UEFA Avrupa Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Marsilya Shakhtar Donetsk İddaa Tahmini 22.02.2024

İddaa fikstüründe 22 Şubat Perşembe akşamı yer alan UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play Off Turu rövanş mücadelesinde, Marsilya ile Shakhtar Donetsk kozlarını paylaşacak. Mücadele Türkiye saati ile 23:00’te, EXXEN platformundan canlı yayınlanacak.

intobet, Marsilya galibiyetine 1.80, beraberliğe 4.00, Shakhtar Donetsk galibiyetine ise 4.45 oran belirlemiş durumda. İddaa ise ev sahibine 1.53, beraberliğe 3.44, konuk ekibe ise 4.07 oran veriyor.

Marsilya Teknik Adam Değişikliğine Gitti

Fransa Ligue 1’de tam 6 haftadır puan kayıplarına engel olamayan, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play Off Turu’nun ilk maçında ise Shakhtar Donetsk ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Marsilya, çareyi teknik adam değişikliğinde aradı. Avrupa dönüşü Fransa Ligue 1’de geçtiğimiz hafta konuk oldukları Brest deplasmanından 1-0’lık mağlubiyetle döndüler. Gennarro Gattuso ile yollarını ayırmak zorunda kalan Marsilya, göreve Jean-Louis Gasset’i getirdi. Yeni hocasıyla Avrupa sahnesinde kazanmak isteyen ev sahibi, son 7 maçını 5 beraberlik, 2 mağlubiyetle tamamladı. Shakhtar Donetsk deplasmanında 2 kez öne geçmesine rağmen skoru korumayı başaramayan ev sahibi, yediği son dakika golüyle skorun 2-2’ye gelmesine engel olamadı. Son 7 maçın tamamında kalesini gole kapatamayan ev sahibi, savunmada zafiyetler gösteriyor.

Shakhtar Donetsk Galibiyet Peşinde

Ukrayna Premier Ligi’nde 2 haftadır üst üste galibiyetlere imza atan Shakhtar Donetsk, rotasını UEFA Avrupa Ligi’ne çevirdi. Ligde lider ile arasındaki puan farkını 3’te tutmaya devam eden Marino Pusic ve öğrencileri, son 2 haftada Metalist 1925 ve Veres Rivne karşısında 2-0’lık net galibiyetlere imza attı. UEFA Avrupa Ligi Son 16 Play Off Turu’nun ilk maçında ise iç sahada konuk ettikleri Marsilya ile 2-2 berabere kaldılar. Mağlubiyetten son dakika golüyle kurtulmasına karşın, Ukrayna temsilcisinin 90 dakika boyunca iyi bir mücadele sergilediğini belirtelim. İlk 45 dakikada rakibine oranla çok daha etkili olmayı başaran ve maç boyunca oyunu geriden kurarak, rakip kalede etkili olmayı başaran Shakhtar Donetsk, turun ortağı olduğunu gösterdi. Fransa deplasmanında galibiyete ihtiyacı olan konuk ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde kaçan Son 16 biletinin ardından, bir hata daha yapmak istemiyor. Devler sahnesinde gruptan çıkma şansını son maçta kaçıran konuk ekibin, Marsilya deplasmanında turu geçmek için galibiyete ihtiyacı var.

Marsilya – Shakhtar Donetsk Maç Bilgileri

Marsilya – Shakhtar Donetsk Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma EXXEN platformundan Türkiye saati ile 23.00’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Velodrome Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Marsilya’da bu hafta Valentin Rongier, Murillo, Jordan Veretout ve Bilal Nadir’in sakatlıkları devam ederken, Balerdi ise kart cezalısı. Shakhtar Donetsk takımında ise Valeriy Bondar kart cezalısı.

Marsilya’nın 11’i Belli mi?

Marsilya’nın muhtemel kadrosu: Pau Lopez, Bamo Meite, Michael Murillo, Jonathan Clauss, Jean Onana, Leonardo Balerdi, Jordan Veretout, Geoffrey Kondogbia, Renan Lodi, Vitinha, Pierre Aubameyang.

Shakhtar Donetsk'in ilk 11’i Belli mi?

Shakhtar Donetsk’in muhtemel kadrosu: Dmytro Riznyk, Valerii Bondar, Yukhym Konoplia, Mykola Matviyenko, Irakli Azarovi, Heorhii Sudakov, Artem Bondarenko, Taras Stepanenko, Eguinaldo, Oleksandr Zubkov, Danylo Sikan.

İddaa Tahmini

İlk maçta skor son dakika golleri belirlerken, Marsilya ve Shakhtar Donetsk sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı. İlk maç gol düellosuna sahne olurken, iki takımda birbirlerine karşı kalesini gole kapatmakta zorlandı. Turu geçmek isteyen tarafların mücadelesinde, bir kez daha karşılıklı goller izleyeceğimizi düşünüyoruz.

İddaa Oranı: KGVAR, Oran 1.55

intobet Oranı: KGVAR, Oran 1.72

Maç Sonucu: 3-1

Maç Sonu Editör Yorumu: Marsilya evinde 3 golle kazandı. Ev sahibi teknik adam değişikliğinin ardından UEFA Avrupa Ligi’nde tur atlamayı başarırken, iki takımda ilk maçtaki gibi rakip fileleri havalandırmayı başardı. Kazananları tebrik ederiz.