Bundesliga iddaa tahminleri ve analizleri

Dortmund Bayer Leverkusen İddaa Tahmini 06.02.2022

Almanya Bundesliga sahnesinde 6 Şubat Pazar günü bizleri dev bir maç bekliyor. Zirvenin en yakın takipçilerinden Borussia Dortmund ile Bayer Leverkusen, Türkiye saati ile 17:30‘da kozlarını paylaşacak. Zorlu mücadelenin yayın ekranı beIN SPORTS 3 ve tivibu SPOR 3.

Bets10, Borussia Dortmund galibiyetine 1.92, beraberliğe 4.20, Bayer Leverkusen galibiyetine ise 3.60 oran belirlemiş durumda. Gol seçeneklerinde ise KGVAR 1.38, KGYOK 3.00 olarak verilmiş.

Dortmund Şampiyonluk Yarışını Bırakmadı

Borussia Dortmund galibiyetlerine tam gaz devam ediyor. Almanya Bundesliga’da sezonun ikinci yarısına lider Bayern Münih puan kaybıyla başlarken, Marco Rose ve ekibi 3’te 3 yaparak, lider ile puan farkını 6’ya indirdi. Şampiyonlar Ligi hayalleri suya düşen Dortmund, devler sahnesine veda etmesinin ardından Almanya Bundesliga’da iyi performanslar sergilemeye başladı. Son 3 haftada 11 gol atmayı başaran ev sahibinde, Erling Haaland etkisi devam ediyor. Liderin 6 puan gerisinde, şampiyonluk umutlarını tam gaz sürdüren Dortmund, Frankfurt karşısında 2-0 geriden gelerek 3-2 kazandıktan sonra, Freiburg karşısında 5-1, Hoffenheim karşısında ise aldığı 3-2’lik galibiyetlerle, şampiyonluktan kolay vazgeçmeyeceğini gösterdi.

Bayer Leverkusen Hücum Hattını Güçlendirdi

Almanya Bundesliga’da ilk 20 haftadan 3. sırada çıkmayı başaran, UEFA Avrupa Ligi’nde ise Son 16 biletini alan Bayer Leverkusen, devre arası transfer döneminde Zenit formasını terleten Sardar Azmoun’u kadrosuna kattı ve hücum hattını güçlendirdi. Almanya Bundesliga’da son 2 haftayı Mönchengladbach ve Augsburg galibiyetleriyle kapatan konuk ekip, 35 puanla, liderin 14 puan gerisinde yer alıyor. Bayer Leverkusen şampiyonluk yarışında önemli hatalara imza atarak, liderden fazlasıyla uzaklaşırken, genel performans grafiğiyle ligin iddialı takımlarından birisi olmayı başardı. Teknik adam Gerardo Seoane takımını iki kulvarda yarışın içerisinde tutmayı başarırken, Bayer Leverkusen bu hafta en yakın rakibi Dortmund karşısına formda ve moralli çıkacak.

Dortmund – Bayer Leverkusen Maç Bilgileri

Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma beIN SPORTS 3 ve tivibu SPOR 3 ekranlarından Türkiye saati ile 17.30’da naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Signal Iduna Park Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Borussia Dortmund takımında Mats Hummels, Marcel Schmelzer, Erling Haaland, Mateu Morey ve Emre Can sakat. Bayer Leverkusen cephesinde ise Julian Baumgartlinger, Andrei Lunev ve Daley Sinkgraven’in sakatlığı bulunuyor. Edmond Tapsoba ise milli takım kampı sebebiyle kadroda yer almayacak.

Borussia Dortmund’un ilk 11’i Belli mi?

Borussia Dortmund’un muhtemel kadrosu: Gregor Kobel, Meunier, Nico Schulz, Manuel Akanji, Brandt, Bellingham, Guerreiro, Reus, Marius Wolf, Moukoko, Donyell Malen.

Bayer Leverkusen’nin ilk 11’i Belli mi?

Bayer Leverkusen’nin muhtemel kadrosu: Lukas Hradecky, Bakker, Tah, Hincapie, Bellarabi, Wirtz, Frimpong, Kerem Demirbay, Andrich, Diaby, Schick.

İddaa Tahmini

Almanya Bundesliga’da şampiyonluk mücadelesi veren Dortmund’un bu zorlu virajı kayıpsız dönemsi gerek. Ev sahibi 3 maçlık galibiyet serisiyle çıkacağı iç saha maçını kazanacağını düşünüyorum.

İddaa Oranı: MS 1, Oran 1.70

Bets10 Oranı: MS 1, Oran 1.92

Maç Sonucu: 2-5

Maç Sonu Editör Yorumu: Zirvenin en yakın takipçisi Dortmund evinde çok ağır bir darbe aldı. Ezeli rakibine 3 farklı mağlubiyete razı gelen Marco Rose ve ekibi, Leverkusen karşısındaki performansıyla hayal kırıklığı yarattı.