sahadaniddaa1 İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu 09.07.2023

9 Temmuz Pazar günü İddaa fikstüründe yer alan Norveç Eliteserien Ligi mücadelelerini, kupon olarak hazırladık. Hafta sonunda kazanmanız dileğiyle.

Stromsgodset – Sarpsborg 08: 2.5 ÜST, 1.30 (iddaa) – 1.48 (intobet) ; 9 Temmuz Pazar akşamı Türkiye saati ile 18:00’de sahne alacak olan Norveç Eliteserien Ligi mücadelesinde, Stromsgodset ile Sarpsborg 08 karşı karşıya gelecek. Mücadeleye Marienlyst Stadı ev sahipliği yapacak. Stromsgodset son 3 haftaya gol yemeden aldığı galibiyetlerle damga vurdu. Bu sezon ilk kez üst üste 3 maçtan galip çıkmayı başaran ev sahibi, üst sıra yarışına dahil olmayı başardı. İlk 9 haftadan sadece 2 galibiyet çıkarabilen ev sahibi, son 3 haftada ise sırasıyla Valerenga, Bodo / Glimt ve Stabaek’e karşı galip gelmeyi başardı. Rakip fileleri 4 kez havalandırmayı başaran Stromsgoset, kalesinde ise gole geçit vermedi. Henrik Pedersen yönetiminde gol fırsatlarını iyi değerlendirmeye başlayan ev sahibi, savunmada ise harika bir performans sergilemeye başladı. 17 puanla 8. sırada yer bulan Stromsgodset, en yakın rakiplerinden Sarpsborg karşısında galibiyet arayacak. Kazanarak puan farkını 1’e indirmek istiyorlar. Norveç Eliteserien Ligi’dne geçtiğimiz hafta Sandefjord’u evinde ağırlayan Sarpsborg 08, tam 6 golle taraftarı önünde harika bir galibiyete imza atarken, farklı galibiyetlerine tam gaz devam etti. Rosenborg deplasmanından 3-0’lık galibiyetle dönmeyi başaran konuk ekip, performansını bir adım daha ileriye taşımayı başardı. Mikael Stahre yönetiminde üst sıraları zorlamaya devam eden Sarpsborg 08, 12 haftayı 6 galibiyet, 3 beraberlik, 3 mağlubiyetle geride bırakırken, 21 puanla kendisine 5. sırada yer buldu. Lider ile arasında 11 puan fark bulunan konuk ekip, son haftalarda aldığı farklı galibiyetlerle yarışın içerisinde olduğunu bizlere gösterdi. İki takımda son haftalarda etkili hücum performanslarıyla, Norveç Eliteserien Ligi’nde galibiyetler almaya başladı. Taraf bahsinin güç olduğu zorlu mücadelede, golcülerin haftaya damga vuracağını ve maçta 2.5 gol barajının aşılacağını düşünüyorum.

