sahadaniddaa1 İddaa Tahminleri ve Analizleri

Günün İddaa Kuponu 02.06.2024

2 Haziran Pazar akşamı Finlandiya Veikkausliiga ve Fransa Ligue 1 Play Out kapsamında sahne olacak mücadeleleri, kupon olarak derledik. Bol şanslar.

Gnistan – FC Lahti: 2.5 ALT, 1.64 (iddaa) – 1.90 (Bets10) ; Karşılaşmaya ev sahipliği yapacak olan Gnistan, Finlandiya Veikkausliiga’da 7 haftadır puan kayıplarına engel olmayı başaramadı. Ev sahibi ligin yeni temsilcilerinden biri olarak sezona iyi bir başlangıç yaptı. Jussi Leppälahti yönetiminde ilk 2 hafta Inter Turku ve Ilves Tampere’yi mağlup etmeyi başaran Gnistan, 180 dakikada tam 8 gol buldu. 3. haftayla birlikte ev sahibi adına düşüş başlarken, son 7 haftayı 4 mağlubiyet, 3 beraberlikle geride bıraktılar. Son 7 haftada sadece 4 gol bulan Gnistan, geçtiğimiz hafta konuk olduğu IFK Mariehamnn deplasmanından 1-1’lik beraberlikle döndü. Ligin Play Out hattının içerisinde kalmaya devam eden ev sahibi, bu hafta en yakın rakibi FC Lahti ile taraftarı önünde karşı karşıya gelecek. Son haftalarda gol bulmakta zorlanan Gnistan, iç sahada kabustan uyanmak istiyor. FC Lahti cephesinde Finlandiya Veikkausliiga’da sezon kabus gibi başladı. İlk 8 haftanın 7’sinde puan kayıplarına engel olmayı başaramayan Ilir Zeneli ve öğrencileri, kendisine Play Out hattının içerisinde yer buldu. Sadece IFK Mariehamnn karşısında sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrılmayı başaran konuk ekip, geri kalan 7 haftayı ise 3 beraberlik, 4 mağlubiyetle geride bıraktı. Geçtiğimiz hafta iç sahada 4-0’lık SJK Seinajoki hezimetinden kurtulmayı başaramayan FC Lahti, savunmada önemli zafiyetler gösterirken, ilk 8 hafta boyunca hücum performansıyla sınıfta kaldı. Sadece 4 kez rakip fileleri havalandırmayı başarabilen konuk ekip, Veikkausliiga’nın en zayıf hücum performansını sergiliyor. Bu hafta 3 puan gerisinde kaldığı Gnistan ile karşı karşıya gelecek olan FC Lahti, kazanarak puan kayıplarına son vermek istiyor. Finlandiya Veikkausliiga’da galibiyet adına zorlanan Gnistan ve FC Lahti, alt sıralardan kurtulmayı başaramadı. İki takımda uzun süredir hücum hattında etkili olamıyor. Skor üretmekte zorlanan tarafların mücadelesinde, 2.5 gol barajının aşılmayacağını düşünüyoruz.

