sahadaniddaa1 İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu (2) 09.07.2023

9 Temmuz Pazar günü için Norveç Eliteserien Ligi’nde sahne alacak 3 mücadeleyi, kupon olarak derledik. Değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

Sandefjord – Stabaek: MS 1, 2.14 (iddaa) – 2.35 (intobet) ; Sandefjord evinde Stabek’i konuk edecek. Norveç Eliteserien Ligi kapsamında 9 Temmuz Pazar günü sahne alacak mücadele, Türkiye saati ile 18.00’de başlıyor. Norveç Eliteserien Ligi’nde geçtiğimiz hafta Sarpsborg deplasmanına konuk olan Sandefjord, kalesinde tam yarım düzine gole engel olmayı başaramadı. Sahadan 6-1’lik hezimetle ayrılan ev sahibi, 11 hafta sonunda 6. yenilgisini aldı. Aalesund’un ardından ligin en zayıf performans grafiğini ortaya koyan Sandefjord, küme düşme tehlikesini yakından hissediyor. Geçen sezon Play Out mücadelesi vermek zorunda kalan ve ligde kalmayı zorda olsa başaran ev sahibi, yeni sezonda hatalarından ders çıkarmayı başaramadı. Kalesini tam 21 gole kapatmayı başaramayan ve ligin en zayıf savunma performanslarından birini sergileyen Sandefjord, bu hafta Stabaek karşısında galibiyet arayacak. Norveç Eliteserien Ligi’nin yeni temsilcisi Stabaek, yeni sezona iyi bir başlangıç yaparken, son 4 haftada yaşadığı puan kayıplarıyla üst sıralardan uzak kaldı. Lige geri dönmeyi başaran Stabaek, 12 hafta sonunda 4 galibiyet, 3 beraberlik, 5 mağlubiyetle 15 puan topladı ve 10. sırada kendisine yer buldu. Son 4 haftada 3 mağlubiyet, 1 beraberlik yaşayan konuk ekip, son olarak geçtiğimiz hafta iç sahada Stromsgodset’e karşı kaybetti. Son5 haftanın 4’ünde skor üretmesine karşın galip gelmeyi başaramayan Stabaek, bu hafta ise düşme potasında yer alan Sandefjord’a deplasmanda konuk olacak. Küme düşme hattından kurtulmak isteyen Sandefjord, son haftaların formsuz takımlarından Stabaek’i sahasında konuk edecek. İç saha avantajıyla Sandefjord’un sahadan galibiyetle ayrılacağını düşünüyorum.

Odds BK – Bodo / Glimt: MS 2, 1.36 (iddaa) – 1.57 (intobet) ; Norveç Eliteserien Ligi kapsamında Odds BK ile Bodo / Glimt karşı karşıya gelecek. 9 Temmuz Pazar akşamı Türkiye saati ile 18:00’de sahne alacak müsabakaya, Skagerak Arena ev sahipliği yapacak. Norveç Eliteserien Ligi’nde ilk 13 haftayı 4 galibiyet, 4 beraberlik, 5 mağlubiyetle geride bırakan Odds BK, 16 puanla 9. sırada kendisine yer buldu. Bu sezon bir türlü istikrar sağlamayı başaramayan ev sahibi, ilk kez Molde ve HamKam karşısında üst üste galibiyetlere imza atarken, geçtiğimiz hafta seriyi Haugesund deplasmanında kaybetti. Karşılaşmada 1-0 öne geçmesine karşın, skoru korumayı başaramayan ve evine mağlubiyetle dönen Odds BK cephesinde, gol sorunu sezon başından itibaren devam ediyor. Rakip fileleri sadece 10 kez havalandırabilen ev sahibi, ligin en az skor üreten takımları arasında yer alıyor. Odds BK kalesini ise 13 maçta 13 kez gole kapatamadı. Bu hafta lider karşısında galibiyet arayacaklar. Norveç Eliteserien Ligi’nde liderliğini sürdürmeye devam eden Bodo / Glimt, ilk 11 haftada ortaya koyduğu namağlup performans grafiğinin ardından, son 2 haftada üst üste puan kayıpları yaşadı. İlk 11 haftadan 10 galibiyet, 1 beraberlikle 31 puan toplamayı başaran Kjetil Knutsen’in öğrencileri, seriyi 2 hafta önce Stromsgodset karşısında aldığı 2-0’lık mağlubiyetle kaybetti. Geçtiğimiz hafta ise son şampiyon Molde karşısına iç sahada çıktılar. Rakip henüz 18. dakikada 10 kişi kalırken, ilk yarı sona erdiğinde konuk ekip 2-0 geriye düştü. İkinci yarıda harikulade bir geri dönüşle skoru eşitlemeyi başaran Bodo / Glimt, sahadan 1 puanla ayrıldı ve en yakın rakibiyle arasındaki puan farkını 6’da tutmayı başardı. Bodo / Glimt galibiyetlerine bu hafta geri dönmek istiyor. Norveç Eliteserien Ligi’nde liderliğini sürdüren Bodo / Glimt, son 2 haftada cepten yedi ve tam 5 puan kaybetti. İlk kez bu sezon üst üste kayıplar yaşayan konuk ekip, galibiyetlerine Odds BK deplasmanında geri dönmeyi başaracaktır.

