İtalya Serie A iddaa tahminleri ve analizleri

Roma Juventus İddaa Tahmini 05.05.2024

5 Mayıs Pazar akşamı, İtalya Serie A Ligi‘nin ezeli rakiplerinden Roma ile Juventus karşı karşıya geliyor. Türkiye saati ile 21:45’te başlama düdüğü çalınacak olan 35. hafta mücadelesi, S Sport Plus ve S Sport 2 ekranlarından canlı yayınlanacak.

Betelli, Roma galibiyetine 2.80, beraberliğe 3.25, Juventus galibiyetine ise 2.65 oran belirlemiş durumda. Alt ve Üst seçeneklerinde ise 2.5 Üst 2.45, 2.5 Alt 1.55 oran kazandırıyor.

Roma Galibiyet Peşinde

İtalya Serie A Ligi’nin 34. haftasında Napoli derbisine çıkan ve sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrılan Roma, hafta içinde ise Bayer Leverkusen’e karşı kaybetti. Göreve Daniele De Rossi geldikten sonra iki kulvarda birden yükselişe geçmeyi başaran Roma, Serie A’da üst sıraları bırakmazken, Avrupa’da ise yarı final biletini cebine koydu. İtalya Serie A Ligi’nde son 10 hafta sadece Bologna’ya karşı sahadan mağlubiyetle ayrılan ev sahibi, Bayer Leverkusen eşleşmesinin ilk maçından ise 2-0’lık galibiyetle ayrıldı. İç sahada alınan mağlubiyetle final şansını zora sokan Roma, bu hafta Juventus derbisinde galibiyet arayacak. Önünde zorlu bir fikstür bulunan Roma, Juventus derbisinin ardından Bayer Leverkusen deplasmanına konuk olacak. Ev sahibi yeniden yükselişe geçmek için Juventus derbisinden galibiyetle çıkmak istiyor.

Juventus Beraberliklerden Kurtulamadı

Juventus cephesinde kabus devam ediyor. İtalya Serie A Ligi’nde 13 hafta öncesine kadar şampiyonluğun İnter ile birlikte en güçlü adayı olarak yoluna devam eden Massimiliano Allegri ve öğrencileri, son 13 haftanın 11’inde puan kaybetti ve şampiyonluğunu ilan eden İnter’in tam 24 puan gerisine düştü. Fiorentina’ya karşı iç sahada alınan 1-0’lık galibiyetin ardından, konuk ekip son 3 haftada Torino, Cagliari ve Milan’a karşı sahadan 1’er puanla ayrıldı. Sezonun ikinci yarısıyla birlikte ligin en az maç kazanan takımları arasında yer alan JUVE’nin, 2. sıradaki Milan ile arasında 5 puan fark bulunuyor. 3. sıradaki konuk ekibin, en yakın rakibinin ise 1 puan üzerinde. Bitime 4 hafta kala Şampiyonlar Ligi bileti için mücadele verecek olan Juventus, bu hafta Roma derbisinde galibiyet arayacak.

Roma – Juventus Maç Bilgileri

Roma – Juventus Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma S Sport Plus ve S Sport ekranlarından Türkiye saati ile 21.45’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Olimpico Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Roma’da önemli bir eksik bulunmuyor. Juventus cephesinde ise Nicolo Fagioli ve Paul Pogba’nın kart cezası devam ederken, Alex Sandro’nun ise sakatlığı bulunuyor.

Roma’nın 11’i Belli mi?

Roma’nın muhtemel kadrosu: Rui Patricio, Gianluca Mancini, Donny Huijsen, Angelino, Rick Karsdorp, Lorenzo Pellegrini, Leandro Paredes, Bryan Cristante, Nicola Zalewski, El Shaarawy, Paulo Dybala.

Juventus’un 11’i Belli mi?

Juventus’un muhtemel kadrosu: Wojciech Szczesny, Federico Gatti, Bremer, Danilo, Manuel Locatelli, Adrien Rabiot, Federico Chiesa, Andrea Cambiaso, Fabio Miretti, Moise Kean, Dusan Vlahovic.

İddaa Tahmini

Derbi öncesinde taraf bahsi zor. Avrupa yorgunu Roma gözünü yarı finalin rövanşına dikti. Bu hafta ise Juventus karşısında zorlu bir sınav verecekler. Juventus ise 3 haftadır beraberliklerden kurtulamazken, son 13 haftanın en az maç kazanan takımları arasında. Galibiyet adına güven vermeyi başaramayan iki takımında, ilk 45 dakikada birbirlerine üstünlük kuramayacağını düşünüyoruz.

İddaa Oranı: İY 0, Oran 1.77

Betelli Oranı: İY 0, Oran 2.00

Maç Sonucu: 1-1

Maç Sonu Editör Yorumu: Roma derbinin 15. dakikasında Romelu Lukaku’nun golüyle 1-0’lık üstünlüğü yakalarken, Juventus ise eşitliği 31. dakikada Gleison Bremer ile yakaladı. Devre arasına eşitlikle gidilirken, ikinci yarıda ise eşitlik bozulmadı. Kazananları tebrik ederiz.