İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu (2) 17.02.2022

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi sahnesinde 17 Şubat Perşembe günü bizleri bekleyen 3 maçı kupon olarak derledik. Bol şanslar.

Barcelona – Napoli: İY 0, 2.07 (iddaa) – 2.24 (Bets10) ; Nou Camp Stadı’nın ev sahipliği yapacağı UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play Off Turu’nun ilk maçında, Barcelona evinde Napoli’yi konuk edecek. 17 Şubat Perşembe günü fikstüründe yer alan müsabaka, EXXEN platformundan Türkiye saati ile 20:45’te naklen yayınlanacak. Barcelona için Messi’nin ayrılışıyla birlikte yeni sezon tam anlamıyla kabusa dönüştü. Xavi’nin gelişiyle birlikte Katalanlar umutlansa da, hala Katalanlar eski günlerine tam anlamıyla dönmeyi başaramadı. Şampiyonlar Ligi’nde tam 16 sene sonra Messi’nin yokluğunda mücadele eden ev sahibi, grubu 3. sırada tamamlarken, Bayern Münih ve Benfica’nın gerisinde kalarak büyük bir şok yaşadı. Kötü gidişata çare olarak eski yıldızı Xavi’yi teknik patron olarak göreve getiren Katalanlar, İspanya La Liga’da son 8 haftadan 4 galibiyet, 4 beraberlikle namağlup çıkmayı başarırken, devre arası transfer döneminde Ferran Tores, Aubameyang ve Adama Traoré’yi kadrosuna kattı. İspanya La Liga’da liderin 15 puan gerisinde kalarak, şampiyonluk için umutlarını büyük ölçüde kaybeden BARÇA, rotasını UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğuna çevirdi. Napoli derbide İnter’le yenişemedi ve liderlik fırsatını kaçırdı. İtalya Serie A Ligi’nde ilk 12 haftaya namağlup performansıyla damga vuran konuk ekip, 25 hafta sonunda şampiyonluk yarışının içerisinde kalmayı başarırken, iç sahada alınan 1-1’lik İnter beraberliğiyle liderin 1 puan gerisinde kaldı. Luciano Spalletti yönetiminde lig karnesiyle tam not alan Napoli, UEFA Avrupa Ligi’nde ise etkisiz kaldı. C Grubu’nda 6 maçtan 10 puan çıkarabilen Napoli, lider ile aynı puana sahip olsa da, averajla Spartak Moskova’nın gerisinde kaldı. Barcelona deplasmanında Son 16 bileti için mücadele edecek olan Napoli, derbi yorgunu olsa da, geçtiğimiz hafta sergilediği futbolla güven tazeledi. Ligde 5 maçtır kaybetmeyen Napoli, İtalya Serie A Ligi’nde şampiyonluğun en güçlü adayları arasında yer alırken, UEFA Avrupa Ligi’ne erken veda etmek istemiyor. İspanya La Liga’nın son haftalarında yükselişe geçen Barcelona ve İtalya Serie A Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren Napoli, rotasını Avrupa Ligi’ne çevirdi. İki formda takımın ilk yarıda birbirlerine üstünlük kuramayacağını düşünüyorum.