Rosenborg – Lilleström: KGVAR, 1.48 (iddaa) – 1.66 (intobet) ; 9 Temmuz Pazar akşamı Türkiye saati ile 18:00’de başlama düdüğü çalınacak olan Norveç Eliteserien Ligi mücadelesinde, Rosenborg ile Lilleström karşı karşıya gelecek. Geçtiğimiz hafta Aalesund deplasmanına konuk olan Rosenborg, evine 1-0’lık mağlubiyetle dönerken hem gol hasretini hem de galibiyet hasretini 180 dakikaya çıkardı. Mücadele 1-0’lık mağlubiyetle sona ererken, ev sahibi son 2 haftada tam 4 gol yedi. Sarpsborg ve Aalesund mağlubiyetleriyle yeniden düşüşe geçen Rosenborg, küme düşme hattına adım adım yaklaşıyor. Düşme hattıyla arasında sadece 3 puan fark bulunan Age Hareide’nin öğrencileri, 13 haftalık fikstürden sadece 3 galibiyet çıkarmayı başarırken, geri kalan 10 haftanın tamamında ise puan kaybı yaşadı. Son haftalarda gol sorunu yaşayan Rosenborg, galibiyet adına Norveç Eliteserien Ligi’nde güven vermekten çok uzakta. Lilleström cephesinde dış saha etkisi devam ederken, iç sahada ise puan kayıplarına çare bulamadılar. Geçtiğimiz hafta evinde Tromsö’ye karşı kaybeden konuk ekip, deplasmanda ise 4 maçtır mağlup olmuyor. Sadece sezonun açılış haftası deplasmanda mağlubiyet yaşayan Geir Bakke ve öğrencileri, iç sahada ise son 4 maçının 3’ünü kaybetti. 11 haftayı 5 galibiyet, 2 beraberlik, 4 mağlubiyetle geride bırakan Lilleström, 17 puanla kendisine 7. sırada yer buldu. Üst sıralardan üst üste puan kayıplarıyla adım adım uzaklaşan konuk ekip, bu hafta Rosenborg karşısında galibiyet arayacak. Dış saha etkisini sürdürmek isteyen Lilleström cephesinde Akor Adams toplamda 10 gollük katkıyla sezona damga vurmaya devam ediyor. Toparlanmak için galibiyete ihtiyacı olan Rosenborg ve Lilleström karşı karşıya geliyor. Bu sezon maç kazanmakta zorlanan iki takımda, galibiyet adına bir türlü güven vermeyi başaramadı. Tarafların mücadelede karşılıklı gollerle, galibiyet peşinde koşacağını düşünüyorum.

Toplam İddaa Oranı: 4.30

intobet Bahis Oranı: 6.12