Prag galibiyetine çevrildi. Taraftarı önünde Sparta Prag’ı konuk edecek olan Fenerbahçe, zor günlerde Konferans Ligi galibiyetiyle rahat bir nefes alacaktır.

Toplam İddaa Oranı: 5.96

Bets10 Bahis Oranı: 8.58