Porto – Lazio: KGVAR, 1.58 (iddaa) – 1.73 (Bets10) ; UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu adına bu hafta Porto ile Lazio, Play Off Turu’nun ilk ağında karşı karşıya gelecek. Estadio do Dragao Stadı’nın ev sahipliğinde 17 Şubat Perşembe akşamı Türkiye saati ile 23:00’te başlayacak maçın yayın ekranı ise EXXEN. Porto, Portekiz Premier Ligi’nde 16 maçlık galibiyet serisini Sporting derbisinde kaybetse de, lider namağlup performans grafiğini iç sahada 2-2’lik beraberlikle sürdürdü. Premier Lig’de bileği bükülmeyen Porto, tam 22 maçtır kaybetmiyor. En yakın rakibinin 6 puan üzerinde, lider olarak yoluna devam eden Sergio Conceiçao’nun öğrencileri, 4 gol ve 5 kırmızı kartın sahne olduğu dev derbide yoğun bir mesai harcadı. UEFA Avrupa Ligi öncesi yoğun bir fikstür geçirerek, yorgun düşen Porto’da, 2 kez geriden gelerek alınan 1 puan moralleri yerine getirdi. UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda Liverpool ve Atletico Madrid’in gerisinde kalan ev sahibi Milan’ı ise gerisinde bırakarak Play Off biletini aldı. Porto’yu iki kulvarda birden mağlup etmek kolay değil. Bu sezon tam 34 maça çıkan ev sahibi, 32 maçta rakip fileleri havalandırmayı başardı. İtalya Serie A Ligi’nde yükselişe geçen Lazio, UEFA Avrupa Ligi’nde Porto deplasmanına konuk olacak. Son 16 bileti için ilk sınavını deplasmanda verecek olan Lazio, UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda mücadele etmiş ve lider Galatasaray’ın ardından 2. sırada yer almıştı. Maurizio Sarri’nin öğrencileri 6 maçtan 3 beraberlik, 2 galibiyet, 1 mağlubiyet alırken, sadece lidere deplasmanda mağlup oldu. İtalya Serie A Ligi’nde ise 25 hafta sona erdiğinde 6. sırada yer alan konuk ekip, son 4 haftada namağlup bir performans grafiği ortaya koydu. 3 galibiyet, 1 beraberlik alan Lazio, 3-0’lık galibiyetleriyle dikkat çekerken, sadece Atalanta ile evinde golsüz berabere kaldı. Harika hücum performansları sergileyen konuk ekip, kalesinde ise 4 maçtır gole izin vermiyor. Avrupa sahnesinde istediğini henüz alamasa da, lig performanslarıyla son haftalara damga vuran Porto ve Lazio, Son 16 bileti için çıkacağı ilk maçta, avantajı ele almak adına skor üretmeyi başaracaktır.

Marsilya – Qarabağ: H1, 1.77 (iddaa) – 2.00 (Bets10) ; UEFA’nın yeni organizasyonu Konferans Ligi’nde Son 16 Play Off Turu’nun ilk maçları 17 Şubat Perşembe günü sahne alıyor. Marsilya’nın evinde Qarabağ’ı konuk edecek karşılaşma, Türkiye saati ile 23:00’te sahne alırken, EXXEN platformundan canlı yayınlanacak. Geçtiğimiz hafta konuk olduğu Metz deplasmanından 2-1’lik galibiyetle çıkmayı başaran Marsilya, Konferans Ligi öncesi Cengiz ve Milik’i dinlendirirken, deplasmandan aldığı 3 puanla birlikte liderin en yakın takipçisi olmaya devam etti. Lider PSG ile arasında 13 puan fark bulunan Jorge Sampaoli’nin öğrencileri mucize peşinde. UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda mücadele veren ev sahibi, 6 maçtan sadece 1 galibiyet, 4 beraberlikle 7 puan toplamayı başarırken, Galatasaray ve Lazio’nun gerisinde kalarak, yoluna Konferans Ligi’nde devam etmek zorunda kaldı. Fransa Ligue 1’deki başarısını Avrupa sahnesine taşımakta zorlanan Marsilya, Bakambu’nun ara transfer döneminde takıma katılmasıyla birlikte, elini fazlasıyla güçlendirdi. Marsilya galibiyetlerine Qarabağ karşısında devam etmek istiyor. Azerbaycan Premier Ligi’nin lideri Qarabağ, UEFA Konferans Ligi H Grubu’nda liderliği son maçta kaybetti. İlk 5 haftadan namağlup çıkmayı başaran konuk ekip, son maçta en yakın rakibi Basel’e deplasmanda 3-0 mağlup olurken, liderlik koltuğunu rakibine kaptırdı. Elemeler dahil 12 Konferans Ligi maçından sadece 1 mağlubiyet alan ve iç saha etkisiyle dikkat çeken Qarabağ, deplasmanda aynı etkiyi gösteremese de, evinde kolay lokma olmadığını ispatladı. Azerbaycan Premier Ligi’nde ise 15 maçtan 11 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyetle çıkan Gurban Gurbanov’un öğrencileri, en yakın rakibinin 10 puan üzerinde liderliğini sürdürüyor. Konuk ekip Marsilya karşısında zayıf halka olarak gösterilse de, sürpriz bir galibiyet için Veldorme deplasmanına konuk olacak. Yeni transferleriyle güçlenerek yoluna devam eden Marsilya, Fransa Ligue 1’in en etkili takımlarından biri olarak Konferans Ligi’nde boy gösterecek. Marsilya iç sahada rahat bir galibiyet alarak, tur kapısını aralayacaktır.

Toplam İddaa Oranı: 5.78

Bets10 Bahis Oranı: 7.75