Ekenäs IF – VPS: MS 2, 1.39 (iddaa) – 1.53 (Bets10) ; Karşılaşmaya ev sahipliği yapacak olan Ekenäs IF, Finlandiya Veikkausliiga’nın en zayıf halkası olarak yoluna devam ediyor. Gabriel Garcia Xatart önderliğinde Veikkausliiga’nın yeni temsilcileri arasında yer alan Ekenäs IF, ilk 8 haftadan galibiyet çıkaramadı. 3 beraberlik, 5 mağlubiyetle 3 puan toplamayı başaran ve en alt sırada kendisine yer bulan ev sahibi, geçtiğimiz hafta konuk olduğu KuPS Kuopio deplasmanından 4-1’lik mağlubiyetle döndü ve kötü gidişata devam etti. 8 maç sonunda kalesinde 15 gole engel olmayı başaramayan Ekenäs IF, rakip filelere ise 7 gol göndermeyi başarabildi. Galibiyetten uzak bir performans grafiği ortaya koyan ev sahibi, bu hafta zirvenin ortağı olarak karşımıza çıkan VPS ile taraftarı önünde karşı karşıya gelecek. VPS, Finlandiya Veikkausliiga’da zirvenin ortağı olarak yoluna devam ediyor. Geçtiğimiz hafta iç sahada konuk ettiği Inter Turku karşısında sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrılmayı başaran Christian Sund ve öğrencileri, 9 hafta sonunda puanını 19’a çıkardı ve zirvedeki KuPS Kuopio’yu yakaladı. 9 haftayı 6 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyetle geride bırakan VPS, sadece lider KuPS Kuopio karşısında hem iç saha hem de deplasmanda mağlup olurken, diğer rakiplerine 3 puan şansı vermedi. Geçtiğimiz hafta aldığı iç saha galibiyetiyle güven tazelemeyi başaran konuk ekip, 9 maçta rakip fileleri 18 kez havalandırmayı başarırken, kalesinde ise 12 gole engel olamadı. Ligin en golcü takımlarından biri olan VPS, savunmada yaptığı hataları etkili hücum performansıyla telafi etti. Finlandiya Veikkausliiga’da ilk 9 hafta geride kalırken, VPS liderlik koltuğunu paylaşan 2 takım arasında yer alıyor. Geçen hafta aldığı iç saha galibiyetiyle lideri yakalayan VPS, kazanmaya EIF deplasmanında devam etmeyi başaracaktır.

Metz – Saint Etienne: KGVAR, 1.56 (iddaa) – 1.75 (Bets10) ; Karşılaşmaya ev sahipliği yapacak olan Metz, Fransa Ligue 1’de sezonu Play Out hattının içerisinde bitirdi. Laszlo Bölöni yönetiminde ilk haftalardan itibaren zor günler geçirmeye devam eden ev sahibi, tüm kötü gidişata rağmen teknik adamıyla yollarını ayırmadı. Fransa Ligue 1’de son 4 haftanın tamamında mağlup olarak Play Out hattından kurtulma fırsatını değerlendiremeyen Metz’in, sezon bittiğinde düşme hattının üzeriyle arasında 3 puan fark vardı. Saint Etienne deplasmanında ilk maça çıkan ev sahibi, Play Out eşleşmesinin ilk maçından 2-1’lik mağlubiyetle ayrıldı. Maç boyunca oyunun hakimiyetini rakip elinde tutarken, Metz iyi bir deplasman sınavı veremedi. Son 13 maçının 11’inde skor üretmeyi başaran ev sahibi, hücum hattında etkili olurken, savunmada ise zafiyetler göstermeye devam ediyor. Fransa Ligue 2’de 38 haftayı  19 galibiyet, 8 beraberlik, 11 mağlubiyetle geride bırakan Saint Etienne, 65 puanla 3. sırada yer aldı. Doğrudan Fransa Ligue 1’e yükselme fırsatını Angers’e kaybeden Saint Etienne, son hafta Quevilly deplasmanından 2-1’lik mağlubiyetle döndü ve 2. sıranın 3 puan gerisinde kaldı. Son 15 haftalık lig fikstüründe sadece 2 kez mağlup olan Saint Etienne, Play Off eşleşmesinin ilk maçından ise galibiyetle çıkmayı başardı. Metz’e karşı maç boyunca üstün ve baskılı bir futbol sergileyen konuk ekip, Ibrahim Sissoko ve Irvin Cardona’nın ikilisinin golleriyle 2-1’lik galibiyete uzandılar. Son 12 haftanın 11’inde rakip fileleri havalandırmayı başaran ve hücum hattındaki etkisini son maçta sürdüren Saint Etienne, deplasmanda büyük bir avantaja sahip. Kaybetmemeleri halinde adlarını Fransa Ligue 1’e yazdıracaklar. Fransa Ligue 1’de yer alacak son takım belli oluyor. İlk maçı Saint Etienne kazanırken, Metz’in kümede kalmak için kazanmaktan başka şansı yok. İki takımda ilk maçta rakip fileleri havalandırmayı başarırken, son haftalardaki hücum etkisine devam etti. Metz ve Saint Etienne bir kez daha rakip fileleri havalandıracaktır.

Toplam İddaa Oranı: 3.55

Bets10 Bahis Oranı: 5.08