Molde – Brann: MS 1, 1.78 (iddaa) – 2.00 (intobet) ; Norveç Eliteserien Ligi’nin 6. sırasında yer alan Molde ile 2. sıradaki Brann karşı karşıya gelecek. 9 Temmuz Pazar akşamı sahne alacak mücadele, Türkiye saati ile 20:15’te başlıyor. Molde liderlik koltuğuna bir adım daha yaklaşma fırsatını kaçırdı. Lider Bodo / Glimt’e deplasmanda konuk olan Molde, 18. dakikadan itibaren 10 kişi oynadığı mücadelede, 2-0’lık üstünlüğünü koruyamadı. İlk yarıyı Ola Brynhildsen’in golleriyle 2-0 önde kapatan ekip, ikinci yarıda ise skoru koruyamadı. Sahadan 1 puanla ayrılan Molde, 13 hafta sonunda liderin 12 puan gerisinde kaldı. 6 galibiyet, 2 beraberlik, 5 mağlubiyetle yoluna devam eden Norveç Eliteserien Ligi’nin son şampiyonunda, teknik adam Erling Moe’nin tahtı sallanıyor. Şampiyonluk umutlarını yavaş yavaş kaybetmeye başlayan Molde’nin bu hafta galibiyete ihtiyacı var. Norveç Eliteserien Ligi’nin yeni temsilcileri arasında yer alan Brann, 1. Lig şampiyonluğunun ardından yeni sezonda zirve takibinde. Norveç Eliteserien Ligi’nde ilk 13 haftayı 24 puanla geride bırakmayı başaran Kare Ingebrigtsen ve öğrencileri, topladığı puanların yanı sıra, sergilediği hücum performansıyla büyük bir sürprize imza attı. 13 maçta 26 gole imza atan Brann, ligin en golcü 2. takımı konumunda. Son olarak iç sahada HamKam’ı ağırlayan e 2-1’lik galibiyete imza atan konuk ekip, lider ile arasındaki puan farkını 8’de tutmayı başardı. Sürpriz galibiyetlerine devam etmek isteyen Brann, bu sezon iç sahada maç kaybetmezken, mağlubiyetlerini deplasmanda yaşadı. Son şampiyon olarak sezon başlayan Molde, zirveden fazlasıyla uzaklaşmaya başladı. Yarışa tutunmak için galibiyete ihtiyacı olan Molde, taraftarı önünde galip gelmeyi başaracak ve sahadan 3 puanla ayrılacaktır.

Tromsö – Valerenga: MS 1, 1.93 (iddaa) – 2.20 (intobet) ; Norveç Eliteserien Ligi kapsamında, Tromsö ile Valerenga karşı karşıya gelecek. İddaa fikstüründe 9 Temmuz Pazar akşamı Türkiye saati ile 18.00’de başlayan mücadele, Alfheim Stadı’nda sahne alacak. Norveç Eliteserien Ligi’nde geçtiğimiz hafta Lilleström deplasmanına konuk olan Tromsö, Mai Traore’nin ikinci yarının başında attığı tek golle galibiyete uzanırken, seriyi 5 maça çıkardı. Son 5 haftaya galibiyetleriyle damga vuran ev sahibi, üst üste aldığı galibiyetlerin ardından, lider ile arasındaki puan farkının 6’ya kadar indirmeyi başardı. Geçen sezon şampiyonluk yarışından uzak kalan Tromsö, yeni sezonda doğru kadro yapılanmasıyla şuana kadar şampiyonluğun en güçlü adayları arasında yer aldı. Kalesinde sadece 11 gole geçit veren Gaute Helstrup’un öğrencileri, ligin en iyi savunma performansını sergiliyor. Tromsö karşılaşma öncesi çok formda. Valerenga, Norveç Eliteserien Ligi’nde son 4 haftayı mağlubiyetlerle geride bıraktı. Son haftaların en formsuz takımları arasında yer alan konuk ekip, küme düşme tehlikesini yakından hissediyor. Düşme hattıyla 11 hafta sonunda aralarındaki puan farkı 3’e kadar indi. Geçtiğimiz hafta iç sahada ağırladıkları Viking karşısında son dakika golüyle mağlubiyetten kurtulamadılar. Üstünlüğünü korumayı başaramayan Valerenga, son 4 haftada kalesini tam 8 gole kapatamazken, rakip filelere ise sadece 3 gol gönderebildi. Dag-Eilev Fagermo yönetiminde iyi bir sezon başlangıcı yapamayan Valerenga, alt sıralardan çıkış bileti arıyor. Son haftalara aldığı üst üste 5 galibiyetle damga vuran Tromsö, son 4 maçını kaybeden Valerenga karşısına çıkıyor. Tromsö iç saha galibiyetiyle zirve takibini kayıpsız sürdürecektir.

Toplam İddaa Oranı: 7.35

intobet Bahis Oranı: 10.34